Tříletá dělá naschvály

18
5.6.17 13:51

Tříletá dělá naschvály

Ahoj, prosim o radu. Male v zari budou tri roky, od narozeni je hodne akcni a nespave dite, je hodne uvedomela, spise napred, ma ted obdobi vzdoru a nevim si rady v urcitych situacich. 1. Casto ublizuje rodinnym pejskum, nekdy do nich kopne, protoze ma zvtek kvuli jine veci, nekdy je zlobi vylozene umyslne - tahani za ocas, chlupu, provokuje je jidlem. Ja neustale vysvetluju, placnu pres ruku, zataham ji taky za vlasy, aby vedela, ze to boli, ona slibi, ze uz to neudela a 5 minut zase. Cuba ji i jemne kousne, ale na malou nic neplati. Nekdy mi rupnou saze a fakt ji serezu, tuhle malem psovi malem prorazila lepku plastvych slonem…nejvic na ni plati, ze stoji na hanbe, ale pak mi prijde, ze je za to nastvana na toho psa a pak si na nem zase vyleje pozdeji vztek. Vi, ze to psa boli, vi, ze bude tres, ale stejne to udela. 2. Naschval utika do silnice, reknu ji cca 10m predem - hele tamhle je silnice, dem mi ruku a ona se rozbehne, jen pred sinici pribrzdi a naplno ji prebehne, nekdy vzorne zastavi, da mi ruku, v tomhle je nevypocitatelna. Uz jsem z ni vycukana, aby se ji neco nestalo. Driv s tim nebyl problem. Ted uz ji chytam o 5 m driv za ruku a ona se vzteka, ze ji tahnu za ruku. Kdyz ji reknu, at se uklidni, ze pocitam do tri a pak dostane na zadek, tak poslechne a da mi dobrovolne ruku. Trenuju s ni zastav, pomalu, rychle formou hry, ale do te praxe se to stejne moc nepromita. Mate doma nekdo podobny pripad? Predem diky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
5.6.17 14:02

Ano - období vzdoru. Dítě dozrálo do stavu, kdy se učí, že může samostatně konat a že to vyvolává nějaké reakce. A pochopitelně tedy testuje co kdy nastane a co to vyvolá.

Přejde to.

https://www.nevychova.cz/…muzete-uzit/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
5.6.17 14:07

Synovi také budou v září tři a je tedy poslední dobou ve formě. Kočky trápí taky - uz i dostal pěknou ťafku. Pak cely ubreceny žaluje. Ma smůlu, nelituji ho. Na zadek uz taky dostal, když cilene praštil mimino. Venku jezdí na koloodrazedle a zjistila jsem, ze proste musím před silnici nahlas zakričet - stát! A pak se i rozhledne. Ale to nedělá schválně, jen je zaujatý jízdou a nesoustredi se. Počítání u nás také funguje dobre, pak zabírá ho nechat uklidnit samotného v jiné místnosti - kde není publikum není ani scéna. A proste hlídat, hlídat a hlídat. Rad si maluje, takže ho lakam, ze když bude hodný, pujdeme pro omalovánky a budeme kreslit. Také jsem zavedla, ze večerní pohádka je dlouhá, když je hodný a naopak krátká, když zlobi. Večer spolu projdeme den, co udělal dobre a kdy zlobil. Ovšem ten celkový efekt není nic moc. Proste blbe období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
5.6.17 14:07

Mam doma podobny exlemplar. :mrgreen: Je mu 2 a pul. S tou silnici to mame taky tak, nejradsi s nim chodim na louku, do lesa, kde si muze behat kolik chce.
Se psy neporadim, psa nemame. Ale maji nasi a taky ho obcas kopne, zataha za ucho. Dostane pres ruku a stejne to udela znovu. Tak je co nejvic separujeme a syna se snazim zabavit.
Nektere dny je andilek, jindy na zabiti. Asi se to musi vydrzet.
Taky mame pocitani do tri, vetsinou poslechne. Kdyz ne, tak dodrzim to, co jsem rekla. Vypnu pohadku, odnesu do vany, vezmu hracku.
Ale stoji me to pekne nervy.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
5.6.17 14:48

Tak aspon vidim, ze je to vsude stejne :). Jeste vrazdi zviratka, kouka na zizalu, sama rekne, ze je mala, ze se na ni nesaha a vzapeti ji necekane rozmazne botou a zkouma, co z ni zbylo. Vysvetluju, ale zatim bez efektu. Snad je to jen to blbe obdobi a prejde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
5.6.17 14:56

Jejda… No dcera sice občas taky dá zabrat, ale toto naštěstí nedělá. Jenže já jsem rapl, kdybych viděla, že schválně i přes napomenutí ubližuje zvířeti a že ho to bolí tak vezmu vařechu, stáhnu gatě a to by viděla tanec. Jednou při extrému stačilo jednou plácnout vařečkou přes nahatej zadek a už si to pro příště rozmyslela. Nejsem zastáncem bití, upřímně vždycky mě to rve jak jí dám na zadek nebo když jí naplácá táta, ale když to jinak nejde tak jak se říká škoda každé rány, která padne vedle a k tomu zákaz pohádky, her apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
5.6.17 15:27

To by me zajimalo, jak se v Nevychove resi ublizovani zviratum. Ta situace, co tu popsala zakladatelka a ja ji moc dobre znam, podle me plyne ciste z uvedomeni nadrazenosti nad zviretem. Nejake vcitovani, domlouvani nepomuze :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
5.6.17 16:52

Normální období vzdoru. Odtáhnout bokem, říct, že to psa bolí případně ke psům raději nepouštět pokud to jde. Časem to přřejde samo. A naopak, čím víc na to budeš nějak reagovat, nějak ji trestat, tak o to déla bude toto období trvat a o to víc to bude schválně dělat. A jestli je třeba po někom tvrdohvalá vzpurná, tak i když ji potrestáš (a klidně i silně), tak just to bude naschvál dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
5.6.17 18:23

Psa bere jako sourozence aspon ze zacatku, vyruztaly obe od malicka spolu, ted je tam urcite taky ta nadrazenost, vylejvani vzteku na psovi obcas, nekdy je to z nudy, jo jinak taky uz mnohokrat dostala fakt hodne, ale je schopna se mi vzapeti vytlemit, kdyz to zvladnu rozdychat bez nasili, tak stat na chvili na hanbe, je pro ni nejvetsi trest, ale neda se to praktikovat vzdycky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
6.6.17 09:05

@Syfonka: mám taky velmi živou dcerku. Máme 2 psy, dříve bývali 3. Střední a velké plemeno. Víc než abych trestala dceru, bych se asi zamyslela, co jsem pokazila ve vnímání jejich vztahu pes-dítě. Malé dítě totiž není nadřazeno psovi. Alespoň v očích psa ne. Je to štěně, jako štěněti je mu tolerováno hodně věcí. Tohle totiž spěje k tomu, že tu časem od tebe budeme číst diskuzi „Pes mi pokousal dítě, co s tím?“
Psi mají být pro děti parťáky na hraní, na lumpárny, na mazlení. Někde se něco zvrtlo ve tvém přístupu. Takže začni u sebe, přehodnoť i svůj přístup k dceři. Tresty mnoho neřeší, lepší je jim předcházet. Mrkni na tu Nevýchovu. Není to o konkrétním řešení problémů, je to o celkovém přístupu k dětem. Někdy to dá zabrat, někdy to trvá déle, někdy to nebude fungovat hned (zvlášť, pokud to nastavené v rodině nebylo), ale dá se to zvládnout.
PS: Naše malá je v 7. nebi, když s ní naši psi kooperují. Mám spoustu fotek z období mimina/batolete, kdy s nimi leží v jejich pelechu nebo oni u její hrací deky, vyprávím jí o tom, jak ji chránili, když byla miminko. Psi jsou součástí naší smečky. Ví, kde je jejich místo a že jí nesmí ublížit, také ale ví, že nenechám nikoho (a tím tuplem dceru), aby jim ubližoval. Musí fungovat vzájemná důvěra a respekt. A to jak dítě-pes, tak pes-pán, tak rodič-dítě. Bez toho to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí