Dítě v péči otce a matka

32
27.5.17 20:04

Dítě v péči otce a matka

Ahoj, chtěl bych se svěřit s jednou zkušeností/minipříběhem. Mám dceru ve své péči již spoustu let a její matka neplatí výživné, nemá zájem o dítě, sama od sebe ji nekontaktuje. Když dceru pobídnu, aby ji napsala na FB, tak její matka sice odpoví, ale tak nějak „ze slušnosti“.

Dcera je šťastná, veselá a udělal bych pro ni všechno a máme skvělý vztah. Její matka se nijak nevymyká ostatním. Vlastně má novou rodinu, nové dvě děti, jen o tuhle nejeví žádný zájem. Tak mě tak napadlo, že vlastně nejsou rozdíly mezi mužem, který si založí novou rodinu a neplatí výživné a ženou, které dítě svěřené není. Je to úplně stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kobliha51
27.5.17 20:10

A problem je v čem?

• Citovat
  • Upravit
32
27.5.17 20:16
@Kobliha51 píše:
A problem je v čem?

V ničem, je to námět k diskuzi o chování žen a mužů a svěření do péče jednoho z nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
27.5.17 20:19
@MarcooP píše:
V ničem, je to námět k diskuzi o chování žen a mužů a svěření do péče jednoho z nich.

Nebo přesněji o obrácené situaci, která však vykazuje stejné prvky a neduhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150045
27.5.17 20:20

Až na to že muži co se takhle chovají početně převažují, takových matek co popisuješ je minimum.Ale jinak souhlas.Je to stejné.
Tvoje holčička má štěstí že tě má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
27.5.17 20:30
@Anna766 píše:
Až na to že muži co se takhle chovají početně převažují, takových matek co popisuješ je minimum.Ale jinak souhlas.Je to stejné.
Tvoje holčička má štěstí že tě má.

Děkuji, ale touhle diskuzí jsem chtěl naznačit, že je možný, že až ta konkrétní situace vytváří a formuje otce i matku a jejich přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
27.5.17 20:39

Jen takový názor: Otec, který neměl vůbec žádnou šanci získat dítě do péče tak samozřejmě jevil známky nezájmu. Kvůli zachování svého ega. U matek je to stejné až na to, že do stejné situace se jich dostala naprostá menšina a ještě takové, které sociálně nebyly schopné se o dítě postarat. To až tahle „nová doba“ umožnila více možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150045
27.5.17 20:45
@MarcooP píše:
Děkuji, ale touhle diskuzí jsem chtěl naznačit, že je možný, že až ta konkrétní situace vytváří a formuje otce i matku a jejich přístup.

Já si to nemyslím, ale co si myslím nebo nemyslím já, je nakonec úplně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
27.5.17 20:52
@Anna766 píše:
Já si to nemyslím, ale co si myslím nebo nemyslím já, je nakonec úplně jedno.

Není to jedno. Já ten svůj názor neprezentuji jako dogma. Jen jsem ho vyslovil a protinázor vítám a neodsuzuji. Každý má jinou zkušenost, slyšel jiné příběhy…

Vím, že je to hrozné si to jen představit, ale jak by se chovaly ženy, které by neměly moc šancí získat dítě do péče? Asi by byly donuceny se chovat tak, aby jim to zajistilo „přežít“. Což značí tak trochu ztrátu zájmu o dítě a založení nové rodiny, pokud by to bylo možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.5.17 21:00
@MarcooP píše:
Není to jedno. Já ten svůj názor neprezentuji jako dogma. Jen jsem ho vyslovil a protinázor vítám a neodsuzuji. Každý má jinou zkušenost, slyšel jiné příběhy…Vím, že je to hrozné si to jen představit, ale jak by se chovaly ženy, které by neměly moc šancí získat dítě do péče? Asi by byly donuceny se chovat tak, aby jim to zajistilo „přežít“. Což značí tak trochu ztrátu zájmu o dítě a založení nové rodiny, pokud by to bylo možné.

nemyslím si, že normální žena, která by neměla šanci dostat dítě do péče, by to řešila nezájmem o dítě, to je čirý hnus. Ženy jsou jiné než muži. I kdybych nemohla dostat děti do péče, byla byc s nimi každou chvíli, která by byla moje, rozhodně bych o ně neztratila zájem. A to ani s novou rodinou, jsou to mé děti pro boha, nejvyšší smysl mého života. Jsou mezi námi patologické matky, já tedy žádnou neznám, ale jsou, ale je jich těžká menšina. Chlapi jsou jiní, těch je zase většina, prostě vůně nové…( nemůžu to napsat, bývá za to ban) a pálí mosty včetně kašlání na vlastní děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
27.5.17 21:10
@Inaris píše:
Jestli Ti to není nepříjemné, ráda bych se zeptala, proč je dcera ve Tvé péči.

Měli jsme střídavou péči, ale ta moc nefungovala. Dcera se sama rozhodla, že bude se mnou, tak jsem její přání respektoval a zažádal si soud o výhradní péči. K ničemu jsem ji nepřesvědčoval. Bylo to její svobodná volba a předcházelo tomu důkladné „zkoumání“ od sociálního úřadu. Bylo ji asi deset, teď ji je 15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.5.17 21:12

Není to úplně normální, aby matka ztratila zájem o dítě, takže by mne zajímala příčina. Co bylo té ženě? Drogy? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
27.5.17 21:13
@terinka4444 píše:
nemyslím si, že normální žena, která by neměla šanci dostat dítě do péče, by to řešila nezájmem o dítě, to je čirý hnus. Ženy jsou jiné než muži. I kdybych nemohla dostat děti do péče, byla byc s nimi každou chvíli, která by byla moje, rozhodně bych o ně neztratila zájem. A to ani s novou rodinou, jsou to mé děti pro boha, nejvyšší smysl mého života. Jsou mezi námi patologické matky, já tedy žádnou neznám, ale jsou, ale je jich těžká menšina. Chlapi jsou jiní, těch je zase většina, prostě vůně nové…( nemůžu to napsat, bývá za to ban) a pálí mosty včetně kašlání na vlastní děti.

Dobře, to je názor, ale konkrétní příklad? Těch právě moc není, aby dítě bylo u otce. To je fenomén posledních let, ale já věřím, že ty „patologické“ rozdíly jsou jen iluze. Čas ukáže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
27.5.17 21:14
Řekl
@Gina108 píše:
Není to úplně normální, aby matka ztratila zájem o dítě, takže by mne zajímala příčina. Co bylo té ženě? Drogy? :nevim:

Nic takového, nyní má jinou rodinu a dvě své vlastní děti. Řekl bych, že ji „zavrhla“ z důvodu jejího rozhodnutí pro mě. Ale to jen hádám, ale vypadá to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.5.17 21:16
@MarcooP píše: ŘeklNic takového, nyní má jinou rodinu a dvě své vlastní děti. Řekl bych, že ji „zavrhla“ z důvodu jejího rozhodnutí pro mě. Ale to jen hádám, ale vypadá to tak.

A proč jste se tedy rozvedli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect