Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Úplně normální dětskej pupek, přesně takovej oňuchávám nejradši
Asi by bylo dobrý dodat, že jen na vlastních dětech ![]()
@zuzouš píše: Úplně normální dětskej pupek, přesně takovej oňuchávám nejradšiAsi by bylo dobrý dodat, že jen na vlastních dětech
@Moni85 Pokud by takové břicho měla z celiakie-byla by „nafouklá“, to bys poznala, stěžovala by si občas na bolesti, hodně by odcházely větry…podle mě má slabé břišní svaly-tak zkusnějaké cvičení-třeba na balonu-ať se trochu posílí, s tříletou už by ses měla domluvit.
Ja neco podobneho resila u Rozarky - postava normalni, ale velke brisko, uz od mala, kazdy na to rikal, ze je to normalni a ze z toho vyroste, ale nevyrostla, zacla se pak kvuli tomu prohybat i v zadech, takze jsem si asi ve 4 letech vyzadala vysetreni na neurologii a jde v podstate o nezpevnene brisni svaly, tim padem ma pocinajici lordozu, takze jsme chodili na rehabilitaci, snazime se cvicit a neurolog ji stale sleduje
Mám tříletou dceru, má asi 17 kg a 100 cm. Bříško taky tak nějak. Takže v pohodě ![]()
Neše dcerka má 3 roky a má hodně velké bříško měřilila sem jí ho a má 53 cm není to moc. Má velkou chuť k jídlu. Sní ve tří letech pět knedlíků. Taky kdyš je na záchodě na velké tak hodně tlačí pořád to nejde s toho bříška vitlačit. Jednou tam seděla 4hodiny. Kdyždam už tam byla hodinu tak sem se šla podívat a pořád tam tlacčila pořád mě prosila ať jí hladím bříško.
@Moni85 jestli chceš mít jistotu nech dceři udělat testy na celiakii, pokud ti napíše doktorka doporčení neplatíš nic jinak asi 400Kč, alespoň pak budeš klidnější ![]()
Jinak přítelův syn (2roky) má taky pořádný pupík a přijde mi to normální ![]()
@kolokolo tak to bych řekla že je nevhodnou stravou, určitě bych zařadila víc ovoce a zeleniny a vynechala sladkosti.
Pro tak malé dítě je zácpa vážně hodně nepříjemným zážitkem ![]()
@kolokolo No 4 hodinové sezení na WC normální není.
Určitě bych doporučila s tou zácpou něco dělat.
Ano už sme ze stravi viřadili sladkosti dorty a tak. A přidali jsme více luštěnin ovoce a zeleniny jediné co z ovoce nedávám je banán D toho má hodně bolení a ještě sem v lékárně koupila kapičky na zácpu. A zabrali šla na záchod a vůbxla tam jenom 2hodiny to je pro nás pokrok. Ale ze zeleniny nedáván fazole z těh má zácpu prdíky a velké bříško.
Ano už sme ze stravi viřadili sladkosti dorty a tak. A přidali jsme více luštěnin ovoce a zeleniny jediné co z ovoce nedávám je banán D toho má hodně bolení a ještě sem v lékárně koupila kapičky na zácpu. A zabrali šla na záchod a vůbxla tam jenom 2hodiny to je pro nás pokrok. Ale ze zeleniny nedáván fazole z těh má zácpu prdíky a velké bříško.