Tříleté dítě a sourozenec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1925
19.10.14 21:37

@Špageta já to přežiju. Hlavně aby dcerka byla v pohodě a nějak na mě nezanevřela. Díky za uklidnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.17 13:42

Obnovují téma:
Mám tříletou dceru a přibilo nám miminko. Od začátku jsem ji na to připravovala, povídali jsme si a těšili se. Mimcu jsou 2 měsíce, starší začala chodit do školky. Ano, přiznávám, že na starší mám méně času, ale snažím se co se dá. Poslední dobou je to ale horší a horší. Starší měla teď za poslední dobu dva hysterické záchvaty. Neposlouchá, dělá si co chce. Chce mazlit, tak jí řeknu že si už musíme jít hajnout a že jí budu mazlit. V tom začne brečet malá, tak ji jdu uspat. Starší chce pořád mazlit. Když mladší uspim, jdu za starší a ta už o mě nemá zájem. Včera tu hodinu brečela, nechtěla na klín, nechtěla nic, hned na to zase chtěla všechno. Bylo mi už z toho do breku. Řekla jsem jí proč pláče, prý neví. Řekla jsem jí že si hajneme a že jí budu mazlit. Rev byl ještě hystetictejsi. Nakonec to probudilo malou, tak jsem ji chtěla jít uklidnit, starší hystericky rev a držela mě. Tak jsem chovala obe. Skončilo to po hodině kdy mi malá pozvracea rameno, položila jsem ji a říkám to starší, že se musím převléct. V tu chvíli jak když přepne na jinej kanál, byla v pohodě, dokonce se tomu zasmala. Manžel byl v práci, vrátil se až vecer. Jestli to bude takhle pokračovat, budu brzy zrala na blázinec. Poraďte co dělat. Vím že pro starší je to zásah… Školka (tu má ráda ale spát tam nechce, tak zatím nespí), mladší sourozenec…
Jinak mi s malou pomáhá. Podává plinky, chová si ji, když řeknu že ji musím jít pro bodycka div že se nepretrhne a letí pro něj sama. Nevím co dělám špatně. Snažím se to řešit v klidu, ale jsem taky jen člověk a po nějaké chvíli mi ty nervy ujedou takže se stane, že zvýším hlas, případně ji placnu po zadku.
Když brečí, tak je vidět že ten brekot ze sebe tlačí. Prostě to jakoby hraje, ale je to šílený. Do toho pak zase začne plakat opravdu a pak to zase tlačí. Dnes to vypadalo že bude zase rev, ale nějak to nakonec ustála. Chtěla celou dobu ručičku, mazlit a když jsem uspala malou a položila ji, už o mě zase neměla zájem… :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
27596
22.9.17 13:50

Když to hraje proč jí mazlíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.17 13:54

Ona začne opravdu brečet, ale natahuje to.

• Citovat
  • Upravit
731
22.9.17 14:00

To se zlepší, muj starší ztratil pud sebezáchovy plus hysterie. Začalo se to zlepšovat když mladší začal reagovat - tak mezi 3-4m???? ale teď tu máme zase hysteráky o hračky, ono je to pořád něco, ale tohle už střídají krásné momenty kdy si spolu hrají a mazlí se :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27596
22.9.17 14:17
@Anonymní píše:
Ona začne opravdu brečet, ale natahuje to.

já tohle zarazím okamžitě jak začne hrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
22.9.17 14:23

Ahoj, možná mne někdo za můj názor bude kamenovat, ale já to s třemi dětmi (dvojčata 2 roky + miminko) dělala tak, že když jsem slíbila „velkým holkám“ že se půjdeme mazlit tak jsme se mazlily i když malá plakala, nebo se probudila. To samé když jsme obědvali s velkými, tak jsem se plně věnovala velkým a malá musela počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.17 14:37
@ka2ka píše:
já tohle zarazím okamžitě jak začne hrát

Začne ještě víc ječet :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.17 14:38
@Bella13 píše:
Ahoj, možná mne někdo za můj názor bude kamenovat, ale já to s třemi dětmi (dvojčata 2 roky + miminko) dělala tak, že když jsem slíbila „velkým holkám“ že se půjdeme mazlit tak jsme se mazlily i když malá plakala, nebo se probudila. To samé když jsme obědvali s velkými, tak jsem se plně věnovala velkým a malá musela počkat.

Nemůžu nechat řvát malou… Jsou ji jen 2 mesice

• Citovat
  • Upravit
3387
22.9.17 14:43
@Anonymní píše:
Obnovují téma:
Mám tříletou dceru a přibilo nám miminko. Od začátku jsem ji na to připravovala, povídali jsme si a těšili se. Mimcu jsou 2 měsíce, starší začala chodit do školky. Ano, přiznávám, že na starší mám méně času, ale snažím se co se dá. Poslední dobou je to ale horší a horší…

Mám dva kluky - staršímu je dva a půl, mladšímu tři měsíce. Snažím se vždycky, aby starší neměl nikdy pocit, že miminko má vždy přednost..v podstatě jako píše @Bella13 - když řeknu staršímu, že se jdeme mazlit, miminko musí chvíli počkat. A zase naopak, když se zrovna starám o miminko, musí počkat starší. Co nejčastěji se teda snažím věnovat se oběma zároveň - při kojení si se starším čtu, při uspávání staršího dávám k němu do postýlky i mladšího… A funguje to u nás moc dobře…
Ty tlačené hysteráky jsou jasné pokusy upoutat na sebe pozornost. Dopřála bych jí jednou za čas pocit, že je zase ona pro tebe tou nejdůležitější, jako to bývalo dřív… :-) Určitě se to usadí, ale teď je to pro ni prostě hrozně těžké. Sestřicku má ráda, ale občas by taky potřebovala maminku pro sebe a hned, ne až jako druhá… zkus, uvidíš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3387
22.9.17 14:48
@Anonymní píše:
Nemůžu nechat řvát malou… Jsou ji jen 2 mesice

Nenecháš jí řvát hodinu, ale půl minuty jí neublíží a ta starší získá pocit, že miminko muselo taky počkat. Píšeš, že malé jsou teprve dva měsíce..ale té velké jsou teprve tři roky…pořád je ještě malinká, i když oproti té mladší už je velká..

Edit: můj starší syn je teprve dvouleťák, učí se na nočník a mívá ještě nehody. Taky když ho převlíkám, nebo koupu a mladší se zrovna do toho vzbudí, ho nemůžu nechat s pokaděným zadkem, ať půl hoďky počká, že musím běžet nakojit bráchu. Prostě mimčo chvíli řve, nedá se nic dělat… :nevim:

Příspěvek upraven 22.09.17 v 14:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
22.9.17 14:52

Dala bych tomu čas, je to teprve 2 měsíce, musí si zvyknout. Vlastně i ty si musíš zvyknout na novou situaci a nějak ty dvě děti skloubit. Prcek ti jistě ještě hodně spí, tak ten zbývající čas zkus co nejvíce věnovat starší, třeba i když pak uklízíš, nebo věšíš prádlo apod., zapojit jí. Pro ní jsou to nové pocity, žárlí a má pocit, že o tebe musí bojovat. Dej jí najevo, že jsi tu pro ní stále jako předtím, jen holt musíš občas odběhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27596
22.9.17 14:57
@Anonymní píše:
Začne ještě víc ječet :roll:

tak si jí nevšímej a jasně řekni že pokud si bude cokoliv vynucovat pláčem že má smůlu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27596
22.9.17 14:59
@Barissima píše:
Nenecháš jí řvát hodinu, ale půl minuty jí neublíží a ta starší získá pocit, že miminko muselo taky počkat. Píšeš, že malé jsou teprve dva měsíce..ale té velké jsou teprve tři roky…pořád je ještě malinká, i když oproti té mladší už je velká..

Edit: můj starší syn je teprve dvouleťák, učí se na nočník a mívá ještě nehody. Taky když ho převlíkám, nebo koupu a mladší se zrovna do toho vzbudí, ho nemůžu nechat s pokaděným zadkem, ať půl hoďky počká, že musím běžet nakojit bráchu. Prostě mimčo chvíli řve, nedá se nic dělat… :nevim:

přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.17 15:17
@Barissima píše:

Tak to jí samozřejmě taky nenechám s pokadenym zadkem :roll:, to je trochu mimo ne…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin