Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chci se tu zeptat. Muj syn neustale da se rici vyzaduje pozornost. Od mala ho zapojuji, spolu fungujeme skvele. Nadobi, mycka, pracka, vareni, uklizeni atd. ale jakmile dojde na chvíli času pro mě tak mi nedá oddech. Posadím se a uz si mám hrát ![]()
Ja si s nim hraju teda denně, ale on by chtěl snad neustále. Ja si potom pripadam hrozne, kdyz ho odmitnu. Fakt mam vycitky. ![]()
A pritom sám si hraje krásně. Vytvari si pribehy, scenare, je prodavacem, policistou, ale hra mu dlouho netrva a zase zkousi at si jdu s nim hrát. Nudí se. Teprve kdyz odmítnu rázně tak si teda hraje a to je mi ho zas líto. ![]()
Problem hlavni je, ze pro nej nemam zadne stejne stare kamarady. Do skolky zatim nechodi, v prosinci mel 3 roky. V klubech jsou tu hlavne malá mimina, batolata… hriste prazdna, venku fakt nikdo nikde a to jsme na mestě. Kamaradka ma rocni a to je pro nej jeste „potěr“.
vubec nevim kde mu sehnat nejaky kontakt s dětmi. Občas zajedeme do herny, ale to nejde pravidelně, je to daleko a je to spis drazsi vylet. ![]()
Je neustale se mnou. Doma si hrajeme, uklizime, varime, vytvarime, malujeme, jdeme na prochazky… ale deti fakt nikde nepotkame.
Byl jste na tom někdo podobně? Letos bys chtěla aby už šel do školky. Ja uz chytam depky.
U nás tohle řeší jesle od 2 let. Mám dost podobného kluka - umí si hrát sám, doma moc rád pomáhá, vymýšlí kde co, ale nejradši by si hrál s někým - doma se mnou. Hodně jsem se mu věnovala a stejně se už nudil. Jiné děti taky k dispozici nemáme. Teď má kolem 2,5 a o vánocích měl 3 týdny přestávku. Myslela jsem, že se scvokneme, pořád už vymýšlel hovadiny. Pak moc rád naklusal do jesliček, ráno si založil botičky než jsem stihla dojít do chodby a vrátil se krásně spokojený a vyhraný
. Kolektiv jiných dětí má moc rád. ![]()
Nas triletak chodi do skolky v Nemecku od 2 let, ted uz by byl doma prenudeny, do skolky chodi s radosti. I tak si chce doma hrat se mnou a doma ma k tomu starsi segru. Bud si hraju anebo nemam cas a „zavelim“, at si hraje sam, vycitky z toho nemam, samostatna hra je taky dulezita.
Malý má teď 3,5. Do školky sice chodí, ale přijde mi, že je víc doma než ve školce 🤣 kamarády ve svém věku má, ale přes zimu se vydáme méně. Vydrží dlouho u malování (vodové omalovánky, vyškrabovanky, barvy podle teček,…) tvoření s modelinou, puzzle. To jsou takové aktivity kdy mu stačí, že sedím vedle něj a já můžu na chvíli vypnout.
Bud rada, ze si sam hrat umi, vycitky si nedelej. Moje deti odeslani za samostatnou cinnosti vetsinou motivovalo k destruktivni ci sebedestruktivni cinnosti, takze jim jeden musel byt za zadkem, i kdyz nechtel.
Co treba 2-3 dopoledne v soukrome skolce/miniskolce/detske skupine. U DDM byva CPD-miniskolka na dopoledne za dobrou cenu. Ono je to i lepsi na prechod mezi byt doma jen s maminkou a sup do velkeho kolektivu. Ted je na to idealni cas a pak se dobre adaptuje do obecni skolky, kdyz uz byl v malem kolektivu a uz bude i zvykly na jinou autoritu a byt mez matky. Ma to sama pozitiva. Deri potrebuji deti.
Moje dcera 4 roky si se mnou chce taky pořád hrát. A to chodí do školky a má i kamarády ve svém věku. Ale jakmile přijde ze školky, nebo kamarádi odejdou domu už je na mě navesena a mami pojď si se mnou hrát. Jediný kdy vezme za vděk i manželem je když vařím, jakmile ale vidí že si sednout je u mě a už mě tahá. Přitom manžel s ní dělá vše co si jen přeje a neustále se jí snaží vymyslet nové hry. A stejně pořád chce mě.
@Oriseka to jsem přes zimu měla v plánu, ale je tu jen jeden takový klub, který měl volno, ale školkovné bylo šílené a to mě zklamalo. Nešlo to rozdělit, takže i kdyby tam byl právě jak jsem chtěla jen pár hodin tak bych platila 5 tisic bez svačin, obědů a kdyby nešel, peníze nevrací. Údajně to dříve tak měli, ale rodiče se hádali, když jim např. dítě onemocnělo tak to půlení zrušili. Já si ten poslední rok chci s ním ještě doma užít, za ty penize by se tam vyplatilo jit do prace a nechat ho tam klasicky cely den. I když nad penězi nepláčeme tak mi to přišlo moc.
Ještě ho chci přihlásit na tancování, ale to ho moc nebere tak snad by tam mohl aspoň poskakovat
jiný kroužek pro prcky tady totiž nemáme ![]()