Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Příměstské tábory jsou pro děti od 3 let, to už budeš mít v létě vystaráno.
Přesně každá školka by měla být aspoň polovinu léta otevřená a pak se t nějak splácá..skupinky, babičky, dovolené, příměšťák
Detske skupiny, miniskolky, jsou i příměstské tábory od 3 let, je to v podstatě jak školka s těma prtatama. Někde to funguje tak, ze v obci, městské části atp se školky střídají, že nikdy (nebo jen týden treba) jsou zavřené všechny, jinak vždy jedna jede a bere děti i z těch ostatních.
@Cuddy Možná jak kde… Myslím, že neplacené volno si můžeš vzít, jen to budou brát kolegové jako podraz a v budoucnu ti to může být přítěží… A co dětské skupiny? Nemáte v okolí? Babičky by týden dovolené neobětovaly?
@Anonymní píše:
Ahoj jak resite prazdniny s detmi? Budu nastupovat do prace, a jsem ve stresu ze nevim jak to resit. Mam dve deti 2,5 a 3,5 roku. Na příměstský tabory jsou male, sdilene skolky u nas nejsou. Babicky pracujici. Chlap si muze vzit dovolenou max 7 dni, protoze behem roku jsou dalsi prazdniny. Skolka je u nas zavrena 7 tydnu. Ja si muzu vzit max 14 dni, delam ve zdravotnictvi. A co ted s tim? Mam narok na neplacene volno?
- kamaradky ktere by hlidaly nemam
- cizim studentkam dve male deti nesverim
Dokud děti nedorostly do věku příměstských táborů, řešila jsem prací z domova na částečný úvazek a hlavní příjem rodiny po tuto dobu zajišťoval manžel.
Mateřská centra mívají hlídání přes prázdniny, něco jako školka.
Pokud u vás přes prázdniny žádná školka nestřídá, tak se obrať na zřizovatele, na obec nebo městskou čtvrt a vznes požadavek, pokud vás bude víc, tím lépe. Oni mají pravomoc to změnit.
Ja davala nejmladsi v lete do soukromych jesli 1-4r, primo to nabizeli i pro rodice deti, co tam pres rok deti nemaji, sice tyden byl za 5.000, ale kdyz clovek potrebuje, co ma delat. ![]()
Obrat se na zřizovatele školky, ať ti řekne, kam máš dát děti v létě.
U nás vesnická školka přes léto nefunguje, ani v okolních obcích. Ale každá vesnice má přívesnický tábor, berou i malé děti. Jinak jsem první léto po ukončení RD měla děti v soukromé miniškolce, kam chodily před státní školkou. Teď to skládám přívesnický tábor, dovolená, prostřídání s manželem. Ale mám výhodu HO, takže můžou být se mnou doma a hrát si venku.
@Hobitka píše:
Ja davala nejmladsi v lete do soukromych jesli 1-4r, primo to nabizeli i pro rodice deti, co tam pres rok deti nemaji, sice tyden byl za 5.000, ale kdyz clovek potrebuje, co ma delat.
U nas skupinka je ve meste, jenze ta je narvana na rok zadostmi do predu. Nehlede na tu cenu.. jinak ostatni skolky zavřené jsou, ale treba jen na 4 tydny. Cizi deti nepribiraji. Primestky tabory jsou u nas od 4 let.
@baracudas někde prázdninový provoz opravdu není, u nás vycurane vždy měli otevřeno ten týden jak tam byl svátek, většinou 3 dny. Pak zbytek prázdnin smolík, byla to zazovna doba, když syn chodil do skolky ![]()
@BohunkaP píše:
Dokud děti nedorostly do věku příměstských táborů, řešila jsem prací z domova na částečný úvazek a hlavní příjem rodiny po tuto dobu zajišťoval manžel.
Delam ve zdravotnictvi, nemuzu delat praci z domu. Ani zadna taková nabidka prace neni.
Urcite je otevrena spadova prazdniniva skolka. Musis se zeptat a zjistit kam muzes deti vozit.
Ale chudaci deti, jsou hodne malinke…
Ahoj jak resite prazdniny s detmi? Budu nastupovat do prace, a jsem ve stresu ze nevim jak to resit. Mam dve deti 2,5 a 3,5 roku. Na příměstský tabory jsou male, sdilene skolky u nas nejsou. Babicky pracujici. Chlap si muze vzit dovolenou max 7 dni, protoze behem roku jsou dalsi prazdniny. Skolka je u nas zavrena 7 tydnu. Ja si muzu vzit max 14 dni, delam ve zdravotnictvi. A co ted s tim? Mam narok na neplacene volno?