Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je taky se směju. Ve vesnici kde pocházím taky nefunguje celé 2 měsíce školka a žádná zástupná není. Prostě není
v okolních asi 15 sem tam nějaká školka je ( ale ne celé prázdniny) a cizí děti neberou. Nejbližší město s příměstským táborem nebo soukromou školkou 30 km. Prostě Smolík. Ale fungují tam v kostele karmelitky a na žádost něco jako příměstský tábor pořádají. Taky mnohem víc funguje vzájemná výpomoc maminek že školky a kamarádky. Zkus to směřovat touhle cestou plus ten zřizovatel školky
Poloviční úvazek ti zaměstnavatel přiklepnout musí, stejně tak manželovi. Tak se prostě budete střídat mezi dvěma. A co babičky a dědečkové? Neříkej, že všichni pracujete 8-17 ![]()
Kazdopadne zakladatelko, nejak to vyresit musis.
Ja mivam prazdniny sestavene priblizne na zacatku unora, koncem ledna byvaji vetsinou vypsane primestaky a tabory a hned po tom skacu. Ale ja uz mam nejmladsi skoro sestiletou. Nicmene prazdniny dost lezou do penez
.
@Sisika9 píše:
Poloviční úvazek ti zaměstnavatel přiklepnout musí, stejně tak manželovi. Tak se prostě budete střídat mezi dvěma. A co babičky a dědečkové? Neříkej, že všichni pracujete 8-17
Babicky maji svy prace dost, na to aby hlidali dva mesice dve maly vnoucata. Nejsou to babky pred duchodem ![]()
@Janli píše:
Chápu tě a naivita zdejších diskutujících o zastupujících školkách a dětských skupinách mě teda rozesmála. Školka otevřená o prázdninách dva týdny. Žádná spádová není a zřizovatel to neřeší. U nás jsou příměstský tábory od pěti let, od tří let jen jeden a beznadějně obsazenej. Dětská skupina to samý. Já prostě dala na prázdniny výpověď a pak si hledala jiný místo. Jiný řešení nebylo.
Ano, kamarádka je sama se dvěma dětmi a také dává vždy na prázdniny výpověď a hleda znovu ![]()
@Sisika9 píše:
Poloviční úvazek ti zaměstnavatel přiklepnout musí, stejně tak manželovi. Tak se prostě budete střídat mezi dvěma. A co babičky a dědečkové? Neříkej, že všichni pracujete 8-17
Polovicni uvazek mi dela zhruba dve 12tky týdne, stejne ty deti nekdo hlidat musi…
@Anonymní píše:
Babicky maji svy prace dost, na to aby hlidali dva mesice dve maly vnoucata. Nejsou to babky pred duchodem
No ale snad mají taky nějakou dovolenou a kdyby kazda obetovala týden, mas o dva týdny zajišťování méně
nikdo neříká, ze je mají hlídat cele dva měsíce.
Na neplacene volno narok neni a ne, opravdu skolky nemaju vsude, nase nejede pres prazdniny ani den. Ve vedlejsim meste maji nejaky stridavy provoz, ale neni dost mist ani pro mistni deti. My jsme prvni rok meli mladsiho v soukrome skolce a nastesti nam vzali na mesic i starsiho (byl akorat pred nastupem do skoly), druhy rok jsme nejak pokryli s muzem kombem dovolenych a prace z domova (spolecnou dovolenou jsem meli 1 den, jinak jsme se stridali). Dostupny primestak pro mladsi vek jsem nenasla. Letos bude poprve babicka v duchodu, tak s necim pomuze. Nebyt techto moznosti, tak jako zakladatelka, tak tedy taky nevim
Fakt si najit chuvu jedine ![]()
@mado píše:
@Janli proč naivita, u nás taky zavřeno přes prázdniny, na nátlak matek na zřizovatele to naráz šlo udělat tak, že vždy byla v dosahu otevřená jedna, v případě většího počtu zájemců, dvě školky, celé prázdniny.
Samozřejmě, že když přijde jedna matka, tak kvůli ní nikdo nebude provozovat školku, ale pokud se sejde víc zájemců, tak to jde a funguje.
Jo, pokud mají stejnýho zřizovatele. To ale není všude. U nás se o to bojuje už roky. Nejde to.
Dcera šla letos v létě poprvé na tábor ( příměstský byly ji 3 roky a třičtvrtě. Zvládala to v pohodě jen měla tedy ještě potřebu po O spát což tam nebylo zajistrno - vyřešila si to po svém vzala si sebou deku a polštářek a lehla si tam do koutku a trochu se tam prospala.
Jinak byla naprosto nadšená každopádně celodenní sportování bez spánku prostě ještě nedala ( byl to sportovní příměstský)
Šla bych touto cestou..
@Janli píše:
Chápu tě a naivita zdejších diskutujících o zastupujících školkách a dětských skupinách mě teda rozesmála. Školka otevřená o prázdninách dva týdny. Žádná spádová není a zřizovatel to neřeší. U nás jsou příměstský tábory od pěti let, od tří let jen jeden a beznadějně obsazenej. Dětská skupina to samý. Já prostě dala na prázdniny výpověď a pak si hledala jiný místo. Jiný řešení nebylo.
No, žádná naivita. Chodili jsme prudit starostu.
@Anonymní píše:Že by otec dítěte?
Polovicni uvazek mi dela zhruba dve 12tky týdne, stejne ty deti nekdo hlidat musi…
@Serpentini já si našla úplně nový místo a v jiným oboru. Prostě jsem jednu práci ukončila definitivně, i proto, že mi odmítli dát přes prázdniny delší dovolenou a to jsem to s nimi probírala už před nástupem na místo. Děti doma samotný nechat nemůžu a čtyřletou jsem nikde neumístila. Letos už to bude lepší…..
@Serpentini
Jo jasně, ale tříleté ji může po obědě ještě spát anebo si potřebuje odpočinout, to na táboře nemůže a též záleží zda to pomůže vůbec. Pro mě jsou příměstské tábory na houby docela kvůli tomu, že začínají pozdě - od 8 nebo 9… A někde jsou až pro starší. U nás až po první třídě, dříve neberou. Ale zase opravdu není problém sehnat náhradní školku… To že se tam dítěti nelíbí,. protože nikoho nezná atd je vedlejší. Za mě prázdniny zrušit a je klid
![]()