Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@BohunkaP píše:
Otázka zněla „jak řešíte práci z domova s dětmi“… takže jsem jí napsala, jak to bylo u mne. Byla jsem ohledně možností hlídání v podobné situaci a kdybych byla zdravotník, byla bych nucena dočasně změnit profesi, jelikož jiné řešení pro nás v tu dobu zkrátka nebylo realizovatelné.
Tak to potom bylo nějak změněno, já čtu, jak řešíte prázdniny s dětmi. ![]()
@lucad77 píše:
Tak to potom bylo nějak změněno, já čtu, jak řešíte prázdniny s dětmi.
PRÁZDNINY samozřejmě, pardon, to mi jen při pátku ujela ruka.
Proto jsem jí odpověděla, jak to bylo u nás.
Holky, ja asi nehledam radu, protoze zadna neni. Jsem proste jen strasne nasr… Manzelova mama se vali doma, deti mi nepohlidala nikdy ani hodinu, je ji 52. Proste nechce, jak rika…svoje deti ma velke, odhlidano. Ted si uziva. Moje mama chodi taky na 12tky, ma dalsich 7 vnoucat, ma plnej uvazek, je nemocna, nechci ji pridelavat starosti jeste s hlidanim dalsich deti, navic by kloudne nemela ani kdy. Chlap to neresi, je desne flegmatickej. Ani nevim jak se v praci domluvi ohledne rana. Ja delam od 6, on od 7, kdyz zacinaji vedra tak dela od 6. Skolka je od pul 7. Prace od 7 u nas neni, a stejne bych to do mesta nestihala. Nejsem zdravotní sestra, ale sanitarka.
Tchyne se akorat porad jen de.bil.ne vysmiva, ze je zvedava jak se chlap domluvi v praci. Misto aby nabidla pomocnou ruku. Je mi ze vseho na nic. Jsem strasne ve stresu, nastvana, vubec nevim co mam delat. Rodicak mam az do srona, takze to tohle léto resit nemusím. Ale musim resit chlapa, aby se domluvil v praci ohledne toho ranniho casu od zari.
@Sisika9 píše:
Poloviční úvazek ti zaměstnavatel přiklepnout musí, stejně tak manželovi. Tak se prostě budete střídat mezi dvěma. A co babičky a dědečkové? Neříkej, že všichni pracujete 8-17
Tak ona je to i otázka financí, jestli to utáhnou s polovičními úvazky. Navíc přiklepnout je musí, pokud to organizační podmínky v té které práci dovolí, ne automaticky. Já bych šla cestou vystřídání dovolených včetně babiček, popř. ještě v kombinaci s placeným hlídáním. Jestli zakladatelka dělá dvanáctky, tak to zas tolik plonkových dnů být nemusí. ![]()
Ve městě to většinou běží tak, že každá školka má měsíc zavřeno. Učitelky si musí vybrat dovolenou stejně jako každý. Rodiče mají potom na výběr přihlásit dítě včas do některé z ostatních školek, které jsou tou dobou otevřené. Takže dítě může chodit v podstatě celé prázdniny. A věřte mi, že takové děti jsou. Zejména maminek, které jsou doma s mladším sourozencem. Na vesnici, kde je jednotřídka a tam učitelka s ředitelkou, se zavře na osm týdnů. Proč? Protože ta jedna tam prostě na měsíc nemůže zůstat sama od rána do odpoledne. Je to úděl venkovských malých školek. Ale i tady je řešení, vozit dítě jinam, kam ho přihlásit. a kde ho vezmou. Prázdniny mají skoro devět týdnů. A v některých školách, když se ředitel rozhodne nevyčerpat ředitelských pět dní během roku, tak dětem o poslední červnový týden to volno prodlouží. No a prvňáček je doma deset týdnů v kuse. Na to aby se složily všechny babičky, dědové i rodiče. Protože prvňáčky taky doma nechat nemůžete. Příměstské tábory, kde je dítě jeden den na koupališti, druhý na zámku, třetí v zoo a čtvrtý v lese, můžou být fajn. Chce to ale kondici. Děti tam jsou různého věku. Někde jsou děti nuceny ploužit se po vyprahlých městských hřištích. Jsou žiznivé a zpocené, a je vidět, že si každé dítě přeje, aby už byl konec odpoledne a mohlo si jít domů do chladu odpočinout. No a ještě lépe, děti se v tom neskutečném vedru třeba přesouvají 4 km po silnici na koupaliště v sousední obci, kde se nevybírá vstupné. Když takovou skupinku vidím, tak ty děti lituju. Jenomže rodičům fakt nic jiného nezbývá. Jako babička učitelka jsem hlídala jako mourovatá. Vnouče má oba rodiče a někdy to teda bylo náročné i tak. Mají takovou práci, že v létě tolik volna nemají…
@Anonymní píše:
Holky, ja asi nehledam radu, protoze zadna neni. Jsem proste jen strasne nasr… Manzelova mama se vali doma, deti mi nepohlidala nikdy ani hodinu, je ji 52. Proste nechce, jak rika…svoje deti ma velke, odhlidano. Ted si uziva. Moje mama chodi taky na 12tky, ma dalsich 7 vnoucat, ma plnej uvazek, je nemocna, nechci ji pridelavat starosti jeste s hlidanim dalsich deti, navic by kloudne nemela ani kdy. Chlap to neresi, je desne flegmatickej. Ani nevim jak se v praci domluvi ohledne rana. Ja delam od 6, on od 7, kdyz zacinaji vedra tak dela od 6. Skolka je od pul 7. Prace od 7 u nas neni, a stejne bych to do mesta nestihala. Nejsem zdravotní sestra, ale sanitarka.Tchyne se akorat porad jen de.bil.ne vysmiva, ze je zvedava jak se chlap domluvi v praci. Misto aby nabidla pomocnou ruku. Je mi ze vseho na nic. Jsem strasne ve stresu, nastvana, vubec nevim co mam delat. Rodicak mam az do srona, takze to tohle léto resit nemusím. Ale musim resit chlapa, aby se domluvil v praci ohledne toho ranniho casu od zari.
Takže vy máte víc než dvě babičky?
A sorry, ale taky mi už přijde, že hledáte jen to, co nejde, a dobré vám není nic. Asi jste fakt nasr…
Příspěvek upraven 06.01.23 v 14:54
@lucad77 píše:
Takže vy máte víc než dvě babičky?
Dve, moje mama chodi do prace. Manzelova je doma.
@Anonymní píše:
Holky, ja asi nehledam radu, protoze zadna neni. Jsem proste jen strasne nasr… Manzelova mama se vali doma, deti mi nepohlidala nikdy ani hodinu, je ji 52. Proste nechce, jak rika…svoje deti ma velke, odhlidano. Ted si uziva. Moje mama chodi taky na 12tky, ma dalsich 7 vnoucat, ma plnej uvazek, je nemocna, nechci ji pridelavat starosti jeste s hlidanim dalsich deti, navic by kloudne nemela ani kdy. Chlap to neresi, je desne flegmatickej. Ani nevim jak se v praci domluvi ohledne rana. Ja delam od 6, on od 7, kdyz zacinaji vedra tak dela od 6. Skolka je od pul 7. Prace od 7 u nas neni, a stejne bych to do mesta nestihala. Nejsem zdravotní sestra, ale sanitarka.Tchyne se akorat porad jen de.bil.ne vysmiva, ze je zvedava jak se chlap domluvi v praci. Misto aby nabidla pomocnou ruku. Je mi ze vseho na nic. Jsem strasne ve stresu, nastvana, vubec nevim co mam delat. Rodicak mam az do srona, takze to tohle léto resit nemusím. Ale musim resit chlapa, aby se domluvil v praci ohledne toho ranniho casu od zari.
Takže řešíš prázdniny za rok a půl, kdy budou mladšímu 4 a momentálně ještě ani nechodí do školky?
takže si chtěla jen poplacat jaká seš chuděra? Hele hlavní problém máš s manželem, ten řeš. To je aktuálnější a tvoje nadávání na priblbl. e prázdniny, které ve školce ani nejsou jsou takové dost zcestne. Stejně jako otvírací doba o prázdninách. Takže najdi jinou školku podle otvírací doby a vyreste práci. Ale řešit teď září
to má jít k šéfovi 9 měsíců předem? to je dost brzo.
@lucad77 píše:
Takže vy máte víc než dvě babičky?A sorry, ale taky mi už přijde, že hledáte jen to, co nejde, a dobré vám není nic. Asi jste fakt nasr…Příspěvek upraven 06.01.23 v 14:54
A co konkretne hledam ze neni? Tady se skolky nestridaji, obvolano. Příměstský tabory od 4 let, obvolano. Dnes mi bylo sdeleno ze predloni byly prázdniny 4 tydny, od lonska uz jsou cca 7 tydnu.
@Anonymní píše:
No a zkoušeli jste tu tchyni poprosit? Ze se do toho nehrne, se nedivím, ale kdyby muž přišel s prosikem…
![]()
@BohunkaP píše:
PRÁZDNINY samozřejmě, pardon, to mi jen při pátku ujela ruka.
Proto jsem jí odpověděla, jak to bylo u nás.
Tak jasně, já bych mohla napsat, že my jsme bývali o prázdninách u babičky, která už tenkrát byla v důchodu. Ale co by to zakladatelce v její situaci pomohlo? ![]()
@Anonymní píše:
Dve, moje mama chodi do prace. Manzelova je doma.
Tak psala jste, že jsou babičkY pracující a až na 5. straně, že jedna je vlastně pořád doma. Proč?
@Semtex píše:
No a zkoušeli jste tu tchyni poprosit? Ze se do toho nehrne, se nedivím, ale kdyby muž přišel s prosikem…![]()
Ano, a vis co mi rekla? Proc nehlida moje mama. Moje mama hlida vzdy co muze a ma volno. Tchyne nepohlidala holku ani hodinu kdyz jsem potrebovala nutne s druhou k doktorovi, protoze mela kadernici. Natoz aby hlidala dve… nikdy nehlidala, a hlidat nebude.
@Anonymní píše:
A co konkretne hledam ze neni? Tady se skolky nestridaji, obvolano. Příměstský tabory od 4 let, obvolano. Dnes mi bylo sdeleno ze predloni byly prázdniny 4 tydny, od lonska uz jsou cca 7 tydnu.
Tak něco soukromého, placenou hlídačku.
Příspěvek upraven 06.01.23 v 15:01
@lucad77 píše:
Tak psala jste, že jsou babičkY pracující a až na 5. straně, že jedna je vlastně pořád doma. Proč?
Protoze jsem nechtela rozebirat nepracujici tchyni, co kasle na vnoucata. My k ni ani nemůžeme jezdit, protoze by ji doma deti udělaly pry bordel. Takze jede jednou za mesic k nam, a to bydli od nas 3 kilometry.