Tříletý syn odmítá kakat do nočníku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Co skusit pozitivní metodu, dat nocnik do pokojíku ( nedat plinku) a třeba nějakou mnamku? Zjevně na to chce mít soukromí v tom bych potíž nehledala. Nebo vynechte nočník a dejte ho na velký a nechte osamote když bude chtít s motivaci ze takhle chodí velcí ( u nás to zabralo nocnik jsme preskocily)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není tříleté dítě na nočník už moc velké? mně by se taky nechtělo konat s koleny pod bradou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prostě si toho nevšímejte, když si řekne, dejte plenu, nechte ho být, nic neříkejte, nepřemlouvejte, nevysvětlujte. On vás tím ovládá, má prostě něco, co je jen na jeho vůli a vy mu to nemůžete ani sebrat, ani nic změnit. Jinak téměř všechno v jeho světě řídíte vy, kdy jí, kdy spí, co jí, jestli si bude hrát, nebo uklízet, kdy se jde ven…On moc dobře ví, co po něm chcete a proč a právě proto vám to nechce dát. Ale přejde ho to, tím dříve, čím méně na to budete reagovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
naopak, podle nejnovějších teorií je ta poloha výborná na tlačení…naopak seděť na velkém záchodě bez opory nohou je velice nepohodlné a „fyziologicky“nepřirozené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lecka píše:
Co skusit pozitivní metodu, dat nocnik do pokojíku ( nedat plinku) a třeba nějakou mnamku? Zjevně na to chce mít soukromí v tom bych potíž nehledala. Nebo vynechte nočník a dejte ho na velký a nechte osamote když bude chtít s motivaci ze takhle chodí velcí ( u nás to zabralo nocnik jsme preskocily)
Už jsme taky zkoušeli mu dát nočník do pokojíčku. Dokonce má takový stan, kam se může schovat, tak jsem už dávala nočník i tam. Už vážně nevím, co by zabralo…Na velkém záchodě se vyčůrá, ale spíš si vynucuje nočník. Sedí se mu tam totiž líp.
- Citovat
- Upravit
@Alyss1
Já si taky myslím, že je nočník v tomhle lepší. Synovi se tam sedí líp. Když je na záchodě, má nohy ve vzduchu a to mu vadí. Sice se tam vyčůrá, když ho tam posadíme, ale spíš z donucení.
- Citovat
- Upravit
Měli jsme uplně to stejné s dvojčaty. Čůrali normálně na záchod, ale kakat odmítali. Trvalo to snad do 3,5 nebo 4 let. Mám pocit, že jim šlo zatlačit ve stoje a v sedě prostě ne. Jednou už jsme řekli, že konec, posadili je na záchod, zůstali tam s ni a a že prostě zatlačit musí, vysvětlovali jak a když se pak poprvé podařilo a přišli na to jak, bylo vyřešeno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme teď úplně ten samý problém…ale synovi jsou teprv 2. Pŕijde mi to jako nějaký blok či co, tak ho nenutím…ve třech letech těžko říct
už by s tím asi chtělo něco víc dělat…možná tím dává najevo, že na to chce soukromí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alyss1 píše:
@neumisanaopak, podle nejnovějších teorií je ta poloha výborná na tlačení…naopak seděť na velkém záchodě bez opory nohou je velice nepohodlné a „fyziologicky“nepřirozené.
o chybějící podpoře pro nohy jsem nic nepsala. existují stoličky a redukce. myslím, že čím větší taneček kolem celé akce, tím víc bude dítko rozhozené a bude vymýšlet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nech ho byt na pokoji a nedelej kolem kadeni doma dramo. Az bude pripraven, odmitne plenku sam.
- Citovat
- Upravit
Měla jsem úplně stejný problém s dcerou. Akorát jí už bylo víc jak 3 roky a pořád vyžadovala plenu pouze na velkou potřebu. Bylo to hrozné období a dobře si vzpomínám, jak jsem z toho byla na nervy. Nakonec jsem to řešila s psycholožkou.
Psycholožka radila plenu sebrat a nedat, prostě se pevně rozhodnout a za tím si stát. Přesně jak píše @Poison Eve - nedělat z vykonávání potřeby drama, žádné oslavování když se to náááhodou povede. Prostě vyprazdňování je přirozené, je přirozené dělat to na wc a podle toho se chovat. Dcera zadržovala stolici i týden a psycholožka byla pak domluvená i s dětskou, aby na dceru kdyžtak dohlédla, ale nebylo to třeba, nakonec na wc šla a postupně se to zlepšovalo.
Dál, co u nás pomohlo - za úspěšnou návštěvu wc dát žetonek (vystříhala jsem z papíru) - pokud si dcera „vydělala“ určitý počet žetonků (schovávala si je v krabičce), jeli jsme do aquaparku. Psycholožka radila vybrat pro dítě nějakou atraktivní odměnu ne materiální, ale spíše abychom byli pohromadě (takže lze volně zaměnit za kino, výlet, zoo…)
Ještě jeden tip jsme dostali - podávat Lactulosu (ona hodně stolici zadržovala) v určitou hodinu každý den stejně a za půl hodiny dítě poslat na wc to zkusit - prostě vypěstovat rituál vyprazdňování každý den v ten samý čas. Nám se to teda nepovedlo, dcera si vytvořila svůj rytmus až později, až když už sama na wc chodila, ale za zkoušku to taky stojí.
Jinak psycholožka říkala v podstatě to co @BaMaK - je to manipulace ze synovy strany a on to moc dobře ví.
To vy se nesmíte dát.
Přeju hodně štěstí, živě si vzpomínám, jaké to je - ale pominulo to a dneska dcerka chodí na wc úplně normálně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
Není tříleté dítě na nočník už moc velké? mně by se taky nechtělo konat s koleny pod bradou…
To je zvláštní. Anatomicky je to přirozenější než ´kakání´ v sedě.
Ale fakt. Dřep je nejen pro tyto účely super. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve 3 letech kadit do nočníku? Nesmějí se mu za to ostatní děti?
Je takové malé prkýnko na normální WC, k tomu jsou i schůdky - je to už velký kluk, ne miminko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivvet píše:
Ve 3 letech kadit do nočníku? Nesmějí se mu za to ostatní děti?
Je takové malé prkýnko na normální WC, k tomu jsou i schůdky - je to už velký kluk, ne miminko
Díky za poučení
Prkénko i schůdky máme. Nechápu, proč by se mu měly ostatní děti smát za to, že chodí na nočník??
Tvoje děti se jiným za tohle smějí?? Já znám plno dětí ve svém okolí, co ještě na nočník ve třech chodí.
- Citovat
- Upravit
Zdravím všechny maminky. Trápí mě jeden velký problém, a sice, že můj čerstvě tříletý syn kaká pouze do plínky. Přitom čůrá normálně do nočníku nebo na záchodě. Na spaní už taky plenku nemá, jen to kakání…Zkoušeli jsme snad úplně všechno, dokonce jsem plenku dávala do nočníku. Nic nefungovalo. Když potřebuje kakat, plenku mu dám, on se zavře v pokojíčku, kde se v klidu vykaká a pak nám přijde oznámit, že už udělal bobek. Když mu plenku nedám, tak třeba dva dny nekaká vůbec a zadržuje to
Nakonec se prostě vykaká do kalhot. Já nechci, aby to kakání zadržoval, není to dobrý. Chtěla jsem se zeptat, jestli máte některá stejný problém a jak to řešíte?? Syn má za 4 měsíce nastoupit do školky a já se bojím, že nám ho ještě vrátí