Tříletý syn odmítá kakat do nočníku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25123
8.5.16 16:37

Já teda taky nechápu, proč ho nenecháte kadit do velkýho záchoda, když tam normálně čurá…naši kluci ani jeden na nočník nechodili…prostě šli rovnou na velkej záchod s redukcí, aby do něj nespadli :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.16 16:41

Za prvé jsem už asi 2× zmínila, že syn raději chodí na nočník a za druhé tu řeším kakání a ne to, jestli má nebo nemá chodit na nočník…To jsem tady zase něco napsala :roll: Prosila jsem maminky o rady a ne o poučování

• Citovat
  • Upravit
Poison Eve
8.5.16 16:44
@Anonymní píše:
Za prvé jsem už asi 2× zmínila, že syn raději chodí na nočník a za druhé tu řeším kakání a ne to, jestli má nebo nemá chodit na nočník…To jsem tady zase něco napsala :roll: Prosila jsem maminky o rady a ne o poučování

To vubec neres, at chodi, kam chce. A s tou plenou bych vubec netlacila na pilu. Meli jsme doma neco obdobneho, jednoho dne rekl, ze uz to chce zkusit do nocniku a od te doby byl s plenami nadobro konec.

• Citovat
  • Upravit
3678
8.5.16 16:49
@Anonymní píše:
Zdravím všechny maminky. Trápí mě jeden velký problém, a sice, že můj čerstvě tříletý syn kaká pouze do plínky. Přitom čůrá normálně do nočníku nebo na záchodě. Na spaní už taky plenku nemá, jen to kakání…Zkoušeli jsme snad úplně všechno, dokonce jsem plenku dávala do nočníku. Nic nefungovalo. Když potřebuje kakat, plenku mu dám, on se zavře v pokojíčku, kde se v klidu vykaká a pak nám přijde oznámit, že už udělal bobek. Když mu plenku nedám, tak třeba dva dny nekaká vůbec a zadržuje to :mrgreen: :( Nakonec se prostě vykaká do kalhot. Já nechci, aby to kakání zadržoval, není to dobrý. Chtěla jsem se zeptat, jestli máte některá stejný problém a jak to řešíte?? Syn má za 4 měsíce nastoupit do školky a já se bojím, že nám ho ještě vrátí :(

To samé měla moje ségra, syn jí kadil jen do plíny a mě také před nástupem do školky. Nicméně jí problém vyřešila babička s dědou, když měli kluka na hlídání, prostě ho na záchodě upláceli vším možným a on z kadění do plíny přešel na záchod.

@ivvet píše:
Ve 3 letech kadit do nočníku? Nesmějí se mu za to ostatní děti?
Je takové malé prkýnko na normální WC, k tomu jsou i schůdky - je to už velký kluk, ne miminko ;)

Tak třeba můj syn doma kaká jen do nočníku, on je strašné vyžlátko, že i na redukci je tam tak divně zapasovaný a na nočníku se v klidu usadí a vykoná potřebu. A ostatní děti se mu nesmějí, proč by měli? Nočník má jen doma a jinde chodí klasicky na záchod! On se také nesměje svým kamarádům, kteří mají ještě ve 3 letech plínky ;-) prostě každé dítko to má tak, jak mu to vyhovuje. A samosebou jak to vyhovuje rodičům, u nás to bude tak, že se prostě jen jednoho krásného dne nočník ztratí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
8.5.16 16:59
@Anonymní píše:

Tak většina tu totiž bude vždycky psát to, jak to mají oni…syn má taky radši nočník a co si myslí ostatní neřeším. Je to naše věc.
Jinak ve školce se to pak podle mě srovná, jednak uvidí ostatní děti a navíc tam prostě nebude ta plínka. Chce to čas a klid. Synovec se srovnal myslím měsíc před školkou a do té doby byl schopen udělat takovou scénu, když nebyla po ruce plínka, takže plně chápu obavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
8.5.16 19:07
@ivvet píše:
Ve 3 letech kadit do nočníku? Nesmějí se mu za to ostatní děti?
Je takové malé prkýnko na normální WC, k tomu jsou i schůdky - je to už velký kluk, ne miminko ;)

8o Proč by tříleté dítě nemohlo jít na nočník? A s tím smíchem to nechápu už vůbec…
Máme Wc jen v přízemí, když jsme dole, jde syn na záchod, když si hraje v patře, jde na nočník. Navíc mu jde lépe kakání na nočníku, protože je více skrčený a mnohem lépe se vyprázdní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
8.5.16 21:09

@Adrasteia protože si malý dětičky taky povídají a řeknou o sobě i rodičích plně vše. Mohl narazit na nějakýho kamaráda, který chodí na WC a klidně se mu smál že chodí ještě na nočník. To je jaksi mezi dětmi běžné, že se posmívají druhým…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
8.5.16 21:37
@michee píše:
Tak většina tu totiž bude vždycky psát to, jak to mají oni…syn má taky radši nočník a co si myslí ostatní neřeším. Je to naše věc.
Jinak ve školce se to pak podle mě srovná, jednak uvidí ostatní děti a navíc tam prostě nebude ta plínka. Chce to čas a klid. Synovec se srovnal myslím měsíc před školkou a do té doby byl schopen udělat takovou scénu, když nebyla po ruce plínka, takže plně chápu obavy.

Souhlas a především ve školce budou mít malé „záchody pro trpaslíčky“, takže to většinou děcka začne i bavit. A kdyby chodily všechny děti na kadibudku, začne taky.
A kdo vede děcka k tomu aby se druhým posmívaly, ten by se měl nad sebou zamyslet. Zrovna tak ten, co odnaučuje děti (např. od nočníku) hloupými kecy ve stylu. „Děti se ti budou ve školce smát!“ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
8.5.16 22:40
@ivvet píše:
@Adrasteia protože si malý dětičky taky povídají a řeknou o sobě i rodičích plně vše. Mohl narazit na nějakýho kamaráda, který chodí na WC a klidně se mu smál že chodí ještě na nočník. To je jaksi mezi dětmi běžné, že se posmívají druhým…

Tak v tom případě by měli zakročit rodiče a dětem vysvětlit, že tohle se opravdu nedělá. Každé dítko je jiné. Některé chodí ve třech letech na nočník, některé nosí dokonce plínky nebo některé nemluví…A aby se děti za tohle posmívaly ostatním, to opravdu není z jejich hlavičky. Jestli tohle tvé dítě nebo děti dělají, tak to je opravdu smutné!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
8.5.16 22:54

Díky moc za pozitivní komentáře. Nebudeme to řešit a necháme tomu volný průběh. Dneska už druhý den nekakal a o tu plínku hrozně prosil. Tak jsem mu ji dala a pak už byl v pohodě 8) Říkám si, že než aby měl nějaký trauma nebo problémy se zažíváním, tak raději ustoupím. Já doufám, že se to brzo zlomí :mrgreen:
Taky mě rozčiluje jedna věc: Svěřím se tu s nějakým problémem a prosím maminky, které mají to samé o jejich názor, tak napíše maminka, které se to vůbec netýká a ještě poučuje :think: Jak vůbec někdo, kdo má taky dítě, může napsat, že se mému synovi budou ostatní posmívat?? :nevim: Nechápu… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
9.5.16 06:17

Ještě k tomu nočníku… dcera je třeba tak drobná, že dlouho propadávala i redukcí, bylo jí to nepříjemné a na nočník tak chodila třeba i ve 4 letech. A vůbec nepomohlo mít pod wc stoličku, ani tak na ni nohama nedosáhla. Všechny děti nejsou stejné. U dcerky v školce je dítě, která z určitého zdravotního důvodu chodí taky na nočník a všechny děti jsou vedeny k tomu, aby na ni nepoukazovali!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
9.5.16 07:08

@berusa84 no asi právě proto, že jsem děti ve školce slyšela jaký jsou na sebe oškliví a jak se vzájemně pošklebují…jak jinak bych to asi věděla?? Taková je prostě realita…

Ale tvůj malý ještě do školky nechodí, neboj, ono ho to přejde, bude mít jiné myšlenky a záchod mu nakonec přijde jednodušší…bude to mít vyřešené ze dne na den, chce to čas a netlačit, nedělat scénky atd ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.16 13:10
@Anonymní píše:
Zdravím všechny maminky. Trápí mě jeden velký problém, a sice, že můj čerstvě tříletý syn kaká pouze do plínky. Přitom čůrá normálně do nočníku nebo na záchodě. Na spaní už taky plenku nemá, jen to kakání…Zkoušeli jsme snad úplně všechno, dokonce jsem plenku dávala do nočníku. Nic nefungovalo. Když potřebuje kakat, plenku mu dám, on se zavře v pokojíčku, kde se v klidu vykaká a pak nám přijde oznámit, že už udělal bobek. Když mu plenku nedám, tak třeba dva dny nekaká vůbec a zadržuje to :mrgreen: :( Nakonec se prostě vykaká do kalhot. Já nechci, aby to kakání zadržoval, není to dobrý. Chtěla jsem se zeptat, jestli máte některá stejný problém a jak to řešíte?? Syn má za 4 měsíce nastoupit do školky a já se bojím, že nám ho ještě vrátí :(

Měli jsme s tímhle dost obdobné trable. Uplatit se syn nenechal ničím a od nikoho, neplatilo na něj vůbec nic. Prostě jedině do plíny. Když jsem mu ji nedala, vydržel i týden nejít. :roll: Měla jsem hodně stres z té školky, jinak bych to zas až tak neprožívala, paradoxně se školkou vůbec problém nebyl, protože on si řekl pravidelně každý večer o plínu, vykakal se, a ve školce za celý školní rok nebyl ani jednou. Učitelka o tom věděla, ujistila mě že s tím nemá problém a že by si nějak poradili, ale opravdu za celý rok v té školce neměl kakání. Pak o prázdninách jsem to psychicky nevydržela, byly mu už skoro 4 roky a tak jsem si řekla že přes prázdniny se to musí vyřešit, a toho moc lituju, protože nastalo opravdu psycho. Klukovi bylo neustále blbě jak to zadržoval klidně 5 dní, pak se teda do záchodu vykadil ale úplně v šíleném stresu, kolikrát pak měl ještě několik hodin škytavku, hrůza, chtěla jsem mu plínu nakonec vrátit na to kakání, ale on už nechtěl, takže opravdu jedním slovem PSYCHO. Za prázdniny se to nevyřešilo, nastoupil do školky, a každej druhej den jsem měla pokaděný oblečení v sáčku před dveřma. Učitelky byly zlatý, absolutně to nekomentovaly ani před synem ani přede mnou (samozřejmě jsme o tom mluvily), umývaly ho a řešily to s ním fakt diskrétně takže ani děcka se mu nesmály, dokonce s ním jedna paní učitelka odbíhala ze školní zahrady aby se mohl vykakat sám v klidu bez dětí na záchodě, no abych to zkrátila, trvalo to asi měsíc a pak se to jakž takž urovnalo, ale to už mu byly 4 roky a kousek. Ted je mu 4,5 roku, na záchod chodí, ale pořád to není v pohodě, jde vidět že mu ten „proces“ hrozně vadí, už vůbec ho za to nesmím chválit nebo jakkoliv komentovat. Zadržuje to do poslední chvilky nakonec teda letíme, ale jde vidět jak „trpí“ - přitom ho to nebolí, nemá tuhou stolici, prostě to nemá rád :roll:
Takže zakladatelko asi jsem ti neporadila, věřím že to vyřešíš, hlavně netlačit, protože to u některých dětí stejně nemá smysl :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.16 14:27

Tak dnes jsme byli se synem na tříleté prohlídce. Náš pediatr mě doslova „seřval“ za to, že syn kaká do plínky. Připadalo mi to v tu chvíli, jako že je to všechno moje vina a chtělo se mi brečet. Pak se do mě pustili oba se sestrou, že syna vyhodí ze školky atd. Opravdu doktoři umí skvěle jednat s rodiči :,( Já vím, že to není dobře, ale mohl mi to říct jinak, trochu mě povzbudit…Chvíli jsem nad tím přemýšlela a pak jsem si řekla, že mi je názor pediatra ukradenej. Se synem to budeme dál zkoušet po dobrém a věřím tomu, že časem se to zlomí a nebude mít žádný trauma. Jinak díky všem za vaše názory :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze

Step by Step