Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, prosím vás o radu.
Mám tříměsíčního chlapečka, plně kojeného, v noci se od narození budil cca ve 2, v 5 a v 7 ráno jsme vstávali. Jenže teď to bude 14 dní, co nejspíš byl růstový spurt a řekla bych, že mléka je opět až dost od 4. dne, ale malý se asi naučil se v noci budit od půlnoci co hodinu a být u prsa. Přes den jí normálně.
Na dnešek už se budil co 30 - 45 minut, je to šílený! Dudlík nechce, pohladit nestačí, prostě chce dudlat prso, ani nepije kolikrát.
Je malý, nechci ho nechávat vyřvat, třeba si ještě režim udělá, ale jak to přečkat?
Dnes je z noci tak unavený, že spí už 4 hodiny venku v kočáře. ![]()
Taky jsem to tak řešila, akorat, že teď tu cacorku nemuzu z té postele dostat:-D:-D
Tak tak, do postele, napojit ke zdroji a spát. Postel zajistit, aby dítě nemohlo spadnout (já mám zábranu cestovní na postel, využila jsem u všech třech dětí)
Druhorozený to dělal asi měsíc, pak najednou ze dne na den se začal budit zase jen 1×.
Já při téhle krizi dala UM…Ale to asi slyšet nechceš..každopádně, jí jen 1× za noc, nad ránem.. ![]()
Já to vyřešila flaškou na noc, byl to nějaký čtvrtý měsíc. A kojení jsem zase stáhla na jednou za noc. Stálo mě to nějaké to chování a tišení v noci, ale nebylo to žádný drama.
Jako bonus jsem mohla chodit večer ven.
Noc je na spaní, kojit se může co hrdlo ráčí přes den.
Taky jsem to tak dělala, kojila jsem, u toho spala, když se vzbudil na další, jen si ho dala na druhou stranu a spala dál.
@rozumbrada
Tříměsíční má snad nárok na jídlo i v noci, nebo ne? ![]()
@chatwenna to bych nikdy neudělala
pardon, já to mám prostě hozené jinak…moje dítě má 4,5 měsíce, nespal se mnou ani jednou v posteli, od narození ve své postýlce, od 2. měsíce ve svém vlastním pokoji… ![]()
@Lo
Nebude tě to jednou mrzet?
Můj syn bude mít dva roky a to byl hodně často kojený mimino a závisláček, ale uteklo to tak rychle, že mě to až mrzí
.
@Lo píše:
@chatwenna to bych nikdy neudělalapardon, já to mám prostě hozené jinak…moje dítě má 4,5 měsíce, nespal se mnou ani jednou v posteli, od narození ve své postýlce, od 2. měsíce ve svém vlastním pokoji…
A kojila jsi?