Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky zdravím vás.. Chci se zeptat, za jak dlouho vám zabraly prášky tritico AC 75 na spaní? Já sem brala přes měsíc 1/3 stim že mi to bude stačit, ale absolutně nic.. Ted beru 2/3 asi 14 dní a spím ale budim se a spánek není takový jak by měl být.. Po ránu jsem rozklepana a brni mě nohy a ruce.. Mám navýšit nebo ještě počkat
Děkuji
To musíš konzultovat s doktorem. Já začala na třetině 150 a teď už roky beru celou 150 a vyspím se krásně. Třetina 75 je opravdu málo.
Na mě Trittico AC nezabralo, nebo spíš jenom mírně, tak jak tobě. Chvíli jsem spala, ale vzbudila jsem se i ve čtyři ráno, rozklepaná.
Zabral mi Trittico Prolong, je to s prodlouženým uvolňováním, takže krásně spím až do rána.
Ja mela 75mg celou tabletu a nezabralo. Nemohla jsem usnout, rano jsem byla rozklepana…Dr. mi ho zmenila na Mirtazapin a konecne se vyspim bez probouzeni. Zase mam ale nahore 10kg a nejde to dolu ![]()
@mikoy píše:
Holky zdravím vás.. Chci se zeptat, za jak dlouho vám zabraly prášky tritico AC 75 na spaní? Já sem brala přes měsíc 1/3 stim že mi to bude stačit, ale absolutně nic.. Ted beru 2/3 asi 14 dní a spím ale budim se a spánek není takový jak by měl být.. Po ránu jsem rozklepana a brni mě nohy a ruce.. Mám navýšit nebo ještě počkatDěkuji
Ahoj, já Trittico brala 150 mg a nezabralo mi vůbec. Teď mám na spaní 2 Tiserciny a Dithiaden a spím docela dobře. Určitě bych to konzultovala s psychiatrem, nebo kdo ti Trittico píše, držím palce.
Ahoj lidičky, beru tritico AC 75 mlg 1/3 dene. Mám je kvůli úzkostem. Myslíte že tato dávka stačí? Beru léky už 14 den a nezaznamenávam žádnou změnu, možná zhoršení stavu
. Bere tu někdo stejnou dávku a pomohla mu?
Jedna třetinka je úplné nic. Beru 150 mg dlouhodobě, zkoušela jsem i 200 mg, což mi nesedlo.
Mých 150 mg je také úplné nic. Beru ho několik let. Trittico se do 150 mg používá na poruchy spánku nebo mírnější úzkosti. Od 150 mg funguje jako slaboučké antidepresivum. Celkově je to slaboučký lék.
Trittico jsem měla kvůli nespavosti, nefunguje mi už, mám za něj doma náhradu, kterou se chystám teprve vyzkoušet. K tomu beru ráno i jiná, mnohem silnější antidepresiva, která nemám na úzkosti, ale na depresi přidruženou k posttraumatu. Účinky některých léků se začínají projevovat až po několika týdnech, minimálně 4 až 5 týdnů. Mohou i mnohem déle.
Na úzkosti ti pomůže víc terapie. Léky tlumí příznaky, ale neléčí příčiny. Bez kombinace s terapií to nemá ani smysl.
A hlavně bys všechno ohledně medikace měla konzultovat se svým lékařem. Já to tak dělám a bez vzájemné důvěry to také nemá smysl.
@Kaja280
Já beru Trittico, ne AC, ale Prolong 150mg už přes čtyři roky. trvá to třeba i dva měsíce než to zabere, ale toto je velmi maličká dávka…Možná bude třeba přidat
Já mám strach si vzít vyšší dávku, mám tady rok a půl starou holčičku a už po té 1/3 spím tak že ji v noci neslyším a musí k ní vstát manžel. Já pevně doufala že mi 1/3 postačí ale jak říkám po čtrnácti dnech je to spíš o tom že se mi stavy zhoršují. Děkuji za Vaše vyjádření.
Říkáte že až od 150 mlg se to bere jako antidepresiva? Takže ve směs mi předepsal lek jen na spaní? 🙄 🙏🏾
@Kaja280 píše: Říkáte že až od 150 mlg se to bere jako antidepresiva? Takže ve směs mi předepsal lek jen na spaní? 🙄 🙏🏾
Ano.
Pozor na Tritico, po 3 dnech užívání léku se mi dostavily 3 nežádoucí účinky. Masivní vyrážka ma prsou, silné křeče nohou a změna stavu vědomí. Z půl hodiny si pamatuji 3 záblesky a jinak nevím, co jsem kde dělala. Pamatuji si jak odcházím z vlastního domu, pak nějakou garáž a nakonec jsem se probudila doma v posteli. Doktorka se zhrozila, když jsem jsem jí to po několika dnech řekla a poslala mě na neurologii, kde mi dělali EEG, CT mozku a magnetickou rezonanci mozku. Na nic už po týdnu nepřišli.
@Vanda951 píše: Více
Vedlejší účinky jsou u všech léků a většinou skolí jen malé procento lidí. Holt sis vytáhla Černého Petra.