Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak teď už nemá cenu to řešit, zítra by vám končila karanténa. A pokud ti nic není, neřeš.
@vokishka problém je spíš ten, že jsme velká firma a pokud se to takto řeší pokaždé tak za chvíli to budeme mít všichni. U nás se vůbec nekouká na to, že kašleš, smrkáš…
@Anonymní píše:
@vokishka problém je spíš ten, že jsme velká firma a pokud se to takto řeší pokaždé tak za chvíli to budeme mít všichni. U nás se vůbec nekouká na to, že kašleš, smrkáš…
Ale on měl potvrzení pozitivity až ve středu. To už je týden po kontaktu.
Víš co mě fascinuje, to, že vás kolega nenahlásil jako kontakt ti přijde OK, ale na zaměstnavatele budeš nadávat? Tak snad vás primárně měl nahlásit jako kontakty on a pak by to třeba i zaměstnavatel řešil.
Omlouvam se anonymně.. Moje mamka pracuje ve firmě kde je také víc zaměstnanců a když tam měli dvě pozitivní tak to tajej.. že nosi roušky a tak je neposilaji do karantény.. Mamka to ví jen díky tomu že její vedoucí seznámená s tim, že jsem na rizikovém těhotenstvi.. tak když to měli v práci tak šla za mámou a řekla jí to.. jinak to tajej a funguji dále..
Kontakt pod 2 metry nebo delší než 15 minut je epidemiologicky významný. Na test bych šla. Firma nemá povinnost to řešit, je to na hygieně a ta nestíhá. Buď bych test podstoupila jako samoplátce nebo zavolala obvoďákovi, ať mi vystaví žádanku.
A ta karanténa je 10 dní, tedy zítra by Vám nekončila.
Test se dělá obvykle 5.-7. den od kontaktu.
Pokud se test do 10 dní nestihne, karanténa bezpříznakového končí po 14 dnech od posledního kontaktu s nakaženým.
Nakaženým už není nařizován druhý test, vrací se zpět do práce po 3 nebo 4 dnech bez příznaků, které se už počítají do těch 10 karanténních.
Příspěvek upraven 06.11.20 v 17:18
@Anonymní píše:Řekla bych, že je to ve firmách běžná praxe…
Omlouvam se anonymně.. Moje mamka pracuje ve firmě kde je také víc zaměstnanců a když tam měli dvě pozitivní tak to tajej.. že nosi roušky a tak je neposilaji do karantény.. Mamka to ví jen díky tomu že její vedoucí seznámená s tim, že jsem na rizikovém těhotenstvi.. tak když to měli v práci tak šla za mámou a řekla jí to.. jinak to tajej a funguji dále..
@j.a.n.i1 on nás nenahlásil jelikož mu to mistr zakázal s tím, že s námi to bude řešit vedení firmy. Proto ihned informoval mistra s výsledky testů.
Neví jestli on nakazil přítelkyni nebo ona jeho.
@Dicentra27 děkuji kontakt byl 7 hodin s odběrem kusů z ruky do ruky takže velmi blízký.
Jak jsem už psala příznaky na sobě nepoznám pokud nepřijdu o chuť či čich. Nachlazení u mě jede každý rok od října do března.
Děkuji za informaci.
@Anonymní píše:ŠÉF MU NEMÁ CO ZAKAZOVAT, TOHLE NENÍ V KOMPETENCI FIRMY. A POKUD VÁS NENAHLÁSÍ A PŘIJDE SE NA TO, TAK BY SI NESL NÁSLEDKY. NO ALE ONI SE TEĎ TRASŮJÍ JEN KONTAKTY ZA POSLEDNÍ DVA DNY.
@j.a.n.i1 on nás nenahlásil jelikož mu to mistr zakázal s tím, že s námi to bude řešit vedení firmy. Proto ihned informoval mistra s výsledky testů.
Neví jestli on nakazil přítelkyni nebo ona jeho.
@Tojsemja3 takže i kdyby byl nakažený delší dobu tak se neřeší, že strávil x hodin v přímém kontaktu s někým?
To pak by neřešil nikdo komu vyšel test v pondělí kontakty s okolím z pátku?
My sedíme v open spacu 20 lidí. Nevětraná místnost. Do karantény šli jen 3 lidi a to ti co byli v blízkosti menší než 2 metry.
@Anonymní píše:
U nas taky ne, ale behem 14 dni onemocnela presne pulka firmy. Vsichni uz to maji za sebou, jsme promoreni a nemusime se bat ![]()
@Anonymní píše:
Tak dokud byly školy, tak hygiena taky neposílala do karantény, když to byl druhý stupen a byly roušky.
Ahoj
Prosím jak to je v tuto chvíli s covidem a karanténou?
Situace je taková, že minulý týden ( poslední směna noční ze středy na čtvrtek) s námi dělal ve velmi blízkém kontaktu a bez roušky člověk, který je v tuto chvíli pozitivní.
V pondělí směnu nenastoupil s tím, že od soboty ví, že jeho partnerka je pozitivní a on jde na test v týdnu.
Ve středu potvrzení pozitivního testu.
Nám v práci nikdo nic do dnes neřekl ( víme to přímo od kolegy s tím, že kontakt na hygienu na nás nedával).
Mistr to s námi neřeší nijak a já bohužel příznaky nepoznám ( pokud nepřijdu o čich) jelikož každoročně od října do března mám rýmu a pokašlávání.
Nemělo by nás minimálně vedení seznámit se situaci, že došlo ke styku s nakaženým?
Podotýkám, že se nebojím nákazy u sebe ale o své okolí.