Trittico a cipralex

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Empo
4.8.22 10:27

Trittico a cipralex

Ahoj,
prosím, máte někdo zkušenost s kombinací těchto dvou léků? Zhruba před třemi měsíci byla oživena diskuze ohledně Trittica, kam jsem psala, že mi v pořádku zabírá a dobře spím. Ovšem v poslední době jsem byli v rodině pod poměrně velkým stresem a prášek mi přestal zabírat. Dle dr si mohu vzít až dvě tabletky, ale po čase mi nezabíraly ani ty dvě. Mám napsáno Trittico 150 mg a usínám dobře, ale vzbudím se kolikrát hrozně brzo a pak už mám spánek nekvalitní, časté buzení a opětovné usínání. Jelikož se už ozvala silná únava i přes den, po konzultaci s dr mi byl předepsán ještě Cipralex, který mám brát ráno (začátek 1/2 tabletky a po 3 dnech mohu celou tabletku)Prý netlumí a zlepšuje spánek. Co jsme našla na diskuzech ohledně Cipralexu mě poměrně vyděsilo. Nemůže se u mne projevit jistá apatie nebo totální emoční výmaz?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15995
4.8.22 12:27

Jo. Nevim, jake diskuse ctes, ja brala myslim ze Citalon nebo jak se to jmenovalo, ale myslim, ze ucinna latka to byla stejna? Trittico na noc, ale me teda fungovalo skvele, AD pak na den. Za rok a pul js byla bez medikace, nic z uvedeneho jsem nepozorovala :nevim: Ja spis mela pocit, ze jsem po tech lecich byla trochu " cholerictejsi," ale spis mi vyslo, ze jsem se konecne naucila ozvat a nenechat si s*at na hlavu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Empo
4.8.22 12:37
@beruska9 píše:
Jo. Nevim, jake diskuse ctes, ja brala myslim ze Citalon nebo jak se to jmenovalo, ale myslim, ze ucinna latka to byla stejna? Trittico na noc, ale me teda fungovalo skvele, AD pak na den. Za rok a pul js byla bez medikace, nic z uvedeneho jsem nepozorovala :nevim: Ja spis mela pocit, ze jsem po tech lecich byla trochu " cholerictejsi," ale spis mi vyslo, ze jsem se konecne naucila ozvat a nenechat si s*at na hlavu :nevim:

Byly to různé weby a docela mě to vyděsilo, ale nyní jsem klidnější. U Trittica jsem žádné vedlejší účinky neměla a fungoval mi skvěle, jen v poslední době, co začaly v rodině problémy, tak mi přestalo zabírat na celou noc. Jinak moc děkuji za postřeh. ;)

Příspěvek upraven 04.08.22 v 12:45

• Citovat
  • Upravit
15995
4.8.22 12:43
@Empo píše:
Byly to různé weby a docela mě to vyděsilo, ale nyní jsem klidnější. U Trittica jsem žádné vedlejší účinky neměla a fungoval mi skvěle, jen v poslední době, co začali v rodině problémy, tak mi přestalo zabírat na celou noc. Jinak moc děkuji za postřeh. ;)

Tak drzim palce, ja nemela vedlejsi ucinky ani u jednoho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Empo
4.8.22 12:45
@beruska9 píše:
Tak drzim palce, ja nemela vedlejsi ucinky ani u jednoho

Děkuji moc :palec:

• Citovat
  • Upravit
9080
4.8.22 14:38
@Empo píše:
Ahoj,
prosím, máte někdo zkušenost s kombinací těchto dvou léků? Zhruba před třemi měsíci byla oživena diskuze ohledně Trittica, kam jsem psala, že mi v pořádku zabírá a dobře spím. Ovšem v poslední době jsem byli v rodině pod poměrně velkým stresem a prášek mi přestal zabírat. Dle dr si mohu vzít až dvě tabletky, ale po čase mi nezabíraly ani ty dvě. Mám napsáno Trittico 150 mg a usínám dobře, ale vzbudím se kolikrát hrozně brzo a pak už mám spánek nekvalitní, časté buzení a opětovné usínání. Jelikož se už ozvala silná únava i přes den, po konzultaci s dr mi byl předepsán ještě Cipralex, který mám brát ráno (začátek 1/2 tabletky a po 3 dnech mohu celou tabletku)Prý netlumí a zlepšuje spánek. Co jsme našla na diskuzech ohledně Cipralexu mě poměrně vyděsilo. Nemůže se u mne projevit jistá apatie nebo totální emoční výmaz?

Ahoj, taky jsem brala obojí, ale ne spolu. Trittico mi na spaní vůbec nefungovalo a po Cipralexu jsem byla strašně unavená, ale jiné NÚ nebyly. Já s Tritticem brala taky SSRI AD, jako je Cipralex, ale byl to Fevarin, ten mi seděl lépe, ale každému pomůže něco jiného. Držím moc palce a nenech se vystresovat diskuzemi, každý jsme jiný a navíc většinou na diskuze píší ti, kteří s tím mají nějaký problém, Cipralex je jedno z nejpředepisovanějších AD, nebála bych se, Ta většina, které sedí, nemá potřebu psát na diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9080
4.8.22 14:40
@beruska9 píše:
Jo. Nevim, jake diskuse ctes, ja brala myslim ze Citalon nebo jak se to jmenovalo, ale myslim, ze ucinna latka to byla stejna? Trittico na noc, ale me teda fungovalo skvele, AD pak na den. Za rok a pul js byla bez medikace, nic z uvedeneho jsem nepozorovala :nevim: Ja spis mela pocit, ze jsem po tech lecich byla trochu " cholerictejsi," ale spis mi vyslo, ze jsem se konecne naucila ozvat a nenechat si s*at na hlavu :nevim:

Citalon má myslím účinnou látku citalopram, Cipralex escitalopram, ale ano, je to podobné, jen escitalopram je jinak prostorově uspořádaná molekula citalopramu, nám říkali na farmakologii a je novější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
4.8.22 15:05
@Lollitka píše:
Citalon má myslím účinnou látku citalopram, Cipralex escitalopram, ale ano, je to podobné, jen escitalopram je jinak prostorově uspořádaná molekula citalopramu, nám říkali na farmakologii a je novější.

Aha tak jo, dik za upresneni. Ono uz to nejaka doba je :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Empo
4.8.22 16:28
@Lollitka píše:
Ahoj, taky jsem brala obojí, ale ne spolu. Trittico mi na spaní vůbec nefungovalo a po Cipralexu jsem byla strašně unavená, ale jiné NÚ nebyly. Já s Tritticem brala taky SSRI AD, jako je Cipralex, ale byl to Fevarin, ten mi seděl lépe, ale každému pomůže něco jiného. Držím moc palce a nenech se vystresovat diskuzemi, každý jsme jiný a navíc většinou na diskuze píší ti, kteří s tím mají nějaký problém, Cipralex je jedno z nejpředepisovanějších AD, nebála bych se, Ta většina, které sedí, nemá potřebu psát na diskuze.

Ahoj, moc děkuji za příspěvek. Zítra ráno uvidím, jak to se mnou bude :D.

• Citovat
  • Upravit
Empo
24.11.22 16:23

Ahoj holky,
uživuji diskuzi. Po poslední návštěvě u psychiatra mi bylo doporučeno (kvůli novým problémům doma se mi opět zhoršil spánek, v noci se často budím) zvýšit dávku Trittica AC 150 mg na dvě tablety na noc a posléze přejít na Trittico Prolong 300 mg. Trittico AC beru zhruba hodinu před spaním, Trittico Prolong se má brát s jídlem a delší dobu před spánkem. Máte, prosím, některá zkušenost s Prolongem a kdy před spaním jste braly? Původně byla ještě možnost přidat na ráno Cipralex o polovinu tabletky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex