Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,dnes jsem byla na UZ ,jsem ve 30 tt a mimi ma 1700g,což je prý dost nad normu a posílají mě na kontrolu trofiky-výživy plodu 3 týdny před porodem,aby nebylo obr prý, neví někdo jak se to dělá? Absolutně nevím o čem je řeč a na netu jsem to nenašla. Zeptat se mě v tu chvilku nenapadlo. Cukr mám v pořádku,ale je pravda,že se poslední dobou cpu sladkym a jestli je dobrý to radši omezit.. ještě se samozřejmě optám v poradně za měsíc.. Tak snad bude vše ok
S tímto tedy zkušenost nemám, ale když vezmu, že odhad váhy je jen orientační, tak mi to na 30. týden nepřijde nějak moc ![]()
mně se to teda nezdá moc, malej se narodil v 32 tt a vážil 2120 g…
a nebudou ty trofiky nahodou prukoky
?ze jsi to spatne precetla,ci dr.to zle napsal!Tohle jsem nikdy neslysela!Prutoky ano!
Mám to tu před sebou ve zprávě a na netu jsem našla,že je to výživa.. Je možné,že to asi bude tedy ultrazvukem.. a děkuju za zprávy,člověk by nevěřil,jak to tady uklidní si přečíst i jiné názory,že se vám to nezdá moc ![]()
ja se v tehu cpala horou sladkym, susenky, cokolady.. nestydela jsem se snist celou cokosku a za den
a mala se narodila presne den pred terminem a nemela ani tri kila…tak sladkym to podle me nebude, a to ja nemam zadne velke spalovani..
berushka18 :
Taaak a za tohle jsi jdu dát ten koblih co mi tu leží
děkuju ![]()
Co to je ti neporadím, ale naše cácorka měla ve 30+5 odhad 1740 gramů a nikam mě neposílali. Těhotenskou cukrovku mám v pořádku a další odhady vidíš pod metříkem. Ptala jsem se zda se dá jídlem ovlivnit váha a nedá, mimčo si z tebe vezme tolik, kolik bude potřebovat. Takže možná budeš mít cvaldu jako my.
Já teda nevím co jsou to trofiky, ale průtoky to je normálně utz, já na to chodila 2× týdně, měla jsem naopak zase malý plod, ale i tak mi přijde, že na 30tt je 1700g normální ne?
Když jsem ležela na riziku v nemocnici, byla tam paní, co měla mimčo ve 28tt a snažili se jí udržet co to jde a odhad váhy měla 2000g. Jedné mamince se zase mimčo narodilo ve 31tt a mělo 1900g. No a teď koukám, ve 32tt jsem měla já na utz 1509g a kvůli tomu mě hospitalizovali, že to bylo málo, tak nevím, kolik je teda tak ok?
No vidíte..vůbec tomu nerozumím. Fakt jsem klidna užmakorát nevím co to teda plácala,všechny testy taky máme v pořádku. Jestli je to nějaká jejich novinka či co..vážně moc všem děkuju!!!