Trojkolka kočárek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10923
1.5.23 09:05
@Lucie_Sx píše:
Naopak! Kdyby na me dite videlo, bude se mi sapat do naruce ;).Jinak u tohohle typu kocaru je potreba pocitat s jednou veci - dite ve sportaku nesedi jako „na zidli“ (v klasickem kocaru), ale zada jsou trosku sikmo dozadu a zadecek niz, je to kvuli tezisti a bezpecnosti treba pri behu.
Je potreba davat do sportaku uz fakt zpevnene a vetsi dite. Coz nicemu nevadi, jen je dobry s tim pocitat. Ja treba i do korby, i do sportaku davala pridavne ksiry, at si tam dite poskakuje jak chce.
Taky zalezi na terminu porodu a dobe, kdy mate fusak.

U nas to treba problem byl a je. Je ji rok a pul a jezdit po smeru nechce, museli jsme k baby joggeru dokoupit jeste sportak co jde otacet a pak jezdi v klidu. A dalsi vec co ji silene vadila byla ta, ze prave nesedela upne a ikdyz se dokoupi ten pas na sed, tak to neni do uplnyho sedu. Tohle ma fakt kazdy dite jiny :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.5.23 09:11
@DandátkoP píše:
U nas to treba problem byl a je. Je ji rok a pul a jezdit po smeru nechce, museli jsme k baby joggeru dokoupit jeste sportak co jde otacet a pak jezdi v klidu. A dalsi vec co ji silene vadila byla ta, ze prave nesedela upne a ikdyz se dokoupi ten pas na sed, tak to neni do uplnyho sedu. Tohle ma fakt kazdy dite jiny :mavam:

Jo, kazde dite je jine.
Mym to nastesti nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
1.5.23 10:37

Všechny tři mé děti nesnášeli kočár do roku - roku a půl. To byly v korbičce a viděli na mně a stejně to byl velký problém. Naprostou většinu času trávili v nosítku. Pro mně to taky bylo OK. Navíc nosítko je jediný opravdu terénní nástroj na nošení dětí, mimořádně praktický. Děti jsou v něm nejspokojenější, dá se diskrétně kojit. Jen ten nákup a batohy a další malé dítě, které taky nechce chodit, dělají z kočáru nutnost. Pak, od toho roku, u nejstaršího až téměř od dvou let, měli kočár moc rádi, bavilo je koukat kolem. Na mně koukat nepotřebovali.

Pokud potřebujete chodit s kočárkem po zpevněných cestách v lese nebo loukách kolem, summit je dostačující. Nejspíš i Elite. Kamarádky byly spokojené i s kočárkem od Thule. Váš dotaz na terénnost nejspíš počítal jen s tímto? Ale koneckonců se tam procházím i s kamarádkami, které mají úplně malé neterénní kolečka, i jejich kočárek to zvládá, jen někde potřebují trochu pomoct.

Na písečné pláži Vás summit zvládne dopravit pár stovek metrů, a pokud jste ochotní si pořádně zamakat, tak i pár kilometrů na místo, kam potřebujete. Ovšem po nakloněném svahu, při překračování vyvrácených stromů, je lepší ten náš starý chalupový čtyřkočárek. U něho jsou kola nakloněné stejně jako svah, ale pružiny umožní korbičce být v souladu s gravitací. Takže se stabilitou vážně potíže nemá. Na túru do hor jsme ho ale nikdy nevzali, na to byl příliš těžký a neskladný do auta. Cyklokočárek je opravdu mnohem schopnější. Má mnohem větší kola, lepší těžiště. Ani on nemá potíže se stabilitou. Tam, kde summit musel tlačit už jen muž, nebo jsme se museli snažit oba, zvládám s cyklokočárkem sama. Nemám problém do kopce plného velkých balvanů vytlačit dvojkočárek se dvěmi dětmi a dvěmi odrážedly úplně sama - můžu si troufnout jít s ním do neznámého terénu sama bez muže, teď už se třemi dětmi. A můžeme jít na místa, kam se nám se summitem ani nezdálo.
Jsou lidi kolem nás, který mají jako jediný kočárek cyklokočárek. To ale má taky své limity. Těžko se v něm řeší mimina, sedátko se dá jen mírně sklopit. Aby se vešel do autobusu, je potřeba měnit kola, co je opruz a problémem je taky stínění. Je velký a všude trochu překáží (my mámě hlavně ten dvojkočár, u jednokočáru to asi až tak výrazné není). Buď je potřeba hodně si připlatit, aby měl všude síťky a ruční brzdu, nebo nebrzdí a přes horké léto je v něm dětem teplo.

Pokud budete mít jedno dítě, nebo nejste moc horský typ, i Elite je dobrá volba. V případě více dětí za sebou už lidi nejsou ochotni se dát tolik omezovat na svém životě (už to trvá hodně let) a stejně nejspíš budete kočárky měnit, nebo mít dva, tak jak naprostá většina matek kolem nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.5.23 12:16

@Bramborova
Ale je TVOJE zkusenost a preference, nejde to zevseobecnovat :nevim:.
Ja jsem hodne akcni clovek a se Summitem jsem opravdu jela vsude, ex pak uz se mnou nikam nejezdil, takze sama s kamoskama.
Nositko na vylet nemuzu kvuli zadum.
Ano, byl teren, kam jsem si netroufla, ale tam si neumim predstavit zadny kocar, cyklo uz vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
1.5.23 18:00

@Lucie_Sx
Tak si od někoho na jeden výlet půjč cyklokočár Thule a uvidíš. Klidně můžeš od nás, pokud máš pořád malé děti a bydlíš poblíž. Některé věci jsou objektivní, ne subjektivní zkušenost. Je to dané už tvarem těch kočárků - Summit je dost nad zemí, takže výš těžiště, které se na nerovném terénu lehce vychyluje. Summit proti Thule menší kola, takže hůř projede nerovnostmi a větší námaha ho tlačit ( čím větší kola, tím je to lehčí). Summit proti cyklokocarku Thule blíž k sobě kolesa ( cyklokočárek je má mnohem dál), takže opět horší těžiště. Cyklokočárek na rozdíl od Summitu neztrácí rovnováhu a i jedno boční kolo může jit úplně v jiné výšce než to druhé, takže ani šířka kočárku není tak omezující, jak by se mohlo zdát. Navíc i když všechny tři kola jedou v jiné výšce, je lehké ho tlačit a není potřeba kočárek silou držet, aby se nevyklopil, tak jak u Summitu. Jde to dělat jednou rukou. Takže na místě, kde se člověk se Summitem už neskutečně trápí, s cyklokočárkem je to pořád pohoda. Jednu nevýhodu v terénu má i cyklokočárek - jak je větší rozestup mezi předním kolem a zadními koly, hůře se projíždějí popadané stromy, kočárek se na nich někdy " zasekne".
Každopádně nejspíš se lišíme kondičkou - ta Tvá se zdá být mnohem větší, jak moje, tak před Tebou smekám. Že na místech, kde my s mužem už nadáváme, Ty jsi v pohodě. Jo, je pravda, že kondičně na tom ani zdaleka nejsme tak, jak před dětmi.

O tom, že většina žen nepotřebuje kočárek, aby se s ním drancala na horách, žádná. A na obyčejné stezky v lese ( pokud přes cestu nejsou popadané stromy), vlastně stačí téměř jakýkoliv kočárek. Kočárek, který si poradí s obrubníkem, si poradí i vycházkovými trasami v lese.
Taky kdybych měla vlastnit jen jeden kočárek, cyklokočárek to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.5.23 18:29

City Elite 2

Podle toho co píšete si myslím, že mi bude stačit v pohodě i ten City Elite 2. Do terénu v plánu mám jít, ale bylo tím myšleno spíš lesní cesty, louky, občas nějaká větší tura, ale do skal určitě ne. Ten jde právě otočit i v protisměru a jde do lehu nebo aspoň to píšou na internetu. Určitě budu muset vyzkoušet zajít do prodejny. Ale nikdy by mě nenapadlo, že to bude taková věda :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
1.5.23 19:26

Jen zvaž svůj životní styl, jestli chodíte nakupovat spíš autem, nebo to chceš zvládnout pěšky - pokud ano, omrkni velikost prostoru na věci. Většina lidí nakupuje autem, já jen někdy.
A víc, než na terénnost dbej na pohodlí pro dítě. Jestli má kočárek ( i korbička) otvory na profukování, nebo se změní ve vyhřáté peklo přes léto. Zvaž taky, jestli chceš černou barvu kočárku. Je krásná, jen kdyby tak nepolykala teplo.
Přeji hodně štěstí a krásné mateřství!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.5.23 19:36

@Bramborova
S cyklokocarem jsem nikdy nejela, prijde mi moc velky a tezky (kolik to vazi..?).
Prave mi prislo, ze bych ho fakt neutahla.
Kazdopadne jsme je potkavali zhruba na stejnych mistech, co jsme projeli my.
Kudy bych neprojela (a chodime treba ted uz bez kocaru), tak tam nevidam zadne kocary, ani cyklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.5.23 19:39

Jinak v kosiku pod kocarem jsem vozila i starsi dite, kdyz bolely nohy, obcas i spici :mrgreen:
Pod korbou teda. XC tam mel vic mista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
1.5.23 20:57

@Luc696 kde je napsany, ze jde do protismeru. Kupovali jsme loni a rozhodne do protismeru nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
1.5.23 23:02

@Lucie_Sx
Myslím, že váží 17kg. Ale možná se pletu, taky si pamatuji číslo 12, tak možná 12 kg. Nesnáším ho nandávat a vyndávat z auta. Jinak je to v pohodě, vážně je mnohem lehčí ho řídit, než Summit. Téměř každý den řídím jeden z těch kočárků (většinou summit), takže jejich rozdíly docela intenzivně vnímám.

@Luc696
Ještě docela důležitá věc je ověřit si, jestli má kočárek odpružení (nebo jak se tomu říká) - alespoň u nás jsou všude dlažební kostky a bez pérování by to pro dítě asi nebyl moc příjemný zážitek. Teda jedno z mých tří dětí je na to extrémně citlivé a nesnáší jakýkoliv náznak drncání. Možná nemáte kolem dlažební kostky a nebudete to potřebovat. Nebo naopak Vaše dítě může mít drncání rádo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí