Trojkolka x golfky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
59
8.5.06 18:01

Trojkolka x golfky

Ahoj,

zvažuji zda koupit trojkolku či golfky pro malou (18m). Do terénu používám těžkou 4kolku tam je úplně úžasná.
Ale poměrně často jezdíme do města (Praha) vlakem/autobusem .......
Už mám jedny golfky - jsou fakt super lehké (5,5kg) jenže už je s malou stějně sotva unesu a navíc jsou ouzké takže na léto super, ale obávám se, že se mi do nich už malá v zimě s fusakem nevejde.
Také plánujeme druhé mimčo a ráda bych už další kočárek nekupovala.

Pořád zvažuji co koupit. Zatím se přikláním k tříkolce, protože co jsem se ale dívala tak golfky jsou většinou už dost těžké (8kg i více). Navíc si nejsem jistá zda se dá na golfky připojit stupátko pro větší dítě - počítám, že stupátku se nevyhneme (malá začala chodit teprve před 2 měsíci).

Moje požadavky na kočárek jsou:

• polohování zad
  • odnímatelné madlo před dítětem
  • tyčová brzda
  • spojená výškově nastavitelná rukojeť (což většina golfek bohužel nemá :-( )
  • košík
  • otočné přední kolečko(a)

Prosím jaké máte zkušenosti? Dají se s tříkolkou sjet např. i schody?

Díky Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
224
8.5.06 18:58

Ahoj Duckie,
jako technický antitalent nemám ánung co to je tyčová brzda, nicméně trojkolka Jané Slalom pro to vše co chceš od kočárku má (kotoučovou brzdu tedy :-)). Schody se s ní sjet dají, počítám že stejně špatně jako s jakýmkoliv jiným kočárkem, líp než s golfkama díky nafukovacím kolečkům. Pokud ti nezáleží na váze, tak si myslím že trojkolka je moc moc fajn, já jsem děsně spokojená.
Z golfek mám dobré reference na Peg Perego, teď mají i se spojenou rukojení - schválně mrkni na http://www.detskyraj.cz/…robnosti.php?…

Držím palce při výběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
8.5.06 20:09

Mayo,

já tou brzdou myslela brzdu co nemá brzdu zvlášť na každém kolečku .....

díky za tip na golfky vypadají dobře - jen ta váha ...... To si říkám, že už snad bude lepší o něco těžší tříkolka.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
8.5.06 21:12

Ahojky,
já jsem si koupila golfky Jane Cerrera Pro 2006- nemůžu si je vynachválit, používám je asi 3 týdny a jsem nadšená!
Mají všechny Tebou kladené požadavky, perfektně se ovládají, dobře skládají a vejdou se nám do kufru našeho malého auta.
Jediná nevýhoda je, že se k nim nedělá nánožník, budu asi používat jen fusak, event. zakoupím univerzální nánožník.
 http://www.detskyraj.cz/…robnosti.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
8.5.06 21:37

Ahoj, taky bych ti doporučila jane carreru. Je to super kočár a ta váha je kolem 8 kil. NAvíc k němu jané dělá super orig stupátko, sice stojí 1800 ale nám se bájo odvedcilo. přidelává se na rychloupínáky, za 10 vteřin ho sundáš a zase nandáš. Jde jednoduše sklopit když ho nepotřebuješ nebo chceš zdolat jezdicí schody (i se starším dítkem za ruku to zvládáme :-) nebo nastoupit do autobusu. Skate je odpružený a nerachtá při jízde. Dokonce na něm matej může jet i když kubík v kočárku je naležato. Trochu jsem se bála košíku, zdál se mi malý, ale vejde se mi tam vše co potřebuju (pláštěnka na kočár, pláštěnka pro mateje, deka, plenka, ubrouky, pití, svačiny..) Ony ty trojkolky jsou přece jen ještě o něco těžsí a pak je znát každe kilčo.

Pokud máš 2 det za sebou, tak je spojená rukojet bezva vec. Jo a taky - pokud dáš za většinu kočárů (třeba golfek) stupátko, tak se kočár dá potom hůře zabrzdit, což je třeba v MHD problém. Carrera má právě tu spojenou brzdu na 1 kole a brzdí super.

Ke kočáru od PP - A3 nejde skate (tedy technicky jo, ale pak už se tam kam nemá vejít dítě - zkoušeli jsme :-(((). Za atlantico nám zase nešel přidelat kvůli takové tyčce.

martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
8.5.06 21:53

Ahoj Duckie, mně jen napadlo, k čemu budeš potřebovat stupátko ke golfkám, když v případě narození druhého mimča stejně budeš jezdit s tím kočárkem hlubokým… a stupátko tedy budeš potřebovat na tento kočárek… Až budeš potřebovat golfky pro to druhé mimi, tak to už tvoje malá bude určitě bezvadně chodit…Toť jen můj postřeh, možná jsem tě jen špatně pochopila. Přeju úspěšný výběr. Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
8.5.06 22:10

Duckie
já mám Jané Slalom, váha je těch 8 - 9kg, schody jezdím v pohodě, oproti golfkám mají dle mě lépe těžiště, takže jako „rudl“ po zadních je to ok. Nevýhodu vidím malém košíku. Šekáme druhé, plánovaně, takže dokoupíme korbu a skate.

Já golfky zavrhla protože mi přijdou vachrlaté, bojím se, že miv MHD na kočár někdo spadne a také zimu si nedovedu představit, ale to je jen můj pocit.

pa Mia

• Citovat
  • Upravit
59
9.5.06 09:36

Ahoj holky,

díky za vaše tipy.

Zizo, díky - mně nějak nedošlo, že vlastně budu jezdit zase s hlubokou korbou. Ale zase stupátko za těžký kočár to si nedovedu představit jak to všechno uřídím.
Tak koukám, že jestli budeme něco kupovat tak asi tříkolku. Ty golfky by mi asi moc nepomohly do budoucna.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
9.5.06 11:09

Ja to napisu ciste podle sebe. Na druhe ditko po zkusenostech bych poridila trojkolku sportak s moznosti nasazeni korbicky a autosedacky a cca ve veku kdy ma ditko moznost jit do sportaku tak poridila dobre golfky pro cestovani do mesta a sportak do terenu. My odjezdili s dcerou ve trojkolce Quinny s korbickou, pak jezdila v terenu v na sportaku a do mesta jsme poridili Inglesiny Espressa - ty jsou skvele, lehke, ale nedaji se polohovat, takze jsme je pouzivali cca od roku, kdy spala jen doma.

• Citovat
  • Upravit
1308
9.5.06 11:39

Ahojky,

mám zkušenost s trojkolkou i golfkama. Od narození máme pro Alíška Jané Winter, sporťák, s korbou i autosedačkou, které se dají nacvaknout na podvozek. Byla jsem maximálně spokojená, do terénu naprosto skvělej kočár! S ježděním po schodech nemám vůbec žádné problémy - spíždím je pozadních a nahoru jdu holt po zpátku. Ale to mi neva..

Jelikož ale dost cestujeme a máme auto sedan, takže do kufru se vždy musí sundat zadní kolečka - což mě dost štvalo, tak jsem si pořídila golfky Jané Carrera. Nemáme ty se spojenou rukojetí, ty musí být asi lepší na řízení jednou rukou, ale mně to neva a hlavně byly za super cenu. Golfky mám na ježdění do města, na cestování - lépe se složí, zaberou méně místa a jsou příjemnější na nošení (např. do schodů). Alešek z nich má lepší výhled - sporťák je širší a nejde tolik do sedu jako golfky. Jezdím s nima i lehčí terén, ale na to je fakt lepší ten sporťák, protože má nafukovací kola (i když i naše golfky mají velká kolečka, jsou ale celkově tvrdší).

Asi hodně záleží, kam s kočárem budeš jezdit, jestli ho budeš muset tahat a tak. Je fakt, že rozdíl mezi sporťákem a golfkama má být asi 1kg ve prospěch golfek, ale mně se teda nosí mnohem mnohem pohodlněji (asi jak jsou užší).

Přeji příjemné rozhodování!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4