Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
A to je obvoďačka? Nemůžeš jít někam na vyšetření? Mně dělali při embolii nějaké angioCT(snad to píšu správně). Ale já nemohla pořádně dýchat a Mudr měl podezření už z EKG.
Anonym - zdraví.
Kardioložka. Řekla mi tady tohle to, dala do ruky zadanku na d dimery odběry, na ty jsem si dneska ráno zašla a mám přijít v úterý pro výsledky a pak budeme řešit co dál…
@aiwwa píše:
Tomu prostě nemůžu uvěřit, že by ti nedali léky a pustili s embolii domů. Máš nějakou lékařskou zprávu?
Taky jsem tomu nemohla včera uvěřit, Celou cestu domů jsem se klepala a teď ještě víkend predemnou. ![]()
Trombóza se zjišťuje ultrazvukem. Po stisknutí a uvolnění cévy je na ultrazvuku vidět průtok, plnění. ![]()
Vlastní zkušenost, když se to na mě medici učili.
@M_Vladim no jo jenže ultrazvuk si sama asi nenaordinuju. To mi musí dát lékař tuším žádanou.
@Anonymní píše:
@M_Vladim no jo jenže ultrazvuk si sama asi nenaordinuju. To mi musí dát lékař tuším žádanou.
To ano.
Uplne bych nespolehala na to, ze nekam hned poslou…mne je 30let….loni v cervenci mi nebylo uplne nejlip, obvodacka nabrala krev na pockani a za tri hidky uz jsme byla v nemocnici ve Slanem, protoze jsem mela embolii…tam me rozredili, dostala jsem leky pak i domu…nekdy na podzim mi je vysadili.
Chodila jsen v urcitych intervalech na kontroly, ted pred letem mi opet nebylo nejlip, takze vilam obvodacce ta az jedu hned do Slaného….tam mi nabrali krev a poslali domu!!! A to zrovna vychazelo, ze tam nebyl jen vikend ale i svatek…pak teda po čtyřech dnech telefon at okamzite prijedu!!! Byla jsme pet dni na jipce…plicni embolie jak kráva(tri srazeniny na plicich), zacinajici zapal plic, a sraženiny i v lytku…mozna sem mela jen smulu, ale uz bych podruhe necekala ani den navic….
Ted uz do Slaného nedochazim, jezdim do trombocentra v Praze…ted jsem bxla na kontrole a vse ok!
@Anonymní píše:
Uplne bych nespolehala na to, ze nekam hned poslou…mne je 30let….loni v cervenci mi nebylo uplne nejlip, obvodacka nabrala krev na pockani a za tri hidky uz jsme byla v nemocnici ve Slanem, protoze jsem mela embolii…tam me rozredili, dostala jsem leky pak i domu…nekdy na podzim mi je vysadili.Chodila jsen v urcitych intervalech na kontroly, ted pred letem mi opet nebylo nejlip, takze vilam obvodacce ta az jedu hned do Slaného….tam mi nabrali krev a poslali domu!!! A to zrovna vychazelo, ze tam nebyl jen vikend ale i svatek…pak teda po čtyřech dnech telefon at okamzite prijedu!!! Byla jsme pet dni na jipce…plicni embolie jak kráva(tri srazeniny na plicich), zacinajici zapal plic, a sraženiny i v lytku…mozna sem mela jen smulu, ale uz bych podruhe necekala ani den navic….
Ted uz do Slaného nedochazim, jezdim do trombocentra v Praze…ted jsem bxla na kontrole a vse ok!
Proboha
a to ti v nemocnici vzali krev a bez výsledku poslali domu? A až po volnu je vyhodnotili a volali ti? Nebo jak tomu rozumět.
@Anonymní píše:Šla bych jinam, klidně na pohotovost.
@aiwwa
Nedalo mi to a volala jsem mudr před koncem ordinační doby, jestli už nepřišly výsledky. Přišly. Dimery opět zvýšené, ale prý mírně, tak to nic nebude, mám přijít až v úterý a řekne mi víc…takže jsem stejně tam kde jsem byla. Protože vím, že trombozu atd vyloučí jen negativni výsledek.
@Anonymní píše:
Probohaa to ti v nemocnici vzali krev a bez výsledku poslali domu? A až po volnu je vyhodnotili a volali ti? Nebo jak tomu rozumět.
Ano, presne tak!
Vzali krev a ze si mam zavolat po vikendu, ale ze to spis vypada jen na hnusnou chripku…a u ty se clovek muze spatne dodechovat apod…ac tam meli, ze jsem mela embolii ani ne rok dozadu🤷♀️netusim kde se stala chyba v Matrixu…
Nechapu proc to neudelali na pockani
ale teda to lytko me nebolelo🤷♀️mne se blbe dychalo, palila me uplne ta kost v hrudniku ( a to mi pan doktor tam delal ekg a rika embolii nemate to by bylo videt na ekg) 🤷♀️ jo a byla sem silene unavena…kaslala jsem jak kdyz kourim prvni ligu😂 jako dopadlo to dobre diky bohu🙏nejsem doktor nevim jestli to byl treba zacatek a fakt to nebylo poznat🤷♀️ale zazitek strasnej a lezet tyden na jipce a vsechny ty hruzy vedet co se mohlo stat🙈doma maly dite….proto radim jit jinam, pokud boli tak na pohotovost! Ja byla blba sklopila usi a sla dom…kde jsem ty tri dny myslela, ze umru kdyz na me prislo kaslani😥
@Anonymní píše:
@aiwwa
Nedalo mi to a volala jsem mudr před koncem ordinační doby, jestli už nepřišly výsledky. Přišly. Dimery opět zvýšené, ale prý mírně, tak to nic nebude, mám přijít až v úterý a řekne mi víc…takže jsem stejně tam kde jsem byla. Protože vím, že trombozu atd vyloučí jen negativni výsledek.
Tak trombozu hlavně vyloučí ultrazvuk. Asi bych zkusila jinam nebo pohotovost.
@Anonymní píše:
Ano, presne tak!Vzali krev a ze si mam zavolat po vikendu, ale ze to spis vypada jen na hnusnou chripku…a u ty se clovek muze spatne dodechovat apod…ac tam meli, ze jsem mela embolii ani ne rok dozadu🤷♀️netusim kde se stala chyba v Matrixu…
Nechapu proc to neudelali na pockaniale teda to lytko me nebolelo🤷♀️mne se blbe dychalo, palila me uplne ta kost v hrudniku ( a to mi pan doktor tam delal ekg a rika embolii nemate to by bylo videt na ekg) 🤷♀️ jo a byla sem silene unavena…kaslala jsem jak kdyz kourim prvni ligu😂 jako dopadlo to dobre diky bohu🙏nejsem doktor nevim jestli to byl treba zacatek a fakt to nebylo poznat🤷♀️ale zazitek strasnej a lezet tyden na jipce a vsechny ty hruzy vedet co se mohlo stat🙈doma maly dite….proto radim jit jinam, pokud boli tak na pohotovost! Ja byla blba sklopila usi a sla dom…kde jsem ty tri dny myslela, ze umru kdyz na me prislo kaslani😥
No to mi říkej
, strašné. Po tomhle už se nedivím ničemu. Tak budu čekat do úterka, ale bude to boj. Pokud to opravdu nic nebude, pak nechápu, proč mám pořád zvysene dimery, jen tak…žádnou modrinu nemám, menstruace byla před 4 dny…takže nic čím by to bylo.
@Anonymní píše:
Ano, presne tak!Vzali krev a ze si mam zavolat po vikendu, ale ze to spis vypada jen na hnusnou chripku…a u ty se clovek muze spatne dodechovat apod…ac tam meli, ze jsem mela embolii ani ne rok dozadu🤷♀️netusim kde se stala chyba v Matrixu…
Nechapu proc to neudelali na pockaniale teda to lytko me nebolelo🤷♀️mne se blbe dychalo, palila me uplne ta kost v hrudniku ( a to mi pan doktor tam delal ekg a rika embolii nemate to by bylo videt na ekg) 🤷♀️ jo a byla sem silene unavena…kaslala jsem jak kdyz kourim prvni ligu😂 jako dopadlo to dobre diky bohu🙏nejsem doktor nevim jestli to byl treba zacatek a fakt to nebylo poznat🤷♀️ale zazitek strasnej a lezet tyden na jipce a vsechny ty hruzy vedet co se mohlo stat🙈doma maly dite….proto radim jit jinam, pokud boli tak na pohotovost! Ja byla blba sklopila usi a sla dom…kde jsem ty tri dny myslela, ze umru kdyz na me prislo kaslani😥
Příspěvek upraven 06.10.23 v 16:35
Teď řeším svou vlastní trombózu, už 4. týden. Mám taky Leiden homozygot. Příčina nezjištěna, ale bolest v lýtku (jakoby zevnitř a také v klidu) se mi zhoršila po Covidu. Noha vypadá a vypadala úplně normálně. Trombóza v lýtku zjištěna ultrazvukem. Tam mi bylo řečeno, že ultrazvukem nemusí být vidět vždy vše. Divím se, že nemáš léky na ředění. A chápu tvé pocity, já jsem myslela, že vlastně bude po mně. Že můžu každou chvilku umřít. Teď už jsem se vyklidnila. Hlavně klid.
A to je obvoďačka? Nemůžeš jít někam na vyšetření? Mně dělali při embolii nějaké angioCT(snad to píšu správně). Ale já nemohla pořádně dýchat a Mudr měl podezření už z EKG.
Anonym - zdraví.