Bolest nohou - trombóza?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.10.23 16:07

@samantafox a to myslíš z covidu? Tys nic nebrala během na redeni krve?
A prosím kde si s tím šla? Praktik?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.10.23 16:14

@M_Vladim no ja se na podruhe taky projela sanitkou, to mi rekla sestricka do telefonu at si okamzite zavolam sanitku😂

Tak jsem se omluvila sanitakum, ze mi delaji taxikare 🤷‍♀️ 🙈ted uz beru leky, mam zjistenyho Leidena a v trombocentru sem hlidana…ale zazitek hnusnej…nj ono v 29letech clovek moc neceka, ze by mu neco mohlo bejt😂 naivne jsem myslela, ze tyhle nemoce se tykaji starsich lidi🤷‍♀️nj no…

• Citovat
  • Upravit
1017
6.10.23 16:19
@Anonymní píše:
@samantafox a to myslíš z covidu? Tys nic nebrala během na redeni krve?
A prosím kde si s tím šla? Praktik?

Hned jak mě začalo bolet v lýtku, tak jsem šla na hematologii. Ten mě poslal na UTZ. Na UTZ potvrzena trombóza v lýtku. Zpět na hematologii. Tam doplňující krevní testy a předepsány léky na ředění krve. Pak jsem dostala Covid. V té době mě už noha bolet přestala. Po Covidu opět začala. Další UTZ. A rentgen plic. Trombóza pořád, ale ne zhoršení. Pokud je ti zle, tak bys měla jít k svému hematologovi. Pokud tě bolí v lýtku zevnitř, i v klidu, špatně se ti dýchá, tak na pohotovost. Ale nečekej zázraky. Jediné, co ti dají, jsou léky ředící krev. A šupky do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.23 16:26

@samantafox Jo takhle. No problémy mám jen ty závratě, pořád takové motani hlavy, jako po jednom panáku. Dýchá se mi normálně, podle hodinek i saturace úplně ok, na hrudi mě nebolí jen v noci ta noha, lýtko a palec na té noze.

• Citovat
  • Upravit
116058
6.10.23 16:27
@samantafox píše:
Hned jak mě začalo bolet v lýtku, tak jsem šla na hematologii. Ten mě poslal na UTZ. Na UTZ potvrzena trombóza v lýtku. Zpět na hematologii. Tam doplňující krevní testy a předepsány léky na ředění krve. Pak jsem dostala Covid. V té době mě už noha bolet přestala. Po Covidu opět začala. Další UTZ. A rentgen plic. Trombóza pořád, ale ne zhoršení. Pokud je ti zle, tak bys měla jít k svému hematologovi. Pokud tě bolí v lýtku zevnitř, i v klidu, špatně se ti dýchá, tak na pohotovost. Ale nečekej zázraky. Jediné, co ti dají, jsou léky ředící krev. A šupky do práce.

Tak s trombozou a embolii do práce rozhodně nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
6.10.23 16:29
@aiwwa píše:

S embolii pochopitelně ne. Ale s trombózou jsem šla. Nikdo nikdy o neschopence nemluvil. Prostě jsem vyfásla léky a bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
6.10.23 16:31
@samantafox píše:
S embolii pochopitelně ne. Ale s trombózou jsem šla. Nikdo nikdy o neschopence nemluvil. Prostě jsem vyfásla léky a bylo.

Ne, že bych teda neschopenku chtěla. Jo a vlastně jsem ještě dostala doporučení nohu stahovat při pohybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
6.10.23 19:36
@aiwwa píše:

S embolkou ne. S trombozou, co by ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116058
6.10.23 19:40
@samantafox píše:
S embolii pochopitelně ne. Ale s trombózou jsem šla. Nikdo nikdy o neschopence nemluvil. Prostě jsem vyfásla léky a bylo.

Já byla v nemocnici. A pak ještě doma. Vlastně jsem si neschopenku nechala ukončit, MUDr by mě nechal klidně měsíc doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.23 19:41
@aiwwa píše:

Manžel má trombozu v noze, má léky na ředění krve, stahovací punčochu a do práce normálně chodí. Naopak má nařízeno se hýbat a jen nesedět.

• Citovat
  • Upravit
116058
6.10.23 19:46
@Anonymní píše:
Manžel má trombozu v noze, má léky na ředění krve, stahovací punčochu a do práce normálně chodí. Naopak má nařízeno se hýbat a jen nesedět.

Já ale měla i embolii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.23 15:53
@aiwwa píše:
Já ale měla i embolii.

A jaké jsi měla priznaky?

• Citovat
  • Upravit
116058
7.10.23 15:56
@Anonymní píše:
A jaké jsi měla priznaky?

Bolela mě jen noha. A byla jsem taková slabá, motala se mi hlava, ale já mám nízký tlak, takže nějaká embolie, to mě nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.23 18:27

@aiwwa no bomba, to mám úplně tak stejně :(

• Citovat
  • Upravit
116058
7.10.23 18:35
@Anonymní píše:
@aiwwa no bomba, to mám úplně tak stejně :(