Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Lama Lama píše:
Nevim. O žádný statistikách nevím. celkově mi přijde teď toho mín, ale je to spíš pocitově. A hlavně - ono to může prostě být tím, že už to moc lidi neřeší, zda měli covid nebo ne, neví. Pak tam máš ten faktor očkování, tedy mírnějšího průběhu… Prostě moc faktorů, které to mohly ovlivnit, ne jen to, jestli zrovna frčí alfa, delta, omikron nebo kraken.
Podle me by nejaky matematik musel dostat podrobna data z pojistoven - data nakaz, data ockovani, data tromboz, a prohnat to pocitacem, jestli tam jsou nejake korelace a jake.
A stejne mu do toho hodi vidle nevysetreny/neprokazany ci temer bezpriznakovy covid, ktery to muze na vsech frontach zkreslit.
@Lucie_Sx píše:
Podle me by nejaky matematik musel dostat podrobna data z pojistoven - data nakaz, data ockovani, data tromboz, a prohnat to pocitacem, jestli tam jsou nejake korelace a jake.
A stejne mu do toho hodi vidle nevysetreny/neprokazany ci temer bezpriznakovy covid, ktery to muze na vsech frontach zkreslit.
Ale pojistovna ta data nemá. Pojistovna nevi, že paciet prodelala trombozu a kdy ji dostal
@Babyem píše:
Ahoj holky, já jsem měla hlubokou žilní trombozu plus oboustrannou embolii plic teď nedávno 26.12.2022.V nemocnici jsem dokonce byla pozitivní na covid. Kamaradka, co děla v nemocnici mi říkala, ze ted tam mají tohoto strašně moc a údajně je to po vakcinaci..🤷🏻♀️ 🤷🏻♀️ 🤷🏻♀️ Beru silné léky na ředění krve, v březnu mám kontrolu plus ultrazvuk žil, tak doufam, ze vše bude v pořádku. Kompresní puncochu nosím krom sprchy nonstop.Je mi 35 let a v životě bych si nemyslela, ze mě toto muže potkat, bohuzel nemoc se nikdy, nikoho nepta 😞 Jsem rada, ze jsem přežila, protože můj zdravotní stav byl kriticky.
Jo, měla jsi trombózu při Covidu, ale je to po vakcinaci ![]()
@Lucie_Sx píše:
Však těch analýz na velkém vzorku lidí je v angličtině hafo…
@Lama Lama píše:
Ale pojistovna ta data nemá. Pojistovna nevi, že paciet prodelala trombozu a kdy ji dostal
Ma. Pojistovna ma v databazi vsechny ukony, ktere platila. Podle kodu.
@Limi123 píše:
Však těch analýz na velkém vzorku lidí je v angličtině hafo…
Mela jsem na mysli ceske statistiky.
@Lucie_Sx píše:
Ma. Pojistovna ma v databazi vsechny ukony, ktere platila. Podle kodu.
Ode mne ma 22022- cíleně vysetreni hematologem. Od radiologa/angiloga kod vyšetření ultrazvukem. Vysledek nevi. To samé vykazeme oba, ikdyz trombozu nemá nebo kdyz jw to kontrola po roce po tromboze. Podle leku to taky nepoznas, protože to muze mit z jine indikace
Příspěvek upraven 07.02.23 v 21:27
@Anonymní píše:
Otec pak měl ještě za půl roku srdeční arytmii (do té doby zcela zdráv) a dr ve Vojenské nemocnici v Praze mu řekla, že jí tam chodí více lidí včetně mladých, zdravých a všichni tromboza+arytmie a všichni po očkování na covid. Dr otcovi výslovně další očkování na covid zakázala.
Rozuměj, my jsme rodina všichni očkovaní a nikdy jsme to nezpochybňovali, ale už tomu po zkušenostech přestávám věřit, že je to vše tak OK.
Kamarádka prodělala trombozu jako těhotná. Po téhle zkušenosti ji očkování na covid nedoporučili (taky věk 38), takže si myslím, že už se o vedlejších účincích ví více a není to už nějaké konspirační kecání.
@Babyem píše:
Ahoj holky, já jsem měla hlubokou žilní trombozu plus oboustrannou embolii plic teď nedávno 26.12.2022.V nemocnici jsem dokonce byla pozitivní na covid. Kamaradka, co děla v nemocnici mi říkala, ze ted tam mají tohoto strašně moc a údajně je to po vakcinaci..🤷🏻♀️ 🤷🏻♀️ 🤷🏻♀️ Beru silné léky na ředění krve, v březnu mám kontrolu plus ultrazvuk žil, tak doufam, ze vše bude v pořádku. Kompresní puncochu nosím krom sprchy nonstop.Je mi 35 let a v životě bych si nemyslela, ze mě toto muže potkat, bohuzel nemoc se nikdy, nikoho nepta 😞 Jsem rada, ze jsem přežila, protože můj zdravotní stav byl kriticky.
Přeji brzké úplné uzdravení, nezávidím. ![]()
@Lucie_Sx píše:
Mela jsem na mysli ceske statistiky.
Jako že by v Čechách bylo po očkování víc trombóz, než v zahraničí?
@Lujza031 píše:
Kamarádka prodělala trombozu jako těhotná. Po téhle zkušenosti ji očkování na covid nedoporučili (taky věk 38), takže si myslím, že už se o vedlejších účincích ví více a není to už nějaké konspirační kecání.
Já jsem po embolii, docházím do Trombotickeho centra, kde jsou jen největší odborníci z ČR a bylo mi řečeno, že po mRNA je úplně zbytečné ředit krev. Naopak při Covidu vždy ředím. Vychází to z tvrdých dat a statistik.
@Anonymní píše:
Já jsem po embolii, docházím do Trombotickeho centra, kde jsou jen největší odborníci z ČR a bylo mi řečeno, že po mRNA je úplně zbytečné ředit krev. Naopak při Covidu vždy ředím. Vychází to z tvrdých dat a statistik.
tak to vám zcela jistě neřekli
víte co je blbý, že jako laik nepoznáte, že si vymýšlíte úplně blbě, a úplné nesmysly
@Anonymní píše:
Zdravím, je tu někdo kdo měl trombózu způsobenou covidem? Pokud ano, tak po jaké tobě se vám trombóza po covidu udělala? Máte k tvoření trombóz ještě nějaké předpoklady (věk, genetické, hormonální antikoncepce atd… ) děkujiPříspěvek upraven 12.01.23 v 08:27
covid jako takový způsobuje zánět endotelu, tzn cévní výstelky
takže ano, způsobuje i trombosu, pacientů s covidem a trombosou jsem viděla bohužel nemálo…stejně tak jako s embolií, a dalšími průšvihy
Trombotické komplikace u nemocných s covid-19 postihují cévy plic, končetin, sleziny, srdce, mozku a/nebo ledvin. Tyto komplikace jsou obvykle spojeny s multiorgánovým selháním a vysokou mortalitou.
Plicní embolie a hluboká žilní trombóza jsou nej častější trombotické příhody u covid-19. Riziko venózní tromboembolie zůstává vysoké u hospitalizovaných pacientů navzdory antikoagulační profylaxi…
Výskyt žilních tromboembolických
příhod je udáván mezi 25 až 30 %, zejména u kriticky nemocných a mechanicky ventilovaných. Další trombotické komplikace, zahrnující cévní mozkové příhody, akutní ischemie končetin a akutní poškození myokardu, se mohou vyskytovat až u 5–20 % hospitalizovaných pacientů.
Multisystémový zánětlivý syndrom u dětí (MIS-C) v důsledku infekce SARS- CoV-2 zvyšuje riziko koagulopatie i u pediatrické populace.
Trombotické komplikace
se mohou vyskytnout i u nemocných s lehkým průběhem covid-19 nebo v rámci postcovidového syndromu, i když méně často než u nemocných s těžkým průběhem onemocnění.
a.,t. d…a. t.d… / u omikronu se pak už tato čísla zmírnila, ale to co bylo předtím, to byl fakt průšvih /
kdo nevěří, může studovat, je to známý fakt
@Borrealis píše:![]()
![]()
tak to vám zcela jistě neřekli
víte co je blbý, že jako laik nepoznáte, že si vymýšlíte úplně blbě, a úplné nesmysly
A proč by jí to neřekli…mám rodině trombofilii a říkalivždy všichni na hematologii to samé…mnohem větší pravděpodobnost trombozy je při covidu než po vakcinaci mRNA