Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Chodím na cévní a svého času doktorka říkala, že jí tam denně chodí 1-2 lidé, často mladí, sportovní, s post-covid trombózou bez jakýchkoliv předchozích dispozic. Někdy těsně po Covidu, jindy i třeba 2 měsíce. Bylo to ještě za Delty, nevím, jak je na tom Omikron.
Otec pravděpodobně covid neprodělal, ale dva měsíce po druhém Pfizeru hluboká žilní tromboza. Má Leidenskou mutaci, ale problémy nikdy neměl. Léčí se již rok a stále to nemá v pořádku.
Prosím anonym.
@Anonymní píše:
Otec pravděpodobně covid neprodělal, ale dva měsíce po druhém Pfizeru hluboká žilní tromboza. Má Leidenskou mutaci, ale problémy nikdy neměl. Léčí se již rok a stále to nemá v pořádku.
Prosím anonym.
Mezi Pfizerem a HŽT opakovaně nebyla prokázána souvislost.
Mám zrovna trombózu.
Nachlazená jsem byla cca 6 týdnů pred trombózou. Antigeni test byl sice negativni, ale den nebo dva jsem neměla čich.
Zda je trombóza z covidu, nevim. Brala jsem i HA. Vyšetření krve mě čeká.
Teď ředím krev, mažu Lioton a nosím punčochu..
@Limi123 píše:
Mezi Pfizerem a HŽT opakovaně nebyla prokázána souvislost.
Otec pak měl ještě za půl roku srdeční arytmii (do té doby zcela zdráv) a dr ve Vojenské nemocnici v Praze mu řekla, že jí tam chodí více lidí včetně mladých, zdravých a všichni tromboza+arytmie a všichni po očkování na covid. Dr otcovi výslovně další očkování na covid zakázala.
Rozuměj, my jsme rodina všichni očkovaní a nikdy jsme to nezpochybňovali, ale už tomu po zkušenostech přestávám věřit, že je to vše tak OK.
@Anonymní píše:
Otec pak měl ještě za půl roku srdeční arytmii (do té doby zcela zdráv) a dr ve Vojenské nemocnici v Praze mu řekla, že jí tam chodí více lidí včetně mladých, zdravých a všichni tromboza+arytmie a všichni po očkování na covid. Dr otcovi výslovně další očkování na covid zakázala.
Rozuměj, my jsme rodina všichni očkovaní a nikdy jsme to nezpochybňovali, ale už tomu po zkušenostech přestávám věřit, že je to vše tak OK.
Jj, rozumím…
Můj otec měl u covidu mrtvici, předpoklady žádné. Naopak já a ségra máme leidena po matce a ani covid ani očkování s náma nic neudělalo a to ségra i matka už trombozu kdysi měly. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, je tu někdo kdo měl trombózu způsobenou covidem? Pokud ano, tak po jaké tobě se vám trombóza po covidu udělala? Máte k tvoření trombóz ještě nějaké předpoklady (genetické, hormonální antikoncepce atd… ) děkuji
Je toho fakt spoustu. je toho fakt spoustu. Hodně i plicní embolie. Vlastně to ani není embolie, prostě to vznikne přímo v postižených plicích. Skoro mi přijde, že u těch lidí není nijak zvýšený výskyt trombofilních dispozic, ale statistiku si nevedu. Každopádně, že nic nemají je hodně časté, běžné. nejčastěji to vzniká přímo v půběhu nemoci nebo v řádu pár dní po ní. To co vznikne týdny a měsíce po covidu bych asi do souvislosti s tím nedávala
@Lama Lama
Právě proto se ptám protože moje maminka věk 60 a obezita prodělala nedávno covid a doktorka ji předepsala nějaké léky na srážení krve na 10 dní a když se ptala proč na tak krátkou dobu tak ji doktorka říkala, že to stačí a že je nepravděpodobné, že by dostala třeba měsíc po covidu trombózu. Jakože může dostat trombózu, ale už to nebude kvůli covidu…. No a na internetu čtu, že několik měsíců po covidu se objevují trombózy způsobené právě covidem atd. Tak proto se právě ptám, jak to teda je. Už nebudu číst ty články na netu.
@Anonymní píše:
@Lama Lama
Právě proto se ptám protože moje maminka věk 60 a obezita prodělala nedávno covid a doktorka ji předepsala nějaké léky na srážení krve na 10 dní a když se ptala proč na tak krátkou dobu tak ji doktorka říkala, že to stačí a že je nepravděpodobné, že by dostala třeba měsíc po covidu trombózu. Jakože může dostat trombózu, ale už to nebude kvůli covidu…. No a na internetu čtu, že několik měsíců po covidu se objevují trombózy způsobené právě covidem atd.
No tak pokud v posledních 2 letech prodělalo covid 95% populace a z toho polovina opakovaně a v čr se vyskytne 20tis. tromboz ročně, tak není zas tak malá pravděpodobnost, že to časově vyjde pár měsíců po covidu. Stejně tak to může být po tom, že uvidíš Babiše v televizi nebo sníš k obědu boloňské špagety. ![]()
@Lama Lama píše:
Je toho fakt spoustu. je toho fakt spoustu. Hodně i plicní embolie. Vlastně to ani není embolie, prostě to vznikne přímo v postižených plicích. Skoro mi přijde, že u těch lidí není nijak zvýšený výskyt trombofilních dispozic, ale statistiku si nevedu. Každopádně, že nic nemají je hodně časté, běžné. nejčastěji to vzniká přímo v půběhu nemoci nebo v řádu pár dní po ní. To co vznikne týdny a měsíce po covidu bych asi do souvislosti s tím nedávala
A je to i teď s Omikronem?
@Anonymní píše:
@Lama Lama
Právě proto se ptám protože moje maminka věk 60 a obezita prodělala nedávno covid a doktorka ji předepsala nějaké léky na srážení krve na 10 dní a když se ptala proč na tak krátkou dobu tak ji doktorka říkala, že to stačí a že je nepravděpodobné, že by dostala třeba měsíc po covidu trombózu. Jakože může dostat trombózu, ale už to nebude kvůli covidu…. No a na internetu čtu, že několik měsíců po covidu se objevují trombózy způsobené právě covidem atd. Tak proto se právě ptám, jak to teda je. Už nebudu číst ty články na netu.
Mně přímo na trombotickém dala ředění na 14 dnů vč. té doby, co jsem byla nemocná. Ale taky mi to přišlo málo ![]()
@Limi123 píše:
A je to i teď s Omikronem?
Nevim. O žádný statistikách nevím. celkově mi přijde teď toho mín, ale je to spíš pocitově. A hlavně - ono to může prostě být tím, že už to moc lidi neřeší, zda měli covid nebo ne, neví. Pak tam máš ten faktor očkování, tedy mírnějšího průběhu… Prostě moc faktorů, které to mohly ovlivnit, ne jen to, jestli zrovna frčí alfa, delta, omikron nebo kraken.
Ahoj holky, já jsem měla hlubokou žilní trombozu plus oboustrannou embolii plic teď nedávno 26.12.2022.V nemocnici jsem dokonce byla pozitivní na covid. Kamaradka, co děla v nemocnici mi říkala, ze ted tam mají tohoto strašně moc a údajně je to po vakcinaci..🤷🏻♀️ 🤷🏻♀️ 🤷🏻♀️ Beru silné léky na ředění krve, v březnu mám kontrolu plus ultrazvuk žil, tak doufam, ze vše bude v pořádku. Kompresní puncochu nosím krom sprchy nonstop.Je mi 35 let a v životě bych si nemyslela, ze mě toto muže potkat, bohuzel nemoc se nikdy, nikoho nepta 😞 Jsem rada, ze jsem přežila, protože můj zdravotní stav byl kriticky.
Zdravím, je tu někdo kdo měl trombózu způsobenou covidem? Pokud ano, tak po jaké tobě se vám trombóza po covidu udělala? Máte k tvoření trombóz ještě nějaké předpoklady (věk, genetické, hormonální antikoncepce atd… ) děkuji
Příspěvek upraven 12.01.23 v 08:27