Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Dominika1234 píše:
Ahoj je možné aby měla 13-tileta holka trombozu v lytku? Neměla žádnou operaci ani sádru… stěžuje si na bolest v podkolenni jamce při chůzi nebo natahnuti a občas malou bolest a pulsaci v lytku.
včera Ti bylo 17, nějak se Ti to v té hlavě plete
Ty jsi trubka, fakt ![]()
A ta pulsace je normální? Většinou mi to tam pulsne tak jednou, ale mám pocit jako kdyby to bylo silou, aby tam se ta krev mohla protlacit…
Holka, ty máš jenom jednu nemoc a ta se nazývá: HYPOCHONDRIE. ![]()
Podívej, jestli chceš vyvrátit jakoukoliv pravděpodobnost, tak to nejde. Žádné zdravotní riziko nejde stáhnout na nulu, snad s výjimkou vrozených genetických vad, na které už by se přišlo (třeba Downův syndrom nebo podobné věci). Onemocnění, která člověk získá v průběhu života představují vždycky riziko, větší nebo menší, ale nikdy to není úplná nula, chápeš? Byť se jedná třeba o desetiny procent, vždy riziko je. Tímto se ale nemůžeš donekonečna zabývat, to by ses zbláznila. Můžeš dělat věci, které podporují dobré zdraví a imunitu - správně jíst, dostatečně spát, chodit na čerstvý vzduch a přiměřeně sportovat. Nelze se ale zabývat každičkým píchnutím a vyvozovat z toho hned dramatické závěry.
Já osobně s tvými diskusemi končím, už nepřispěju ani do jedné, přestává mě to bavit. S holkama se určitě uvidíme na diskusích jiných, Tobě přeju všechno nejlepší a ať zvítězí zdravý rozum. Poroučím se. ![]()
@Dominika1234 píše:
A ta pulsace je normální? Většinou mi to tam pulsne tak jednou, ale mám pocit jako kdyby to bylo silou, aby tam se ta krev mohla protlacit…
až Ti to pulzne pořádně, už nebudeš
stačí počkat… krev buď proleze, nebo ne ![]()
@Ellusa Tobě cévka nerupne, mimuško potřebuje maminku.
Máš motivaci tu PULZACI překonat. ![]()
A bolí to lýtko i kdyz třeba zatnu svaly? Myslim jako při trombóze?
@Ellusa bacha na zranění, ať si při tom shopování třeba nezlomíš ramenní kloub nebo tak něco ![]()
@Dominika1234 píše:
A bolí to lýtko i kdyz třeba zatnu svaly? Myslim jako při trombóze?
strááášlivě, může Ti i upadnout noha, bacha na to ![]()
@Ellusa píše:Díky za upozornění, na taková rizika jsem už málem zapomněla
![]()
![]()
@Dominika1234 píše:
@Lama Lama
Ani při tromboze?
pulzují tepny
chtělo by to opáčko z biologie…
Ahoj je možné aby měla 13-tileta holka trombozu v lytku? Neměla žádnou operaci ani sádru… stěžuje si na bolest v podkolenni jamce při chůzi nebo natahnuti a občas malou bolest a pulsaci v lytku.