Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Karol44 píše:
Je homansuv příznak spolehlivý?
předpokládám, že jsi to googlila. tal příště googli pořádně
tady je citace z netu:
jednoduchý orientační klinický test používaný k vyšetřování hluboké flebotrombózy dolní končetiny. Při střídavé pasivní flexi a extenzi nohy (při současné flexi v koleně) se objevuje bolestivost v lýtku; zkouška není příliš spolehlivá
@Princess-ka
A může být příčinou trombozy i dlouhé sezení v autobusu? V létě jsme byli na zajezde do itálie, jeli jsme i v noci, ale měli jsme přestávky abychom se mohli projít tak asi po 4-5-ti hodinách. Mohla by to být příčina?
A taky jsem si všimla, že mám tu nohu u podkolenni jamky lehce nazelenalou, u druhé to mám taky, ale ne tolik.
Známá z práce měla trombozu v noze. Bolest taková, že nebyla schopná dojít z UZ k autu, noha ji po půl dni otekla tak, že se nedostala do žádných bot. Jak to tak popisovala, tak by trombozu člověk určitě nepřehlíd a místo ptaní se po diskuzích by frčel k Doktorovi protože to asi fakt dost bolí.
Takže si myslím, že trombozu zakladatelko nemáš a navíc v tomhle věku-to by byla vážně dost rarita.
@Uju
Mě bolí už jen koleno zezadu, ale jen při chození na schodech. Když jdu po schodech a pak někam ještě jdu tak mě to bolí, ale když to rozchodim tak už ti skoro neboli. Když jdu normálně po rovině tak to skoro vůbec necitim. Takže to na trombozu nevypada?
@Ellusa Ty brďo, to je nejlepší, člověka někde zabolí a on hned sedne k netu a zjiˇšťuje co by to mohlo být a nikdy nenajde skřípnutý sval atd…ale hned na něj vylítnou zlomeniny, nádory atd… ![]()
Zakladatelko když tě někde bolí, jdi k lékaři a rozhodně nehrab na netu. Pak máš jen depky a stresy z vážných chorob, které kolem tebe ani neběžely ![]()
Vím že to bude znít divne ale mám poslední dobou pocit, že mi v koleni více krupe a že se mi ten kloub hůř ohyba
Bolest, otoky, modřina, ale noha zůstává teplá, nejvíce noha bolí když je svěšená dolů, proto je velký problém s chůzí.
Strana 2, poslední příspěvek.
nemáš spíš nějakou poruchu paměti?
Je homansuv příznak spolehlivý?