Trombóza v šestinedělí

30
1.2.23 11:25

Trombóza v šestinedělí

Ahoj, v šestinedělí, přesněji 3 týdny od císařského řezu jsem dostala trombózu hlubokých žil (úplný uzávěr pánevní a stehenní žíly pravé nohy). Ležím v nemocnici, dostávám injekce do břicha a po propuštění budu nosit kompresní punčochu a brát tabletky. Na nohu vůbec nemůžu došlápnout. Máte někdo podobnou zkušenost? Na internetu čtu samé negativní zkušenosti - stálé bolesti, otoky, nezprůchodnění žíly apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76
1.2.23 17:44
@Ivussa1989 píše:
Ahoj, v šestinedělí, přesněji 3 týdny od císařského řezu jsem dostala trombózu hlubokých žil (úplný uzávěr pánevní a stehenní žíly pravé nohy). Ležím v nemocnici, dostávám injekce do břicha a po propuštění budu nosit kompresní punčochu a brát tabletky. Na nohu vůbec nemůžu došlápnout. Máte někdo podobnou zkušenost? Na internetu čtu samé negativní zkušenosti - stálé bolesti, otoky, nezprůchodnění žíly apod.

Ahoj, je mi lito, ze prozivas to stejne co jsem prozivala ja v tehotenstvi. :hug: S hruzou zjistuji, ze nas neni zrovna malo. Uprimne zeptej se, zda by ti mohli podat trombolitika. Nejsem si jista, zda po jejich podani lze kojit. ale pokud rozsah trombozy je dost velky, trombolitka ji pomuzou rozpustit daleko rychleji nez jen podavani injekci. Kdybych mohla vratit cas, tak bych tuto lecbu zvolila, ale me tromboza vznikla v dobe tehotenstvi, kdy trombolitika se nesmi podavat. Ty uz mas po porodu takze sance tu je. Ale nevim jak je to s kojenim. Ty nasledky jsou u kazdeho jine. Nekdo to prejde a nema posttromboticky syndrom, nekomu pomohou stenty atd. Tezko soudit. Posilam spousty sil. Muzes si precist i moje prispevky kde dlouze popisuji moje peripetie. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
1.2.23 18:57
@Superdio píše:
Ahoj, je mi lito, ze prozivas to stejne co jsem prozivala ja v tehotenstvi. :hug: S hruzou zjistuji, ze nas neni zrovna malo. Uprimne zeptej se, zda by ti mohli podat trombolitika. Nejsem si jista, zda po jejich podani lze kojit. ale pokud rozsah trombozy je dost velky, trombolitka ji pomuzou rozpustit daleko rychleji nez jen podavani injekci. Kdybych mohla vratit cas, tak bych tuto lecbu zvolila, ale me tromboza vznikla v dobe tehotenstvi, kdy trombolitika se nesmi podavat. Ty uz mas po porodu takze sance tu je. Ale nevim jak je to s kojenim. Ty nasledky jsou u kazdeho jine. Nekdo to prejde a nema posttromboticky syndrom, nekomu pomohou stenty atd. Tezko soudit. Posilam spousty sil. Muzes si precist i moje prispevky kde dlouze popisuji moje peripetie. :mavam:

Pokud nejsou nejake zmeny, tak sestinedeli je kontraindikaci k podani trombolyzy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
1.2.23 19:01
@Lama Lama píše:
Pokud nejsou nejake zmeny, tak sestinedeli je kontraindikaci k podani trombolyzy

Diky moc za info. Ja myslela ze Jen tehotenstvi, a vyssi vek ( pry u starsich lidi je riziko vnitrniho krvaceni). Tak to asi zakladatelce moc nepomuze. Btw muzu se zeptat, mam pocit ze trombozy takoveho rozsahu jsou cim dal castejsi. Proc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
1.2.23 19:05
@Superdio píše:
Diky moc za info. Ja myslela ze Jen tehotenstvi, a vyssi vek ( pry u starsich lidi je riziko vnitrniho krvaceni). Tak to asi zakladatelce moc nepomuze. Btw muzu se zeptat, mam pocit ze trombozy takoveho rozsahu jsou cim dal castejsi. Proc?

Spis si toho jen vic vsimas. Vic toho je, s covidem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
1.2.23 19:08

@Superdio Moc děkuji za odpověď, tvé příspěvky si určitě přečtu :hug:. Trombolýza mi nebyla doporučená cévním lékařem, rodila jsem totiž císařem a je zde riziko vykrvácení. Tak uvidíme, jak to dopadne. Každopádně děkuji za podporu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
2.2.23 09:04

@Lama Lama Sleduji vaše komentáře a koukám, že tomu rozumíte. Řekněte mi prosím, jak je to s rizikem embolie po 7 dnech ředění a co klidový režim, který mám v nemocnici nařízený, můžu jen na WC, jak striktně ho dodržovat doma? Taky jen WC? Po jakou dobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
2.2.23 09:19
@Ivussa1989 píše:
@Lama Lama Sleduji vaše komentáře a koukám, že tomu rozumíte. Řekněte mi prosím, jak je to s rizikem embolie po 7 dnech ředění a co klidový režim, který mám v nemocnici nařízený, můžu jen na WC, jak striktně ho dodržovat doma? Taky jen WC? Po jakou dobu?

riziko je minimální, klid na lůžku se doporučuji opravu jen krátce (několik dní) a pouze u vysoce rizikové trombozy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.23 00:30

Zdravím, i já jdu se svou zkušeností. Rodila jsem v listopadu. Porod byl spontální, bez léků. Jediné co mi podávali oxytocin. Nikdy jsem neměla problémy se srážením krve a pod. Šli jsme domů a cca 4 týden po porodu mě začala bolet noha. Nemohla jsem na ni došlápnout nic. Měla jsem pocit jako kdybych měla v ní neustálou křeč. Myslela jsem si, že jsem si natáhla sval, přeci jen když je člověk po porodu, bolí ho vše, že si nemůže pořádně sednout natož pořádně chodit ještě. Jelikož noha bolet nepřestávala a natekla, obvolávala jsme lékaře, aby mě vzali na vyšetření. Bylo mezi svátky a já volala na internu v nemocnici, kde jsem byla odmítnuta, že si to mám řešit se svým obvodním lékařem a je nemám otravovat. Ten den mi zařídila ultrazvuk na gynekologii známá přes přítele. Hned mě poslali, zdá to není trombóza. Trombóza se podle ultrazvuku neprokázala. Takže jsme odcházela s mastičkou heparoid, ledovat aby zmizel otok a nosit kompresní punčochu. Jelikož po týdnu to nepřestávalo, šla jsme ke své obvodní lékařce. Lékařka se na to podívala, že mám nohu nateklou o 4 cm. Že trombóza se neprokázala a že to bude zánět svalu. Dostala jsme ibalginovou mastičku a šla jsem domů. Po dvouch dnech bylo po bolesti. Vše bylo zalité sluncem dokud mě to nechytilo znovu. Jelikož už jsme byla zoufalá volala jsem tátovi, zda by mě nevzal na vyšetření náš známý, jestli nemám někde něco skříplého, že to není nic zvláštního obzvlášť po porodu. Ten mě vyšetřil a že se mu nelíbí moje nateklá noha. Dělal rentgen o ultrazvuk. Mám za sebou dva ultrazvuky, který jsou negativní na trombózu, ale je tam hmatatelná žila. Byla jsme u cévařem, který mi řekl, že podle něj jsem trombózu prodělala. Jsem kardiak. Mám kompresní punčochu. Noha nebolí, není zarudlá. Větší je o 1 cm. Čeká mě vyšetření na hematologii. Antikoncepci neberu a ani jsem ji nebrala. Žádné prášky nic. Nikdo mě to k tomu nedokázal nic říct. Jen známá co jsme to s ní řešili mi řekla, že se nemám obávat, že šestinedělí a těhotenství je zrádné na tohle, že se to stává. Tak snad se to vyřeší. Mám z toho hlavu v „pejru“, protože mi bylo řečeno, že bych měla dostat ihned léčbu na řešení krve. Nic jsme nedostala. Jen kompresní punčochu. Na hematologii jdu až za 14 dní. Doktorka obvodní má moje zprávy a také žádná reakce. 🤷

• Citovat
  • Upravit
30
24.2.23 18:53
@Anonymní píše:
Zdravím, i já jdu se svou zkušeností. Rodila jsem v listopadu. Porod byl spontální, bez léků. Jediné co mi podávali oxytocin. Nikdy jsem neměla problémy se srážením krve a pod. Šli jsme domů a cca 4 týden po porodu mě začala bolet noha. Nemohla jsem na ni došlápnout nic. Měla jsem pocit jako kdybych měla v ní neustálou křeč. Myslela jsem si, že jsem si natáhla sval, přeci jen když je člověk po porodu, bolí ho vše, že si nemůže pořádně sednout natož pořádně chodit ještě. Jelikož noha bolet nepřestávala a natekla, obvolávala jsme lékaře, aby mě vzali na vyšetření. Bylo mezi svátky a já volala na internu v nemocnici, kde jsem byla odmítnuta, že si to mám řešit se svým obvodním lékařem a je nemám otravovat. Ten den mi zařídila ultrazvuk na gynekologii známá přes přítele. Hned mě poslali, zdá to není trombóza. Trombóza se podle ultrazvuku neprokázala. Takže jsme odcházela s mastičkou heparoid, ledovat aby zmizel otok a nosit kompresní punčochu. Jelikož po týdnu to nepřestávalo, šla jsme ke své obvodní lékařce. Lékařka se na to podívala, že mám nohu nateklou o 4 cm. Že trombóza se neprokázala a že to bude zánět svalu. Dostala jsme ibalginovou mastičku a šla jsem domů. Po dvouch dnech bylo po bolesti. Vše bylo zalité sluncem dokud mě to nechytilo znovu. Jelikož už jsme byla zoufalá volala jsem tátovi, zda by mě nevzal na vyšetření náš známý, jestli nemám někde něco skříplého, že to není nic zvláštního obzvlášť po porodu. Ten mě vyšetřil a že se mu nelíbí moje nateklá noha. Dělal rentgen o ultrazvuk. Mám za sebou dva ultrazvuky, který jsou negativní na trombózu, ale je tam hmatatelná žila. Byla jsme u cévařem, který mi řekl, že podle něj jsem trombózu prodělala. Jsem kardiak. Mám kompresní punčochu. Noha nebolí, není zarudlá. Větší je o 1 cm. Čeká mě vyšetření na hematologii. Antikoncepci neberu a ani jsem ji nebrala. Žádné prášky nic. Nikdo mě to k tomu nedokázal nic říct. Jen známá co jsme to s ní řešili mi řekla, že se nemám obávat, že šestinedělí a těhotenství je zrádné na tohle, že se to stává. Tak snad se to vyřeší. Mám z toho hlavu v „pejru“, protože mi bylo řečeno, že bych měla dostat ihned léčbu na řešení krve. Nic jsme nedostala. Jen kompresní punčochu. Na hematologii jdu až za 14 dní. Doktorka obvodní má moje zprávy a také žádná reakce. 🤷

Omlouvám se, moc sem nechodím, přečetla jsem si to až teď… jak nakonec dopadlo to vyšetření u hematologa? Já dostala nejdřív injekce na 10 dnů a teď beru prášky + punčocha, ale mě se trombóza prokázala na ultrazvuku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
25.2.23 12:52

@Ivussa1989 dopadlo tak, že jsem šla na Hematologii. Tam mi řekli, že trombóza to není. Odebrali mi krev na ty trombotické stavy a to mi ještě řekli, že to je nadstandardní vyšetření. Jdu až 21.4. na výsledky 🤷 jinak absolutně nic. Noha stále větší než ta druhá. Já už to neřeším. Bych se z toho zbláznila 🫣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.23 13:05

@Ivussa1989
Ahoj, jak sedari, uz je noha lepsi? muzu se zeptat, jak velky uzaver v zile jsi mela? jestli ti rekli, kolik ma asi cm…

• Citovat
  • Upravit
30
21.3.23 19:50
@Anonymní píše:
@Ivussa1989
Ahoj, jak sedari, uz je noha lepsi? muzu se zeptat, jak velky uzaver v zile jsi mela? jestli ti rekli, kolik ma asi cm…

Ahoj, omlouvám se, skoro sem nechodím. Je mi o dost lépe, noha je sice stále trochu oteklá a hůř se mi chodí do kopce, to citim v noze takové pnutí, ale jinak už to celkem jde. Při delší chůzi si akorát musím občas udělat pauzu. Kolik cm to netuším, ale mám to v pánevních žilách a v celé stehenní žíly. Za měsíc mám kontrolu, tak jsem zvědavá, jak to se mnou vypadá :nevim: Taky máš trombózu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.23 14:08
@Ivussa1989 píše:
Ahoj, omlouvám se, skoro sem nechodím. Je mi o dost lépe, noha je sice stále trochu oteklá a hůř se mi chodí do kopce, to citim v noze takové pnutí, ale jinak už to celkem jde. Při delší chůzi si akorát musím občas udělat pauzu. Kolik cm to netuším, ale mám to v pánevních žilách a v celé stehenní žíly. Za měsíc mám kontrolu, tak jsem zvědavá, jak to se mnou vypadá :nevim: Taky máš trombózu?

Tak to je dobre, ze je lepe…a to jsi mela uplny uzaver zily ve stehne i v panvi? Ja uz mam temer rok po tromboze, stale redim krev a resise, co se mnou…

• Citovat
  • Upravit
30
24.3.23 15:31
@Anonymní píše:
Tak to je dobre, ze je lepe…a to jsi mela uplny uzaver zily ve stehne i v panvi? Ja uz mam temer rok po tromboze, stale redim krev a resise, co se mnou…

Ano, úplný uzávěr. A ty máš nějaké problémy? A proč řešíš tak dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí