Bolí druhy cisar?

Anonymní
30.1.23 23:04

Bolí druhy cisar?

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat zda tu některá z vas měla dva a více císařů. Rodila jsem po dvou dnech kontrakci nakonec akutním císařem v plné narkoze. Rádi bychom s manželem druhe, ale gynekolog mi řekl, že je velka pravděpodobnost, ze budu rodit podruhé opet císařem. Nejspíše teda jiz plánovaným. I kdyby ne, i kdyby jo zajímalo by mě jestli ten druhy cisar boli.. připadně jaka anestezie. Jizva se mi hojila pri plne bolesti tri tydny, ale moc jsem ji nemasírovala a je takova vystoupla. Predstava ze mi do toho tvrdyho mista narušeného znova řežou.., no nějak si to neumim představit. Diky za odpovedi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
176
30.1.23 23:12

No, bolí :mrgreen: bolelo mě to stejně, jako ten první. Při druhem už jsem ale byla matka veterán, takze jsem byla plna optimismu, energie a pocitu, ze mam všechno pod kontrolou a vím, co mam s tím dítětem dělat, takze jsem se po sekci cítila mnohem lip psychicky a to se odrazilo na celkovém stavu.
První jsem měla akutní cs ve spinalni anestezii, to mi bylo dost na nic. Druhy taky akutní, ale pod epidurálem - mělo to výhody i nevýhody. Výhoda: ráno jsem se mohla hned hýbat, najíst, atd. Nevýhoda: když mě operovali a ja mohla hýbat nohama, jako bych mohla odkracet ze stolu, nedělalo mi to dobre psychicky. A taky jsem mnohem víc cítila, co se se mnou děje - utlumilo to bolest, ale jakoby jsem to pořad vnímala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5966
30.1.23 23:13

Bolí úplně stejně jako ten první… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.23 23:24

@kara_cz ja si prave tu bolest pri nepamatuju. Vim jen, Ze jsem byla temer otevrena, ale mala se zasekla. Neptali se me na vyber a hned me uspali celou a malou jsem dostala až druhy den. Bonding s otcem taky nebyl. Kazdopadně tu akci na sale si nijak nepamatuju, pouze po na jip. Mohu se zeptat na tu spinalni z čeho vam bylo na nic? Jednalo se o porod již po kontrakcích nebo špatné umrtveni? Mela jste tedy mimco hned u sebe nebo vas odvezli také na jip a miminko vam přivezli 2× za den jen. Zajímá me to hlavně z důvodu, ze mi ta jizva hrozně ztvrdla. Ano moc sem tomu nedala, říkala jsem si, ze jsem mlada a tělo si poradi samo. Coz sice ano, ale nějak si neumim představit ze riznou pres břicho a dělohu do toho stejného řezu (předpokládám, ze dvě jine jizvy tam asi mi nebudu).. je možnost ze to opět zase normálně sroste? Bohužel tu jizvu i rok po porodu stale v určitých momentech citim.. :/

• Citovat
  • Upravit
5011
30.1.23 23:27

Jak už tu bylo zmíněno. Bolel mě stejně jako ten první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
30.1.23 23:35

První mám akutní SC v celkové narkóze, druhý byl naplánovaný a též v celkové narkóze. Nic strašného, ale každá zvládá jinak. V mém případě mi asi hodně pomohla psychika :hug:

• Citovat
  • Upravit
5837
31.1.23 00:03

Druhý byl nejhorší - raději zapomenout ;) třetí už byl v normě, jako ten první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
31.1.23 05:30

Já jsem měla 2 x epidural. Nepříjemné bylo píchání do zad, pak už dobrý. Miminko jsem viděla hned, pak ho měl tatínek, po zašití mi ho dali i k prsu. Rodila jsem tak pro nepostupující porod (prostě jsem se neotevírala) a taky mi říkali, že se to často opakuje. Druhý nebolel víc, ale jizva se hůř hojila. Byla jsem i v porodnici déle o jeden den. Doporučuji se o ní fakt starat, ať ti to pak nedělá potíže. Já ji mám ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15144
31.1.23 05:44

Mě druhý nebolelo vůbec. Po příjezdu ze sálu jsem pořád čekala, kdy dorazí ta bolest jako po prvním a ono nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24237
31.1.23 06:04

Bolel stejně. Měla jsem dva akutní. Čeká mě plánovaný. To jak vypadá jizva je v podstatě jedno. To, že teď tě ta jizva takto zlobí je tím, že jsi se o ní nestarala. Můžeš zkusit znovu pravidelně masírovat, případně navštívit fyzioterapii. Je dobré mít tu jizvu co v nejlepší kondici. Bohužel o mladí to není. Je to o tom jak se kdo hojí. Já ji musela dát pořádnou péči a to mi bylo do třiceti. Ale teda u druhého císaře jsem měla mnohem příjemnější rekonvalescenci. Bolest v pohodě. Prostě jsem si dala analgetika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13968
31.1.23 06:53

Druhy císař bolel stejne :nevim:.. rekonvalescence byla horší. Děti byly už dvě a nemohla jsem se jen vallet s miminem. Měla jsem 2× spinal, tak bylo dobry mimco jsem viděla hned a druhé jsem si mohla i pochovat( první byl akutní císař v 33tt)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
31.1.23 07:07
@Anonymní píše:
@kara_cz ja si prave tu bolest pri nepamatuju. Vim jen, Ze jsem byla temer otevrena, ale mala se zasekla. Neptali se me na vyber a hned me uspali celou a malou jsem dostala až druhy den. Bonding s otcem taky nebyl. Kazdopadně tu akci na sale si nijak nepamatuju, pouze po na jip. Mohu se zeptat na tu spinalni z čeho vam bylo na nic? Jednalo se o porod již po kontrakcích nebo špatné umrtveni? Mela jste tedy mimco hned u sebe nebo vas odvezli také na jip a miminko vam přivezli 2× za den jen. Zajímá me to hlavně z důvodu, ze mi ta jizva hrozně ztvrdla. Ano moc sem tomu nedala, říkala jsem si, ze jsem mlada a tělo si poradi samo. Coz sice ano, ale nějak si neumim představit ze riznou pres břicho a dělohu do toho stejného řezu (předpokládám, ze dvě jine jizvy tam asi mi nebudu).. je možnost ze to opět zase normálně sroste? Bohužel tu jizvu i rok po porodu stale v určitých momentech citim.. :/

Bylo mi z té anestézie špatně, až jsem zvracela při operaci :oops: ale podle me to byla kombinace léku, stresu a dalších faktoru. Druhy den trvalo, než jsem se rozhybala, musela jsem dlouho ležet a nezvedat hlavu. Z praktického hlediska ten epidural byl lepší.
Syna mi hned odvezli pryč, měl potíže a byl na dětské JiP. U druhého mi malou nechali pochovat, pak ji dostal manžel a pak mi ji nosili vždy po par hodinách. Druhy den jsem si pak pro ni už došla a strávila s ni den.
Ja taky nemela dobry pocit z představy, ze mi do jizvy znovu rezou, ale mam pocit, ze se to zahojilo snad lip než napoprvé. A jizva je teda citlivá pořad, ale to jsem měla i predtim. Asi to má každý jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
31.1.23 07:29

První, akutní, celková anestezie, bolel tak, jak jsem čekala. Druhý, taky akutní, epidural, nebolelo skoro vůbec, hned jak jsem mohla vstát jsem vstala a trenér nic necítila. Třetí, plánovaný, epidural, bolest šílená, je to 6 let a dodnes si to živé pamatuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11813
31.1.23 07:52

Mě druhý bolel rozhodně méně…měla jsem je krátce po sobě tak to myslím můžu dobře porovnat…při obou jsem měla spinal. U prvního jsem vstávala až za nějakých 15h (porod byl večer jeden den a sestřičky se mnou šly vstávat až druhý den odpoledne) a musela sem dost zatnout zuby v tu první chvíli, při druhém jsem vstávala za cca 6h a bylo to úplně vpohode. Myslím že to bylo tím že to ještě po anestezii neprislo uplne k sobe. V obou případech jsem pak hned 100%fungovala starala se o miminko. Jen při tom prvním císaři to bolelo trochu víc. Po tom skoro celém dni. Měla sem i větší problém se vycurat…necitila jsem že se mi chce a pak byl problém že hrozně bolel extrémně plnej mocak a já myslela že bolí prostě ta rana…a hlavně při tom vstávání, pak když sem se rozhýbala tak to bylo dobrý…

Podruhé jsem si to močení hlídala. Zase ale jsem měla týden předtím nějakou virózu a pořád ještě jsem občas měla dráždění ke kašli..a to bylo peklo odkaslat si :lol: a o dost víc teda bolelo zavinovani dělohy, to přicházelo ve vlnách vždycky tak minutu po zahájení kojení a nepomohlo ani to že mi zrovna kapala infuse s lékem proti bolesti…to sem malého vždycky na chvíli musela odtrhnout od prsa aby to povolilo 🙈 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10919
31.1.23 08:26

Doufám, že podruhé to bude lepší :) První za mě hrůza, ale tam hrála roli i psychika. Navíc když mi dávali proti bolesti něco po probuzení na JIP, tak mi to úplně nezabralo a po pár hodinách začal mordor. Bolesti strašné, chtělo se mi zvracet, slzy mi tekly samovolně, musela jsem vydržet a čekat. Tohle už zažít nechci, i když počítám s tím, že bolet to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí