Tromboza v tehu

26.9.10 14:55

tromboza v tehu

ahoj holky mate nektera zkusnosti s tormbozou a jak se to leci??ja mela jen povrchove zily pred tehu ale dodnes me ta noha zlobi tak me hlidaji ale bojim bojim :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
26.9.10 15:17

Mám,celkem čerstvé. Min týden mi na uz potvrdili,že tromb byl rozpuštěn. :-D Otěhotněla jsem ihned po doléčení hluboké žilní trombozy,tak byl zatepla vysazen Warfarin a nejdřív jsem si píchala Fragmin 5000 1× denně, ted´co byla opět tromboza(cca před 4 týdny),tak mám 2× denně. Hospitalizovaná jsem nebyla, zvládla jsem to doma,nosím odpůrné punčochy přes den,hodně pomáhají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JANIIICKA
26.9.10 18:36

ahojda ja prave taky mela hned tehu po doleceni ale ta noha me stale trochu oteka mela jsem to kolem kotniky v povrchove zile a ty??jinak ja si ani nepichala nic jen beru detralex a stahuju a mazu ibuhepa jen me v te noze me skube a trochume tepla tak snad me to nepotka znova bojim bojim jinak jsem v 13tt :-)

• Citovat
  • Upravit
29577
26.9.10 18:38

Jani a to jsi měla taky trombozu? To se potom divím,že s tebou tvoje gyn. nic nepodnikla! Ten Detralex ti předepsal kdo ? Trošku se prosím rozved´, atˇpochopím tvoji situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JANIIICKA
26.9.10 19:30

no ja mela trombozu pred tehu cca mesic a ted jsem tehu 13tt ale gyndar zatim nic jen internistka me hlida ta me prave dala ten detralex,ja mela nastesti jen te povrchove ne hluboke ale ta noha me tepla tak budu muset asi na odbery zitra na ne jdu tak tam by to mely poznat.ja byla s tim u obvodaka a ten me trvrdil ze je to od zad ale nedala jsem se odradit a sla zatim,a uspela jsem us vy internistky bezvadny,ale pry se to rado vraci nevim mam strach.a ty jsi tehu jak dlouho?? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
29577
26.9.10 19:45

Jani moje těhu vidíš v metříku. Já měla před otěhotněním hlubokou žilní trombozu,takže jsem brala warfarin. Jakmile se potvrdilo těho,ihned jsem akutně byla svojí gyn.odeslaná do nemocnice na hematologii,kde mi ihned warfarin změnili právě na ten nízkomolekulární heparin,který je pro plod zcela neškodný.Tam docházím 1 x měsíčně,pokaždé odběry krve na hodnoty DD,a ještě jiné. Dále mi ihned dělali gen. testy ,zda netrpím nějakou gen. odchylkou(Leiden apod). Podle výsledků z krve se upravuje ten heparin.Tedˇjsem měla paradoxně ve zdravé noze povrchově tromb,přišlo se na to náhodou. Ihned znovu úpava dávek heparinu a navíc jsem již i od své gyn. odeslaná přímo na porodnické odd.kde budu rodit(ve stejné nemocnici je porodnice i hematologie) , zde jsem už vedená v ambulanci,kde mi pravvidelně uz sledují od 24 tt průtoky krve v pupečníku a vývoj miminka. Takže jsem opravdu hlídaná vrchem spodem.
Myslím si,že takhle by to mělo být i v tvém případě,Detralex je málo,ty trombozy se opravdu rády vrací a to kor,čím víc budeš těhotná. proto mně zaráží,proč jsi na interně,tady by podle mně měla být spolupráce s hematologií,event. ještě cévním a měla by jsi být více hlídaná. Mám díky tomu vysoce rizikové těho,jsem vedená jako trombofilik a od 12 tt nesmím do práce. Vše jen díky pečlivosti své gyn. Díky ní bych už asi dávno byla bez maličké v bříšku…
Co popisuješ,může být povrchový nebo hluboký zánět žil,ne-li tromboza.Uvidíš zítra.
Jo-aby jsi mě viděla,zapni si nahoře nad příspěvky „zobrazovat podpisy“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JANIIICKA
27.9.10 07:16

ahojka ja mam gen.testy davno za sebou a leiden nemam taky,me hlida jen internistka zatim jsem v poho dnes jsem byla naodberech tak doufam ze kdyby neco hned zakroci to je neco vid sami starosti a dekuji za radu s tema nadpisama a povidani docela se me ulevilo kdyz vim ze nejsem sama s takovym problemem. :-)

• Citovat
  • Upravit
29577
27.9.10 07:43

Držím pěsti,aby to dopadlo dobře. Co jsem zjistila na netu apod.tak ten nízkomolekulární heparin je vlastně pro těhulky v takových případech automatická prevence,aby se předešlo dalším komplikacím.Ale asi jiný kraj-jiný mrav :D Mně to nevadí,cítím se po něm právě děsně fajn,mně by už normální léky nepomohly,cévy by nezvládly utáhnout tu zátěž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JANIIICKA
27.9.10 08:51

a to si berry pichas do nohy nebo do briska?,asi si ho taky necham zavolam ve stredu lekarce stejne jdu na kontrolu na gyndua podle vysledkume rekne a chytim to vcas me boli hrozne zily ale to jsem mela treba i pred mencesem a u rpvniho tehu tohle je treti tak snad.ja tobe taky a kdy mas termin nekdy v lednu??doufam ze me napises jak se mate s prckem a tak a do te doby si snad jeste neco popisem papa a dekuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
29577
27.9.10 09:02

Jani píchala jsem do bříška,tedˇuž je tak napnutý,že si píchám spíš do pozadí ,nebo do boku. Není to nic hrozného,otázka cviku. Tp mám 24. 12,ale kv. právě těmto komplikacím se nemá přenášet,spíše rodit do termínu. Takže pokud se mi Sárka nevylodí do,nejspíš budeme kolem 20 ho vyvolávat. Je to také moje třetí.
Ty bolesti žil znám,není to nic příjemného,díky nim jsme tedˇpřed měsícem právě přišli na tu další trombozu. Jinak mně nebolí díky těm injekcím nic. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JANIIICKA
27.9.10 09:23

jee to je krasny na jeziska i kdyz ja bych tam na vanoce byt nechtela ale pekny darecek,tak to je fajn ze cekas treti me lidi malem dohnaly na potrat,kdyz jsem rekla ze cekam treti ze jsem blba akdesicosi.nohu jsem namazala zatahla obinadlem a uvidi se ale opravduma internistka je spicka a nic nezanedba.taky se bojis porodu ja jo a to budu rodit trikrat,ja mela vsechny prirozenou cestou zadnej cisar zatim.a to te nechaly s hlubokou doma??ja myslela ze jen ve spitalu se to leci asi si to nemela moc vid??a kde jsi to mela ucpane?? :-(

• Citovat
  • Upravit
JANIIICKA
27.9.10 09:29

""http://lmtf.lilypie.com/L92ep2.png:http://lmtf.lilypie.com/L92ep2.png

• Citovat
  • Upravit
29577
27.9.10 09:51

Jani u nás to bylo neplánované,takže jak to přišlo,tak to přišlo :D Dcery to přivítaly tak,že na potrat v žádném případě,přítel byl v 7 nebi,tak začal boj o mimi. :lol:
Já byla doma i s hlubokou -ta byla před těho i tedˇs tou povrchovou trombozou-tam se musí pro změnu hodně chodit. Oboje vždy v podkolení,v oblasti berce. Já teda nosím na obě nohy stehenní komprese 2 ky. Aby šla krev po celé noze souvisle.
Porodu se nebojím,já se na něj těším,oba jsem taky měla normálně a doufám,že ty žíly nebudou na tom tak špatně,abych to nedala napotřetí :palec:
Doufám,že s tebou doktorka něco udělá,páš čím víc budeš těho,tím víc to bude složitější-s nožkama,divím se,že ti ty bolesti nechávají už tedˇjen tak… Mně by už dááávno hnali na cévní na dopler cév,jestli je to v pořádku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JANIIICKA
27.9.10 11:19

my to taky meli neplanovane,a manzel taky se tesi na mimi jako blazen,snad to bude v poradku.do toho me boli zaludek tak doufam ze me jeste k tomu nepozene na hadici zaludku zase.mam to komplikovany udelaly me pred lety blbe laparoskopicky zlucnik a od te doby mam zazivani v haji!jinak jsem zdrava ale jak se me dostane neco do strev nebo zaludku skoli me to na hodne dlouho.mas to uz za par ja si jeste pockam.ach ju ale snad nam to dopadne dobre :pankac:

• Citovat
  • Upravit
29577
27.9.10 14:33

:-D za pár… Mně se to zdá nekonečné. Ten žaludek- ten taky zlobil v tomto období a to ho mám v pořádku. Dej pak vědět,co s tebou dělají,moc by mně zajímal postup doktorů v tvém případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí