Slazení třtinovým cukrem nebo klasická krupice?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Třtinový cukr
Maminky, mám dotaz. Má 9. měsíční dcerka nechce vůbec pít tekutiny jako je např. voda, neslazený čaj a dokonce ani dětské džusy, které jsou sladké. V těchto vedrech to do ní cpu násilím injekční stříkačkou i přes ukrutný pláč a už si nevím rady, co dál, protože už mi pomalu nechce ani UM mléko, protože už pomalou jakoukoliv tekutinu odmítá. Už jsem natolik zoufalá, že jsem se rozhodla přistoupit na slazení cukrem. Je vhodné sladit třtinovým cukrem nebo byste volily klasickou krupici?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@kaspinka1 píše:
Maminky, mám dotaz. Má 9. měsíční dcerka nechce vůbec pít tekutiny jako je např. voda, neslazený čaj a dokonce ani dětské džusy, které jsou sladké. V těchto vedrech to do ní cpu násilím injekční stříkačkou i přes ukrutný pláč a už si nevím rady, co dál, protože už mi pomalu nechce ani UM mléko, protože už pomalou jakoukoliv tekutinu odmítá. Už jsem natolik zoufalá, že jsem se rozhodla přistoupit na slazení cukrem. Je vhodné sladit třtinovým cukrem nebo byste volily klasickou krupici?
Zvolila bych DOMÁCÍ MED nebo třtinový cukr, ale med je pořád lepší ![]()
u mě zabíralo dát malé křupku (tím dostala žízeň), pak hned napít. A takto dokolečka celý den… už se to porovnalo, horka jí donutily pít. Pije klasickou vodu nebo neslazený dětský čaj…
Musí to být na nervy, když v tomto nechce bumbat…
Zkus to do ní dostat jinak - polévka, ovocné přesnídávky (řídké, kde je hodně vody), červený meloun… ovoce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Med by se neměl dávat, je to silný alergen. Já dávám glukopur
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to prašť jak uhoď, cukr jako cukr.
U slazených nápojů je důležité, aby je dítě necumlalo celý den, aby v tom nebyly zoubky naložené furt, snažila bych se kombinovat slazené a neslazené, aby se zoubky od sladkého opláchly.
Med je sice zdravější, ale na zuby mnohem agresivnější jak běžný cukr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, s tím medem pozor, do roka se nedoporučuje vůbec, je to silný alergen. Zkusila bych třeba nějaké přírodní šťávy, nebo stévii, je to přírodní sladilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě jeden tip, dítě pořádně umej, napusťvanu bez jakýchkoli přídavků (pěny, mýdla) a dej dítěti kelímek. Vylemtá půl vany ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kaspinka1, ten džus nevypije ani ředěný? Zkusila bych 100% třeba jablečný džus a hodně naředila, je to osvěžující, mohlo by jí to zachutnat.
Nebo slabou šťávu, třeba Yo nebo nějakou domácí. Pokud to nebude vyloženě přeslazené a nebude nonstop cucat z dudlíku, tak bych v tom obří problém neviděla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bibi239 píše:
A ještě jeden tip, dítě pořádně umej, napusťvanu bez jakýchkoli přídavků (pěny, mýdla) a dej dítěti kelímek. Vylemtá půl vany
jj, to fakt zabírá
A vůbec nejlepší je jim to ještě zakázat
![]()
Příspěvek upraven 12.06.14 v 21:05
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bibi239 píše:
A ještě jeden tip, dítě pořádně umej, napusťvanu bez jakýchkoli přídavků (pěny, mýdla) a dej dítěti kelímek. Vylemtá půl vany
@Antonie Bolavá píše:
jj, to fakt zabíráA vůbec nejlepší je jim to zakázat
![]()
Ano ano, svatá pravda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bibi239 píše:
smutná pravda, pak člověk trne, kolik toho vyblemtali a jestli se z toho poferou
![]()
Podle mě je také jedno, jestli třtinový nebo normální, údajně zase až takový rozdíl není…a ty sladké čajíky od Hippu také nechce? naši to tedy nepijí, těm tohle nechutná, pijou vodu jako trestanci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja malemu mixujem meloun..sezere ho a este sa napije..inak je tiez nepic, ale ja kojim(sice len3×)..a vPije mi max150ml vody..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit