Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojda mam dotaz. Bydlim uz 3 roky v zahranici. Trvale bydliste mam u sve maminky v CR, ale zajima me, jestli muze zmenit moje trvale bydliste majitel tudis moje mama. A automaticky se nahlasit na urad, nechci udavat jinou adresu pobytu, a uz vubec nechci zrusit trvaly pobyt na uzemi CR. Nikdy nevim jestli se do Cech nevratim.Je tedy mozne aby to udelala za me? dekuji za jakoukoliv odpoved
@andulasarinka pokud tam nebydlíš, nemáš nájemní smlouvu a pod, tak ano, může Ti tp zrušit.
@martina.se to jde tak lehce? Já myslela, že se musí přes soud
Může, stačí její prohlášení že tam nebydlíš a podpis dvou svědků ![]()
@Devany píše:
@martina.se to jde tak lehce? Já myslela, že se musí přes soud
nemusí, stačí, že je majitel, ty nemáš žádnou smlouvu a ona dokáže, že tam nebydlíš.
Fakt? Na urade rikali mame uplne neco jineho.Ze me musi sehnat abych dala aktualni adresu.To jsou urady.fakt se clovek divi ![]()
@andulasarinka píše:
Fakt? Na urade rikali mame uplne neco jineho.Ze me musi sehnat abych dala aktualni adresu.To jsou urady.fakt se clovek divi
Jako napíšou ti, abys poslala aktuální adresu, ale pokud to neuděláš do určité doby, tak ti automaticky dají trvalák na radnici. Tvoje mamka musí zahájit správní řízení o zrušení trv. pobytu a mít 2 svědky, třeba sousedy.
@andulasarinka píše:
Fakt? Na urade rikali mame uplne neco jineho.Ze me musi sehnat abych dala aktualni adresu.To jsou urady.fakt se clovek divi
jj, to možná ano, jenže oni Tě budou hledat právě na tom trvalém a když tě v určité lhůtě nenajdou, tak Ti dají bydliště na úřad. Dovědět se to můžeš klidně až za pár let..
@andulasarinka Pokud na dané nemovitosti nemáš spoluvlastnické právo, tak může některý z majitelů podat návrh na zrušení trvalého pobytu a pak budeš mít TP na úřadě a to se všemi důsledky.
Aha a co s postou co mi treba obcas prijde? Je mozne si zaridit datovou schranku? Je to zdarma?
@andulasarinka píše:
Aha a co s postou co mi treba obcas prijde? Je mozne si zaridit datovou schranku? Je to zdarma?
to se musíte dohodnout spolu, jinak praxe taková, že pokud chce, může dopisy poště vrátit, adresát neznámý. Datovou schránku si zřídit můžeš, jestli se platí nevím, nebo si můžeš platit doručování na jinou adresu nebo po box ![]()
My ted resili zruseni TP byvalemu majiteli naseho noveho bytu. Museli jsme na evidenci obyvatel, vyplnit papiry a dolozit dukazy. V tomto pripade exekucni papir, ze mu byl byt odebran, nasi novou smlouvu o koupi bytu a podpis dvou svedku, ze tady uz nebydli. Nasledne urad zahajil rizeni, kde musely svedci prijit vypovidat.Pak byla odeslana vyzva predeslemu majiteli, jenze ten o tom samozrejme nevedel, jelikoz tady nebydli. Jelikoz se na urad k podani vysvetleni nedostavil, TP mu byl zruseny.
@andulasarinka píše:
Ano, datová schránka je zdarma.
@beruska112 píše:
Ale já jsem slyšela, že to nedávno zrušili. Prý už nikomu nedají trvalý pobyt na MÚ. Teď už automaticky zůstává trvalé bydliště na poslední adrese. Tak nevím no
nezůstává, je to pořád stejné.
@beruska112 no my nechali zrusit cca mesic, mesic a pul a pan bydliste na urade.