Trvalé bydliště jinde - rodný list

Anonymní
31.10.14 22:47

Trvalé bydliště jinde.(rodný list)

Ahoj holky chci se zeptat. Máme trvalé bydlíště na opačné straně ČR..Jenže včera jsem hledala svuj rodný list a nenašla jsem ho,,Tak jsem se chtěla zeptat zda nevíte jak mám postupovat, zda jde o nový zažádat i jinde než je trvalák. Další otázka čekám dvojčata a tak jsem se chtěla zeptat, na rodné listy, kde si o ně mám zažádat, to taky musím tam kde mám trvalák, nebo stačí tam kde žiju děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5808
31.10.14 22:53

RL dětí vydává matrika nejblíž porodnici… to první nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
31.10.14 22:56

Já napsala žádost na papír, přiložila 100 kč a poslala na matriku, kam spadala porodnice, kde jsem se narodila. TP je fuk, potřebuješ vědět matriku, tam žádáš. Poslali mi ho poštou, nikam jsem nemusela.

A RL dětí vydají tam, kde se děti narodí. Obvykle dávají info přímo v porodnici, jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
31.10.14 22:59

O duplikát tvého rodného listu se bohužel žádá na matrice obce (v obvodu), kde ses narodila, rodný list na dvojčata ti vydá matrika podle toho, kde se dvojčata narodí (velké porodnice to zařídí za tebe, záleží na tom, kde budeš rodit). Na matriku není potřeba jet kvůli duplikátu osobně, můžeš poslat i písemnou žádost. Podívej se na stránky úřadu, tam by měly být uvedeny podrobnější informace (za vystavení duplikátu se platí správní poplatek, ale z hlavy nevím kolik).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová