Trvalé bydliště miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mufina
21.1.10 16:52

Evi, já znám naopak skoro víc lidí s jiným trvalým bydlištěm, než kde ve skutečnosti bydlí. U nás v práci jsme samí mladí a do Prahy přistěhovalí převážně z Moravy a málokdo si bydliště přehlásí do podnájmu. Takže v tom problém určitě není. Jen když jsem třeba chtěla přihlásit auto nebo změnit řidičák po svatbě, tak jsem si musela vzít dovolenou a jet do trvalého bydliště.

IMI, po přestěhování auto přehlásit musíš a dokonce by si člověk měl udělat i nový řidičák, což mnoho lidí neví.

• Citovat
  • Upravit
IMI
2766
21.1.10 17:12

Mufina s tim ridicakem to mi bylo jasny hned, ale s tim prepisem at jdou do haje, hlavne se je vsechno propojeny a integrovany a porad jim pada system. Fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
21.1.10 17:33
EvaOstrava píše:
Ahoj! Potřebovala bych poradit ohledně trvalého bydliště miminka. Taková to je situace:
  • Já a partner,jsme se dočasně přestěhovali k rodičům do rodinného domu,nepřehlašovali jsme si trvalé byliště, protože hledáme dům jiný a mysleli jsme si,že to bude rychlé,ale v námi požadované lokalitě se (asi díky krizi) ne a ne objevit něco pěkného ke koupi. Miminko je na cestě a teď,když jsem v osmém měsíci je mi jasné,že přestěhovat se do narození nestihneme. Je možné,aby naše dítko mělo jiné trvalé bydliště než my? Tj. u prarodičů? A nebo se musíme přehlásit taky - to se nám nechce,skrz výměny dokladů a všemožného lítání,které by jsme zanedlouho absolvovali znovu. :nevim:

Děkuji za odpovědi a přeji hezký den!

Ahoj ale opravdu to nejde jinak miminko bude mít trvalé bydliště vždy tam kde matka pokud o to asi nepožádáte nějak jinak ale to nevím vždy by to mělo být tak že má tr. bydliště podle matky a nikdo to neřeší bere se to automaticky pokud jak píšu asi nezažádáš jinak ale kde to teda fakt netuším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
21.1.10 17:43
IMI píše:
Mufina s tim ridicakem to mi bylo jasny hned, ale s tim prepisem at jdou do haje, hlavne se je vsechno propojeny a integrovany a porad jim pada system. Fakt.

Aha, mě by to s řidičákem nenapadlo, mám po svatbě ten nový a na něm už se bydliště nepíše. No ale stejně musím přeregistrovat auto, tak to sfouknu při jednom.

• Citovat
  • Upravit
17226
21.1.10 17:45

Ahoj, já mám trvalé bydliště v Praze a manžel v Litoměřicích, kde taky bydlíme. Jakmile se Kuba narodil, tak manžel šel pro jeho RL a s přihláškou k trvalému pobytu ho zapsal do Litoměřic úplně bez problému - jinak by měl bydliště v Praze jako já automaticky. Jediný problém je v tom, že všechny peníze, tzn. porodné a rodičovský příspěvek by sis měla žádat na svěm trvalm bydlišti. Ale nenech se odradit, dle nějaké vyhlášky(už nevím, jak se jmenuje), by ti měli žádosti o porodné a rodičák přijmout v jakémkoliv městě, a pak to vyřizvat s tvým trvalým bydlištěm. Mě to stálo trošku dohadů s paní úřednicí, ale máme na to právo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.10 21:36

ahoj evo, ohledne socialky se bat nemusis- ja jsem na urade delala a temer kazdy treti clovek ma trvale bydliste jinde nez kde skutecne bydli…jde jen o to, ze musis pak jen vse vyrizovat v miste trvaleho bydliste, tzn.i kdyz fyzicky bydlis treba v Ostrave a TP mas v Brne, budes muset vyrizovat v Brne… dnes uz TP nema takovou vahu jak kdysi, je to spis takovy urednicky udaj :-)

• Citovat
  • Upravit
Ivi
1839
21.1.10 22:06

Ahoj,

chtěla bych jenom potvrdit, že miminko může mít trvalý pobyt jinde než matka. Dokonce to lze zařídit i před porodem - akorát že v našem případě si s příslušným formulářem neuměli poradit v porodnici, takže malého nejdřív napsali na můj TP. Pak ho ale muž bez problémů přehlásil k sobě. Zatím jsem nenarazila na žádný problém, ani na úřadech ani jinde.

Chtěla bych se zeptat - malý (teda spíš já) dostal takový žlutý lístek o změně trvalého pobytu. Stejný jako když si vy půjdete změnit TP a nosíte ho do doby než si vyměníte občanku. Už jste to někde potřebovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
22.1.10 09:44

Ivi o tom lístečku jsem slyšela od kamarádky,když se stěhovali s manžou. Ani jednou ho nikdo nikde nechtěl :nevim: ale víš jak,náhoda je blbec.

Moc moc děkuji za odpovědi :-) už si nepřipadám jako exot. Tím,že nikoho s odlišným bydlištěm neznám,jsem si připadala fakt blbě :mrgreen:
Jsem ráda,že to úřady neřeší a můžeme vklidu hledat domeček a nestresovat se. Hlavně,když zaplatíme popelnice :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2446
22.1.10 19:48

Evo , no hlavně ty popelnice :mrgreen:
Jinak třeba u zápisu ve školce se divili , proč a sociálce se divili proč , ale jen se diví a ty si na to zvykneš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
22.1.10 19:56

Ivi, já ten žlutý lísteček potřebovala pro pozvánku na Vítání občánků - normálně by nás nepozvali, protože já mám trv.bydliště jinde, než je hlášený syn a něž bydlíme. Ale po dohodě s úřednicí a předložení toho lístečku nás prý pozvou :palec:
Ale jinak ho zatím po mně nikdo nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
22.1.10 19:57

Evi, Kuba dostal složenku na popelnice hned při přihlášení na trv.bydliště, tzn. 3dny po narození :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
22.1.10 21:15

Zoubky - tak to u nás se i vítání občánků obešlo bez toho lístečku. Nějak si to navzájem řekli při změně toho TP. Malému pak přišel zvací lísteček na jeho adresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
26.1.10 14:51

a řešíte nějak nahlášení počtu osob bydlících v bytě? myslím v bytě, kde bydlíte, ale nemáte tam trvalé bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
11.2.10 09:46
kulina píše:
a řešíte nějak nahlášení počtu osob bydlících v bytě? myslím v bytě, kde bydlíte, ale nemáte tam trvalé bydliště.

tak to neřešíme, tím,že v RD se platí inkaso podle opravdu upotřebených služeb, tak to zatím nebereme jako důležité. Něco jiného by bylo,kdyby jsme zjistili, že se nám přestěhovat nepodaří, tak oběhneme všechny úřady a rovnou změníme TP. Ať je vše jak má být. No zatím pořád věřím,že se co nejdříve objeví dům v námi požadované lokalitě, ale vlezla nám do toho krize :-( kdo nemusí,tak neprodává. Hlídá nám to víc realitek,ale zatím bezúspěšně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.4.10 16:25

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, asi jsu fakt úplně blbá, ale jsu z toho zmatená. Já mám trvalý bydliště v brně ale bydlím s přítelem za brnem. Když jsem nastupovala do porodky tak jsem hlásila adresu trvalou a i adresu kde bydlím momentálně. Malej má v očkovacím průkazu adresu u přítele a tak se chci zeptat jak a kde a kam mám nahlásit adresu malýho, jak se to nahlašuje? Prej se to dělá podle matky a kam ho mám přihlásit na popelnice?
Děkuji moc za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1