Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mufina s tim ridicakem to mi bylo jasny hned, ale s tim prepisem at jdou do haje, hlavne se je vsechno propojeny a integrovany a porad jim pada system. Fakt.
EvaOstrava píše:
Ahoj! Potřebovala bych poradit ohledně trvalého bydliště miminka. Taková to je situace:
- Já a partner,jsme se dočasně přestěhovali k rodičům do rodinného domu,nepřehlašovali jsme si trvalé byliště, protože hledáme dům jiný a mysleli jsme si,že to bude rychlé,ale v námi požadované lokalitě se (asi díky krizi) ne a ne objevit něco pěkného ke koupi. Miminko je na cestě a teď,když jsem v osmém měsíci je mi jasné,že přestěhovat se do narození nestihneme. Je možné,aby naše dítko mělo jiné trvalé bydliště než my? Tj. u prarodičů? A nebo se musíme přehlásit taky - to se nám nechce,skrz výměny dokladů a všemožného lítání,které by jsme zanedlouho absolvovali znovu.
Děkuji za odpovědi a přeji hezký den!
Ahoj ale opravdu to nejde jinak miminko bude mít trvalé bydliště vždy tam kde matka pokud o to asi nepožádáte nějak jinak ale to nevím vždy by to mělo být tak že má tr. bydliště podle matky a nikdo to neřeší bere se to automaticky pokud jak píšu asi nezažádáš jinak ale kde to teda fakt netuším…
IMI píše:
Mufina s tim ridicakem to mi bylo jasny hned, ale s tim prepisem at jdou do haje, hlavne se je vsechno propojeny a integrovany a porad jim pada system. Fakt.
Aha, mě by to s řidičákem nenapadlo, mám po svatbě ten nový a na něm už se bydliště nepíše. No ale stejně musím přeregistrovat auto, tak to sfouknu při jednom.
Ahoj, já mám trvalé bydliště v Praze a manžel v Litoměřicích, kde taky bydlíme. Jakmile se Kuba narodil, tak manžel šel pro jeho RL a s přihláškou k trvalému pobytu ho zapsal do Litoměřic úplně bez problému - jinak by měl bydliště v Praze jako já automaticky. Jediný problém je v tom, že všechny peníze, tzn. porodné a rodičovský příspěvek by sis měla žádat na svěm trvalm bydlišti. Ale nenech se odradit, dle nějaké vyhlášky(už nevím, jak se jmenuje), by ti měli žádosti o porodné a rodičák přijmout v jakémkoliv městě, a pak to vyřizvat s tvým trvalým bydlištěm. Mě to stálo trošku dohadů s paní úřednicí, ale máme na to právo ![]()
ahoj evo, ohledne socialky se bat nemusis- ja jsem na urade delala a temer kazdy treti clovek ma trvale bydliste jinde nez kde skutecne bydli…jde jen o to, ze musis pak jen vse vyrizovat v miste trvaleho bydliste, tzn.i kdyz fyzicky bydlis treba v Ostrave a TP mas v Brne, budes muset vyrizovat v Brne… dnes uz TP nema takovou vahu jak kdysi, je to spis takovy urednicky udaj ![]()
Ahoj,
chtěla bych jenom potvrdit, že miminko může mít trvalý pobyt jinde než matka. Dokonce to lze zařídit i před porodem - akorát že v našem případě si s příslušným formulářem neuměli poradit v porodnici, takže malého nejdřív napsali na můj TP. Pak ho ale muž bez problémů přehlásil k sobě. Zatím jsem nenarazila na žádný problém, ani na úřadech ani jinde.
Chtěla bych se zeptat - malý (teda spíš já) dostal takový žlutý lístek o změně trvalého pobytu. Stejný jako když si vy půjdete změnit TP a nosíte ho do doby než si vyměníte občanku. Už jste to někde potřebovali?
Ivi o tom lístečku jsem slyšela od kamarádky,když se stěhovali s manžou. Ani jednou ho nikdo nikde nechtěl
ale víš jak,náhoda je blbec.
Moc moc děkuji za odpovědi
už si nepřipadám jako exot. Tím,že nikoho s odlišným bydlištěm neznám,jsem si připadala fakt blbě ![]()
Jsem ráda,že to úřady neřeší a můžeme vklidu hledat domeček a nestresovat se. Hlavně,když zaplatíme popelnice ![]()
Evo , no hlavně ty popelnice ![]()
Jinak třeba u zápisu ve školce se divili , proč a sociálce se divili proč , ale jen se diví a ty si na to zvykneš ![]()
Ivi, já ten žlutý lísteček potřebovala pro pozvánku na Vítání občánků - normálně by nás nepozvali, protože já mám trv.bydliště jinde, než je hlášený syn a něž bydlíme. Ale po dohodě s úřednicí a předložení toho lístečku nás prý pozvou ![]()
Ale jinak ho zatím po mně nikdo nechtěl.
Evi, Kuba dostal složenku na popelnice hned při přihlášení na trv.bydliště, tzn. 3dny po narození ![]()
Zoubky - tak to u nás se i vítání občánků obešlo bez toho lístečku. Nějak si to navzájem řekli při změně toho TP. Malému pak přišel zvací lísteček na jeho adresu.
a řešíte nějak nahlášení počtu osob bydlících v bytě? myslím v bytě, kde bydlíte, ale nemáte tam trvalé bydliště.
kulina píše:
a řešíte nějak nahlášení počtu osob bydlících v bytě? myslím v bytě, kde bydlíte, ale nemáte tam trvalé bydliště.
tak to neřešíme, tím,že v RD se platí inkaso podle opravdu upotřebených služeb, tak to zatím nebereme jako důležité. Něco jiného by bylo,kdyby jsme zjistili, že se nám přestěhovat nepodaří, tak oběhneme všechny úřady a rovnou změníme TP. Ať je vše jak má být. No zatím pořád věřím,že se co nejdříve objeví dům v námi požadované lokalitě, ale vlezla nám do toho krize
kdo nemusí,tak neprodává. Hlídá nám to víc realitek,ale zatím bezúspěšně.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, asi jsu fakt úplně blbá, ale jsu z toho zmatená. Já mám trvalý bydliště v brně ale bydlím s přítelem za brnem. Když jsem nastupovala do porodky tak jsem hlásila adresu trvalou a i adresu kde bydlím momentálně. Malej má v očkovacím průkazu adresu u přítele a tak se chci zeptat jak a kde a kam mám nahlásit adresu malýho, jak se to nahlašuje? Prej se to dělá podle matky a kam ho mám přihlásit na popelnice?
Děkuji moc za odpověď
Evi, já znám naopak skoro víc lidí s jiným trvalým bydlištěm, než kde ve skutečnosti bydlí. U nás v práci jsme samí mladí a do Prahy přistěhovalí převážně z Moravy a málokdo si bydliště přehlásí do podnájmu. Takže v tom problém určitě není. Jen když jsem třeba chtěla přihlásit auto nebo změnit řidičák po svatbě, tak jsem si musela vzít dovolenou a jet do trvalého bydliště.
IMI, po přestěhování auto přehlásit musíš a dokonce by si člověk měl udělat i nový řidičák, což mnoho lidí neví.