Jak velký byt (domek) a kolik dětí?

Kathula
14.1.10 13:08

Jak velky byt (domek) a kolik deti?

Ahojky, rada bych slysela par nazoru, jak je to u vas s velikosti baracku, kolik pokoju a kolik deti? Ma kazde dite vlastni pokoj?
Mam mensi problem, teda ja ne, on ho ma manza. Je mi 29 let, manza o 2 roky mladsi, jsme spolu skoro 10 let, z toho 6 let vziti. Vzdycky jsem chtela 2 deti a manzel to vedel, vedel to pred svatbou, vedel to, kdyz jsme vybirali barak, vedel to, kdyz jsme ho koupili a spravovali. Nikdy nic nenamital. Az ted, dosel najednou s tim, ze mame malo mista a druhe dite nechce. :-( Nevim, co si o tom myslet, dost jsme se pohadali, tohle mi nikdy nerekl a ze na to mel casu dost.
Mame baracek 3+1 asi 75 m2, loznic a obyvak kazdy pres asi 17 m2 a detsky pokoj ma jen 10 m2. Dve male deti se tam vejdou a az povyrostou mela jsem v planu prehodit loznic a dets. pokoj.
Najednou manzel zacal, ze je mozna sobec, ale on potrebuje taky misto, ze se nechce niceho vzdat, s jednim ditetem se nam zije hezky, mista je akorat, na 2 uz proste misto neni a budou chudaci, kdyz budou v jednom pokojiku. Ja si to nemyslim, ja mela se segrou taky jen jeden pokoj a prezit se to dalo. Ale jeho rodice spali v obyvaku, aby oni s brachou meli kazdy svuj pokoj. To zas obetovat nechci a manza uz vubec ne, takze proste budou mit deti jen jeden pokoj. To ale manzel nechce, tak pry dite jen jedno.
Nastvala jsem se a rekla mu, ze vzdycky vedel, ze chci deti 2, kdyz on ne, ze z toho nebudou moc hezke konsekvence, ja vezmu malyho, pujdu k nasim, budeme v jinem state a Samulu neuvidi tak casto, prijde o barak, protoze ho sam nebude moct splacet a misto jednoho ditete nebude mit „zadne“ a misto malo mista nebude mit nic. Asi bych tak radikalni nebyla, manzu mam rada, a nikdy jsme nic podobneho neresili, jen mi v ten moment rekl, ze kdyz to tak bude muset byt, tak budiz, ale 2 deti ne. Nevim, jestli je mu to fakt jedno (nemyslim si to) a nebo chtel proste jen v ten moment ukoncit konverzaci, protoze to me uzemnilo, mela jsem slzy na krajicku a dal s nim mluvit, se mi fakt nechtelo.
Nevim, jestli mu zacina natykat do bot, protoze se snazeni o druhe ditko blizi (planovali jsme - a to OBA DVA - deti 2 roky od sebe), nebo si mysli, ze to nezvladnem financne, nebo ma nervy z toho, ze je Samy uz mesic nemocny a vidi, ze noci muzou byt i probrecene a ne prospane (az do ted spal Samula celou noc krasne), ale tohle jeho rozhodnuti nejak nechapu a asi se s tim smirit nechci.
Ja vim, je to ted nekolik problemu na jednou, ale co si o tom myslite, jak byste to resili? Vzdat se touhy mit druhe dite a neresit to, kdyz vse jine s manzelem klape, cekat ze nekdy nashromazdime penizky a budeme moct dostavit jeden pokoj a tim i sance na druhe dite (prijde mi, ze jeho jediny problem ma s mistem, aspon mi to tvrdi - deti ma jinak rad a penezne by jsme druhe ditko taky zvladli)? A vlastne k puvodni otazce, jak to mate vubec s mistem a pokojema doma vy a kolik mate deti?
Diky moc za rady, nazory a infa.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
KláraC
14.1.10 13:15

My teda bydlíme v paneláku. Děti máme tři. Pokoj jsme jim nechali ten největší (21 m), ale to je maximum, co pro ně můžem udělat. Myslím, že při společném bydlení se naučí s někým dalším vyjít. Velmi potřebné pro život. Chápu i to, že jim to sem tam (v pubertě zvlášť) poleze krkem, ale to snad vzládnem…

Klára

• Citovat
  • Upravit
1030
14.1.10 13:18

ahoj,tak mi bydlíme v bytě 80m čtver.,původní dětský pokoj byl 12mčt,pro jedno dítě dobrý,ale když se nám narodilo druhé,prostě jsme přehodili pokoje,pokojíček udělali z obýváku-ted mají holky pokoj 20mčt,z původního dětského je ložnice-12m nám bohatě stačí i se skříněmi a z ložnice je obývák spojený s kuchyni :palec:
Takhle by to u vás nešlo?a navíc ostatní děti v baráku vím že jsou po dvou v tom 12m-mají palandu a využitý každý prostor a dá se to :pankac:
Držím palce,aby Tvůj manžel změnil své rozhodnutí,ten můj nechce zas třetí dítko taky kvůli prostoru a hlavně POHODLÍČKA :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
14.1.10 13:18

Kathula, nevim, neznam Vas, ale osobne si myslim, ze pes neni zakopany v 1 detskem pokoji pro dve deti. Pokud by chtel dve deti, tak se to vzdycky nejak udela a nebude argumentovat malym mistem v pokojicku. Chlapy casto nereknou, co je vlastne problem a delaji klicky. Osobne si myslim, ze se boji, ze na dve deti nebudete mit a nebo…nevim, jak se chova k Samuelovi, ale mozna zjistil, ze s dalsim ditetem na sebe budete mit jeste min casu nez ted, nebo spis ze ty nebudes mit na nej cas.. Nebo neco takoveho.

My mame byt 2+1, 86m. Detsky pokoj je velky, my se uskromnime do obyvaku. V planu je jeste jedno dite - nekdy, me by nevadily klidne i 2, celkem tedy 3, ale to nechame osudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
14.1.10 13:22

Kathulo, já myslím, že místo je jen záminka. Připadá mi, že manžel se bojí něčeho jiného a tím místem to zaštiťuje. Asi bych mu nechala trochu času a pak s ním na tohle téma v klidu zkusila zavést řeč a dopátrala se pravého důvodu.
My máme plochou asi stejně velký byt jako vy domeček a máme v něm dvě děti docela v pohodě. Holky mají dohromady jeden pokojík (já jsem byla se ségrou v jednom pokoji do dvaceti :mrgreen: ) a myslím, že žádnou újmu z toho nemají a ani mít nebudou. Když je vidím, jak si hrajou, mají se rády a jedna bez druhé nedají ani ránu, tak je mi jasné, že ségra je mnohem víc než vlastní pokojík.
Držím ti palce, abys u manžela dobře pochodila.
 Romana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
14.1.10 13:23

Teda Kathulo, situaci nezávidím. Ani vlastně nevím, co ti poradit. Myslím, že tvému manželovi ani tak docela nejde o nedostatek místa, jako o to, že už druhé dítě prostě nechce, kdyby ho chtěl, prostor by řešil třeba až druhotně, třeba po tvém otěhotnění a nestavěl se k tomu tak jednoznačně. Myslím, že druhé dítě prostě nechce, nechce ztratit pohodlí, chce mít klid. A argument v nedostatku prostoru se pouze chytá stébla.

Jinak taky máme malý domek, cca 100m2, vždy jsme s manželem chtěli dvě děti, proto máme dva dětské pokoje. Taky malé, každý 12m2 a to si myslím, že je na hraně. Ale nacpat do něj dvě dospívající děti, no nevím. Co když se Vám narodí holčička? Bude chtít mít v dospívání soukromí. Rozhodně tě ale tímto nechci odradit o druhého dítka, to ne. Třeba manžel vyrůstal taky v panelákovém bytě v pokojíku tak 10m2 se sestrou a žádné následky to nemá. Naopak se sestrou krásně vycházejí. :lol: Myslím, že by sis měla s manželem spíše vyjasnit, jestli dítě vůbec chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
14.1.10 13:24

Tak já než se vymáčknu, tak Alenka napsala totéž, co jsem chtěla říct i já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
14.1.10 13:24

Ahoj Kaťo, taky si myslím, že nejde až tak o dětský pokojíček. Z nějakého důvodu se manža asi na druhého prcka necítí. Tak mi to příjde. Teď je třeba si v klidu promluvit a dát mu chvilku čas, ať se vymáčkne. A jestli ty po druhém mimi opravdu toužíš a on ne… to už problém bude. Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
14.1.10 13:27
Romik píše:
Když je vidím, jak si hrajou, mají se rády a jedna bez druhé nedají ani ránu, tak je mi jasné, že ségra je mnohem víc než vlastní pokojík.

svatá pravda :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
14.1.10 13:29

Renulo: Já mám o rok mladšího bráchu a přežili jsme v jednom pokoji (později tedy opticky rozděleném skříní, opravdu opticky) a žiju, oba žijeme. Soukromí se dá udělat i v jednom děcáku předělením třeba vertikálními žaluziemi.

Kathulo: Přijde mi, že druhé dítě prostě nechce. Bojí se něčeho a to čeho budeš muset zjistit. A raději nevyhrožuj něčím, co nechceš/nemůžeš splnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
14.1.10 13:30

My teda ještě žádné dítko nemáme, ale bydlíme v 53m2 2+kk a chtěli bychom vícero dětí. Já v tom tedy problém nevidím. Obývák se dá přepažit a tím bychom měli 3+kk, což je podle mě OK.
Ke společnému pokojíku, já jsem byla se svým bratrem v jednom pokoji do 17 let a taky jsme to v klidu přežili a nemyslím si, že bych měla následky. Jen mě u chlapů už od prvních vztahů nic nepřekvapovalo, protože jsem to denně viděla jak se mu válí prádlo všude apod. :lol: Bydleli jsme v rodinném domku, ale hodně starém a tak v něm na 2 pokojíky prostě nebylo.

• Citovat
  • Upravit
1030
14.1.10 13:30

ted mě napadlo…když měla Viki necelý rok,taky muž nechtěl druhé,ani já,tak třeba je pro něj na druhé dítě ještě brzy…za 2 roky určitě svolí,až malý odroste a bude s ním už zábava :dance: a ne tak velká piplačka ne? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kathula
14.1.10 13:31

Ja si taky myslim, ze to s tim mistem nebude tak strasne, budou proste muset byt v jednom pokoji, ma to tak vic rodin.
Theo, slo by to podobne, loznic je vetsi, takze prehodit s pokojikem, ted 10m2 by nam na postel a skrin stacilo, ovsem manzel mysli, ze ne, potrebuje velkou skrin, kam by dal, vsechny svoje veci. Obyvak je pruchozi, spojeny tak trochu s kuchyni, takze z toho nic jineho udelat nejde.
Ali, manzel az do tedka vubec neprotestoval, jak jsem psala, Samik byl v noci vzdycky hodky, vyspali jsme se, myslim, ze cas na sebe vsichni mame, Samulu by laskou snedl a kdyz jsme se o detech bavili, tak rikal, ze chce jeste jednoho kluka.
On nevi, jake je to byt v pokoji s dalsim sourozencem, nikdy to tak nemel a chce, aby kazde dite melo sve soukromi (hlavne teda v puberte). Ja fakt nevim, premyslim, az se mi z hlavy kouri, jak to promyslet, aby nemusel prijit o „sve misto“, protoze dets. pokoj, byl puvodne jeho pracovna - o to prisel, a neslysim nic jineho, jak uz nikde nema misto a zajmy a konicky ma nekde po krabicich na pude. :nevim:
Sorry, ze neodpovidam kazdemu, nez se vymacku, je tady vic a vic nazoru.

• Citovat
  • Upravit
14015
14.1.10 13:32

Momentálně máme 3+1, 78m2 (chtěli bychom ale do většího nebo min. lépe dispozičně řešeného - na tom taky hodně záleží) a určitě chceme víc než 2 děti.

Hodně často myslím na větu kamarádky, která má 3 děti ve 2+1 - „Dobrých lidí se vejde…“ 8-) .

Ad půda - nejde časem udělat vestavbu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
14.1.10 13:35

Máme řadovku, máme 3 ložnice, dvě „větší“, jednu pidi, takže počítám, že máme místo na 4 děti. V ložnici po dvou, nebo všechny 4 v jedné a druhá jako herna a později pracovna, to by se vidělo.

Každopádně si myslím, že místa máte dost, to on asi manžel dostal bobky z toho nočního nespaní.

Mě Mates taky přestal hezky spát i usínat, až asi před 2m, tak mu manžel říká uřvanec :lol:

Možná manžela trochu děsí i další kolotoč kolem miminka, většinou je to tak, že mimino se chce často kojit, často přebalovat, vyrazit někam s miminem a batoletem asi taky není jen tak, když máte větší dítě, už se přeci jen dá něco podniknout, dá se nechat hlídat, takže můžete do kina…

Zkus si s ním promluvit, třeba by mu vyhovoval větší rozestup mezi dětmi, nebo by jen potřeboval trochu zaplašit ten strach, pokud máš v okolí nějakou kamarádku s dětmi s takovým rozestupem, a šlape jí to doma, vem ho na návštěvu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí