Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já bych řekla, že až po kolaudaci. To teprve získáš číslo popisné a pak se můžeš teprve přihlásit.
Trvalé bydliště jde přihlásit až po kolaudaci, po přidělení čísla popisného a kolaudace nejde provést bez sociálního příslušenství ![]()
presne, je to o cisle popisnem - nicmene pokud se jedna o rekonstrukci typu „koule na jerabu“, tak ti cp zustava a bydlet muzes klidne ve stanu na zahrade. samozrejme nacerno. ale mistni a stavebni urad spolu az tolik nekomunikuji, aby te napraskali, ze bydlis v nezkolaudovane stavbe.
Pudlo, to jako fakt, že nemůžeš bydlet na zahradě u stavby? Nebo můžeš, ale načerno?
.
radúna píše:
Pudlo, to jako fakt, že nemůžeš bydlet na zahradě u stavby? Nebo můžeš, ale načerno?![]()
![]()
.
no bydlet jako můžeš snad kdekoliv, ale ne mít trvalé bydliště.
Ahááááááá, no mi to bylo divné, že by nás úřady omezovali až tak moc…
. Jsem si tvůj příspěvěk asi blbě přečetla …
.
ale ve stavbe pred kolaudaci bydlet nemuzes, to je nacerno. v maringotce ano.
Pudloslava píše:
ale ve stavbe pred kolaudaci bydlet nemuzes, to je nacerno. v maringotce ano.
Koukám, diskuse je staršího data … ale zaujala mně. My bydleli teda v „čisté stavbě“, jasně že načerno, s TP každý u svéých rodičů … a dokonce jsme se museli jak cikáni vystěhovat v létě úplně na dvůr, protože se prostě dělaly podlahy a bílilo, a to bylo lepší a rychlejší mít všechno venku
Emílie, díky za příspěvek.
Já a děti máme taky TP u rodičů, ale chtějí ted ten byt prodávat, proto se potřebuju odhlásit. Můžu se přihlásit do jejich bytu, kde oni bydlí, ale chtěla jsem nám všem ušetřit byrokracii, ale asi to budeme muset podstoupit. Ještě že mamka s manželem jsou normální ![]()
A jinak, my se budeme stěhovat až do hotovýho aspon přízemí, protože dělat za pochodu a ještě s dětma se fakt nedá, to jsme už absolvovali v bytě a nikdy víc.
To víš, my tehdy ještě děti neměli, každý měl svoje auto (já služební) … to byla pohodička proti tomu, když si představím do toho všeho mít ty dva raubíře! ![]()
Bydleli jsme předtím v podnájmu, ale dohodli jsme se, že než dávat bokem peníz a vlastně vyhodit, tak lepší lejt přímo do hypotéky a holt bydlet na stavbě … stejně jsme byli furt jen v práci nebo na stavbě …
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, má některá z vás zkušenosti s bydlením nebo stěhováním se do rozestavěného domu? Navíc s kojencem? S tím, že kuchyň, koupelna, spaní je jakž takž vyřešeno, ale pořád bude kolem spousta dělníků a montážních techniků, co budou dodělávat různé věci…
Dá se to vůbec zvládnout s mimčem?
po kolaudaci.. dnes už se tomu tak neříká.. musíš dostat papír ze stavebního úřadu, že máš povolení užívat stavbu s tím jdeš na katastr nemovitostí, kde dostanete číslo popisné a teprve pak se můžeš jít někam hlásit
Ahojky zkušeným, nejsem si jistá, jestli jsem se tu už neptala, tak se kdyžtak omlouvám.
Zajímalo by mě, jestli je možný se přihlásit k trvalýmu pobytu do hrubý stavby? Tzn. do baráku bez sociálního příslušenství a kuchyně. Hrubá stavba už nám byla předána. Nebo jue to možný až po kolaudaci? Díky všem