Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
black orchids.. zvládnout se dá vše, co je jakš takš? Pokud máte teplou vodu, kde vyřit, kde se umýt dalo by se to ted přes léto jistě.. my jsme též bydleli téměř na stavbě a přes léto pohoda… ale nevím, jak staré máš mimčo…
jjelena píše:
Ahojky zkušeným, nejsem si jistá, jestli jsem se tu už neptala, tak se kdyžtak omlouvám.Zajímalo by mě, jestli je možný se přihlásit k trvalýmu pobytu do hrubý stavby? Tzn. do baráku bez sociálního příslušenství a kuchyně. Hrubá stavba už nám byla předána. Nebo jue to možný až po kolaudaci? Díky všem
Nám řekli po kolaudaci,ta má být za měsíc,rodím za tři ale bydlíme v 1 patře už dva roky
mofiz píše:
black orchids.. zvládnout se dá vše, co je jakš takš? Pokud máte teplou vodu, kde vyřit, kde se umýt dalo by se to ted přes léto jistě.. my jsme též bydleli téměř na stavbě a přes léto pohoda… ale nevím, jak staré máš mimčo…
no, to se právě narodí do 3 týdnů… stěhovat se musíme k prvnímu červnu. teplá voda je, koupelna taky, kuchyň taky, ale kolem dokola bude pořád pobíhat spousta lidí (světla, podlahy, žaluzie, elektrotechnika, venkovní práce - zahrada, plot apod.) Spíš mám nervy, že na dítě nebudu mít klid.
Hoj děvčata!
Já stavěla dvakrát a měla u toho i děti, čili jsem zde se svýma postřehama.
80% bydlí v nezkolaudovaných domech, samozřejmě se to nesmí, ale dělá. Záleží na obecním/městském úřadě, jak to bude řešit.
My bydlíme taky v nezkolaudovaném, máme čerstvě postavěno, žádali jsme o kolaudaci a bylo nám řečeno „bydlete, my přijdeme zkolaudovat až za měsíc, tu už bude u vás dodělaná veřejná komunikace“. ![]()
No tak bydlíme.
Stavěli jsme s dětma a stěhovali se vždycky, jakmile byla koupelna, kuchyň, záchod a jeden pokoj. Neřešila jsem, že mi děti lezli po bordelu, ony si to hrozně užívaly…
Pro mladší i starší to bylo dobrodružství.
Dělnasové v baráku - to by mi vadilo, my si to pak už dělali sami… Je naprd, když chceš uspat děti (a do kočárku už se nevejdou) a oni tam hlučej - a taky děti musíš „držet na vodítku“, aby se jim nepletly…
Je to o zhodnocení schopností dětí (čtyřleťák už pochopí co může) a nervů. ![]()
Jo a kolaudace hrubé stavby samo nejde, musí být aspoň soc. zázemí - a pak se s kolaudujícíma domluvit - oni napíšou vady, jaký má člověk odstranit (např. chybějící zábradlí). ![]()
Tak my se stěhovali když bylo synovi 7 měsíců, neměli sme ani podlahy, jenom beton, plynovej vařič a splachovací záchod, koupelna žádná, teplá voda žádná. Vlastně v koupelně sem s malým spala, tam se dalo přitopit přímotopem. Jde o to jak si náročná, já byla štastná že sem ve svým. Topení sme stihli do zimy jentak tak. Dnes je to 2 roky, sice sme zkoulaudovali ale stejně to tu je polovina provizorně, ale já jsem stále štastná ![]()
já měla představu, že do porodu bude všechno nachystaný, že přijdu s mimčem pěkně do novýho, všechno bude hezky poskládaný, čistý… a já už budu jen dodělávat detaily (jako barvy závěsů apod.)
a zatím mám pro mimi všechno v krabicích, připravené na stěhování, zbytek domácnosti budu balit příští týden…
no fakt mě z toho mrazí, když si představím, že se budu s čerstvě narozeným miminem motat mezi krabicema a řemeslníkama ![]()
black orchids.. ale pozor po narození se na miminko příjde podívat pediatr…
tak mi tedy hrubou stavbu nemáme ale jsme ve starém domku, který se rekonstruuje/ bylo otřískáno na cihlu/ takže si myslím, že je to hodně podobné. Když jsem malou čekala měli jsme udělanou pouze ložnici. Těsně před porodem jsme dodělali podlahu v obýváku, kde byli jediné krbovky v celém domě / malá se narodila v prosinci/ když jsme byly v porodnici nechal tatínek přidělat ještě do ložnice alespoň akumulačky, abychom tam nezmrzli. Když u nás byl doktor vzala jsem ho do obýváku kde jediný nábytek byl přebalovák a neřekl ani slovo, /mimo toho, že tam máme dost teplo/ kdyby věděl, že jinde v domě teplota klesá pod bod mrazu tak by asi mlčel
a malé to nevadí. Hlavně, že jsme všichni spolu, a nikdo nám do ničeho hloupě nežvaní ![]()