Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lovelytrue píše:
Být majitelem, tak už ti neprodloužím nájemní smlouvu. Jsem vstřícný člověk, mám ráda fér jednání. A tohle je podle mého názoru podraz.
Co je na tom za podraz, má řádnou nájemní smlouvu, která opravňuje k TP, tak si ho tam dala, každý pronajímatel musí počítat s tím, že si tam nájemník ten TP může nahlásit.
@StM90 píše:
Všem moc děkuji za odpovědi, zrovna mě Pán napsal, že volal na Úřad a tam mu to vysvětlili, že s tím nic dělat nemůže, tak se omluvil, že byl na mě hnusný a můžeme tu bydlet i nadále.
s prodloužením smlouvy bych moc nepočítala ![]()
@j.a.n.i1 tak jedna věc je zákon, druhá věc slušnost
já bych to majiteli řekla předem. Ale asi jsem jinak vychovaná, když nedělám bezhlavě jen to na co mám právo, ale beru v úvahu i jiné okolnosti.
@j.a.n.i1 píše:
Co je na tom za podraz, má řádnou nájemní smlouvu, která opravňuje k TP, tak si ho tam dala, každý pronajímatel musí počítat s tím, že si tam nájemník ten TP může nahlásit.
Stejně jako každý nájemník může počítat s tím, že mu pronajímatel už neprodlouží smlouvu.
@Lovelytrue píše:
@j.a.n.i1 tak jedna věc je zákon, druhá věc slušnostjá bych to majiteli řekla předem. Ale asi jsem jinak vychovaná, když nedělám bezhlavě jen to na co mám právo, ale beru v úvahu i jiné okolnosti.
A on by ti rekl, ze si to nepreje. A pak se teda dela co?
@StM90 píše:
Všem moc děkuji za odpovědi, zrovna mě Pán napsal, že volal na Úřad a tam mu to vysvětlili, že s tím nic dělat nemůže, tak se omluvil, že byl na mě hnusný a můžeme tu bydlet i nadále.
No já bych na jeho místě tedy tak klidně nereagovala…každopádně dobře pro tebe.
@lenajs píše:
Stejně jako každý nájemník může počítat s tím, že mu pronajímatel už neprodlouží smlouvu.
Tak s tím samozřejmě počítat musí, neb to se může stát, i když se bude ptát na každou pitomost. A stejně tak musí počítat pronajímatel s tím, že nájemce už taky nebude mít o prodloužení zájem.
Příspěvek upraven 17.02.20 v 12:54
@lenajs píše:
Na TP nezáleží? No mně teda na něm záleží hodně…zejména, když bývalý majitel měl v bytě, který jsme koupili nahlášené sídlo firmy. Po tom, co nám začaly chodit podezřelé dopisy z živnostenského úřadu jsem ho rychle běžela odhlásit. Opravdu jsem nehodlala čekat, až nám u bytu zazvoní exekutoři…
A toto šlo jednoduše zrušit na živnostenském úřadu? My máme bohužel v bytě nahlášenou společnost, která již neexistuje, majitel společnosti s námi nekomunikuje. Řešila jsem to i s právničkou, a ta mi říkala, že nelze jen tak zrušit firmě sídlo firmy, že bych ho musel někam přehlásit.. Ale kam, když se mnou nikdo nekomunikuje? Tak budu vděčná za radu..
@lucije28 píše:
A toto šlo jednoduše zrušit na živnostenském úřadu? My máme bohužel v bytě nahlášenou společnost, která již neexistuje, majitel společnosti s námi nekomunikuje. Řešila jsem to i s právničkou, a ta mi říkala, že nelze jen tak zrušit firmě sídlo firmy, že bych ho musel někam přehlásit.. Ale kam, když se mnou nikdo nekomunikuje? Tak budu vděčná za radu..
Společnost neexistuje? Je vymazána z obchodního rejstříku? Pokud ano, tak není co řešit. Pokud je společnost stále v obchodním rejstříku, takusite zjistit kdo ji dal souhlas s umístěním sídla a ten odvolat a vyzvat spol. ke změně sídla. To jí samozřejmě nebude doručeno, když má sídlo ve vasem domě (sídlo je evidováno v domě, ne konkrétním bytě). A pak to pošlete na rejstříkový soud - ten by to měl začít řešit, může to skončit i výmazem cele společnosti z OR.
@lucije28 píše:
Ne na živnostenském úřadě. Odhlásila jsem bývalého majitele z trvalého bydliště v našem bytě na magistrátu na evidenci obyvatel a jeho jméno pak odstranila ze schránky. Jak to má dále s firmou netuším. On měl podnikání vázané vyloženě na místo trvalého bydliště (já to mám jako OSVČ taky), takže odhlášením TP víceméně zaniklo sídlo firmy, pokud on si to nezařídil jinak.
@uživatel2 - společnost právně existuje, jen jednatel společnosti není nikde k zastižení. Není vymazána z OR. Ano, vím, kdo dal souhlas, ale to řešit nechci v tomto příspěvku.
Právník již zaslal výzvu ke změně sídla, nikdo si to nepřevzal. Rejstříkový soud obdržel také výzvu o výmazu, ale nikdo se se mnou nebaví
, prostě firma musí mít sídlo společnosti, ale jak to změnit, když jednatel „neexistuje“, nikde není k zastižení..
Ano, má sídlo v č. p., nikoliv v bytové jednotce, ale přesto lze zjistit, kdo jim dal souhlas. Schránka není označena, žádná pošta nechodí, ale nelze to tak jednoduše, jak jsem si myslela, že půjde
![]()
@Lovelytrue píše:
Být majitelem, tak už ti neprodloužím nájemní smlouvu. Jsem vstřícný člověk, mám ráda fér jednání. A tohle je podle mého názoru podraz.
To je ale nesmysl, nezlob se. Pokud pronajímám byt, tak musím počítat s tím, že nájemník má právo na trvalý pobyt, protože to má zakotveno v Občanském zákoníku. Pokud s tím má někdo problém, ať si tedy nechá byt prázdný.
@Janli píše:
To je ale nesmysl, nezlob se. Pokud pronajímám byt, tak musím počítat s tím, že nájemník má právo na trvalý pobyt, protože to má zakotveno v Občanském zákoníku. Pokud s tím má někdo problém, ať si tedy nechá byt prázdný.
ano to je stejně jakože nesmím zakázat kuřáky, psy či romy…
![]()
já jsem majitel, já jsem to zaplatila..ne oni..takže já rozhoduju o mém majetku..ne nějaký stát, který na nás při problémech s nájemníky prdí, protože mají větší práva než majitel..sorry jako..nájemní smlouva na tři měsíce, pak na půl roku, a tak dále..při problémech ukončení datem pronájmu a čus.
pokud nesouhlasí, at si vezmou hypošku a koupí si vlastní..já to mám taky na hypo nebo za vlastní, a je to můj majetek, ne státní..ten at si rozhoduje v obecních bytech…ano zákon je zákon..a já si můžu pronajímat klidně na měsíc a prodlužovat co měsíc.. ![]()
@smurfka naše zkušenosti jsou takový, že s nájemníky, kteří mají normální trvalý pobyt třeba u rodičů a přehlašují si ho na náš byt, nebývají problémy. Naopak, pokud má někdo trvalý pobyt na úřadě, tak už za tím problém hledám a většinou je. Slušný člověk, který hledá dlouhodobé bydlení, chce mít trvalý pobyt tam, kde bydlí. Zřejmě ti nevadí permanentní fluktuace nájemníků, ale to není cílem běžného pronajímatele. Nechci mít ze svých bytů průchoďák, já tam chci mít nájemníka, který tam bude bydlet roky a podle toho se o byt bude starat. Krátkodobí nájemníci byty většinou devastují a to přináší další výdaje. Proto ke svým nájemníkům a jejich právům přistupuju seriózně. Ano, zákon mi sice neumožńuje, abych zakázala v bytě kouření a zvířata, ale zároveň mi nemůže přikázat koho tam mám ubytovat.