Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@smurfka píše:
ano to je stejně jakože nesmím zakázat kuřáky, psy či romy…![]()
já jsem majitel, já jsem to zaplatila..ne oni..takže já rozhoduju o mém majetku..ne nějaký stát, který na nás při problémech s nájemníky prdí, protože mají větší práva než majitel..sorry jako..nájemní smlouva na tři měsíce, pak na půl roku, a tak dále..při problémech ukončení datem pronájmu a čus.pokud nesouhlasí, at si vezmou hypošku a koupí si vlastní..já to mám taky na hypo nebo za vlastní, a je to můj majetek, ne státní..ten at si rozhoduje v obecních bytech…ano zákon je zákon..a já si můžu pronajímat klidně na měsíc a prodlužovat co měsíc..
To je naprosto jednoduché. Já bych šla cestou podnájemní smlouvy a budeš mít klid. Možná do toho třeba půjde míň lidí, ale pak si tam můžeš napsat cokoliv.
Příspěvek upraven 17.02.20 v 14:31
@lucije28 moc víc se toho udelat nedá a trvá to. ještě bych prudila soud (pisemnou žádosti a sdeleni, jak reagovaly na podnět atd). Případně asi můžete podat návrh na zrušení společnosti podle par. 93 písm b. zákona o obchodních korporacích, bude záležet zda to soud pripusti, ale setkala jsem se už s názorem, že vlastník nemovitosti, kde sídlí nekontaktní společnost, má právní zájem. Na druhou stranu, je to práce navic a riziko, že by přišel exekutor, když nemá šanci zjistit, v jakém bytě by ta společnost vlastne mela být (a následně zjistí, že tam ani nesídlí), je dost malé.
Ja taky nechapu, proc porad nekteri majitele bytu broji proti nahlaseni trvaleho pobytu
Jako aby tam nemohli prijit nekdy exekutori? Ale tem je uplne fuk, co ma kdo v obcance, ty prijdou tam, kde dluznik opravdu bydli. A staci k tomu, ze ho tam nekdo naprasi nebo svedectvi sousedu
Trvaly pobyt ma akorat evidenční hodnotu pro mistni urad, nic vic. Meli by si majitele domu dat studenej obklad na hlavu nebo si nechat byt prazdny, kdyz je to tak zere.
@Maminanamatersky píše:
Ja taky nechapu, proc porad nekteri majitele bytu broji proti nahlaseni trvaleho pobytuJako aby tam nemohli prijit nekdy exekutori? Ale tem je uplne fuk, co ma kdo v obcance, ty prijdou tam, kde dluznik opravdu bydli. A staci k tomu, ze ho tam nekdo naprasi nebo svedectvi sousedu
Trvaly pobyt ma akorat evidenční hodnotu pro mistni urad, nic vic. Meli by si majitele domu dat studenej obklad na hlavu nebo si nechat byt prazdny, kdyz je to tak zere.
Haha.to vid, jako majitel chci mit exekutory doma.ty si dej hadr a porid si sve bydleni.
@Maminanamatersky píše:
Ja taky nechapu, proc porad nekteri majitele bytu broji proti nahlaseni trvaleho pobytuJako aby tam nemohli prijit nekdy exekutori? Ale tem je uplne fuk, co ma kdo v obcance, ty prijdou tam, kde dluznik opravdu bydli. A staci k tomu, ze ho tam nekdo naprasi nebo svedectvi sousedu
No, já to na jednu stranu chápu. Ono jde spíš o to, že se dá nájemník blbě vystěhovat. + ostatní věci, které musí dle zákona dodržovat. Ale vždycky je to o lidech. V tomhle případě by mně vadilo to, že se zakladatelka nezeptala předem.
@Maminanamatersky exekutoři jsou malý problém, problém je že člověka s TP téměř není možné vystěhovat. I když ti přestane platit. Prostě se ho nezbavíš..
@jkra píše:
Haha.to vid, jako majitel chci mit exekutory doma.ty si dej hadr a porid si sve bydleni.
Precti si to ještě jednou jo, exekutori chodi i tam, kde dluznik nahlaseny pobyt nema.
@smurfka píše:
@Maminanamatersky exekutoři jsou malý problém, problém je že člověka s TP téměř není možné vystěhovat. I když ti přestane platit. Prostě se ho nezbavíš..
Ale tam je úplně šumák jestli má nebo nemá trvalý pobyt. V tom rozdíl opravdu není.
@Maminanamatersky píše:
Precti si to ještě jednou jo, exekutori chodi i tam, kde dluznik nahlaseny pobyt nema.
NO ale tam nic neporidi. Vleze do ciziho majetku. A ja take nechci, aby najemnici meli tp v mem byte. a kupodivu jsme se domluvili.
@smurfka píše:
Je to naopak. Nemůžeš zrušit TP někomu, kdo v bytě fakticky bydli v nájmu. Ale jakmile ho vystěhujes (a to na TP nezávisí), tak zrusis TP.
@Maminanamatersky píše:
Jenomže to je jedna věc. A věc druhá ta, že se takového člověk špatně zbavuje. Resp. myslím nájemníka obecně.
Příspěvek upraven 17.02.20 v 15:20
@Janli píše:
Ale tam je úplně šumák jestli má nebo nemá trvalý pobyt. V tom rozdíl opravdu není.
jasně.. ![]()
@uživatel2 píše:
Je to naopak. Nemůžeš zrušit TP někomu, kdo v bytě fakticky bydli v nájmu. Ale jakmile ho vystěhujes (a to na TP nezávisí), tak zrusis TP.
jasně..jak ho vystěhuješ? kam ho vystěhuješ? nemáš právo, pokud nejde sám dobrovolně..zrušit můžeš jen pokud tam nebydlí..nemůžeš mu zrušit TP když tam bydlí..a když se nechce vystěhovat tak ho prostě nevystěhuješ..soudně to trvá měsíce, mezitím ti nebude platit..ty musíš platit hypo, ještě svůj nájem a ještě ti nebude platit..a ty čekáš a čekáš až ti soud dovolí ho vystěhovat z tvého vlastního bytu..vzpamatuj se..zákony chrání hajzly
@smurfka píše:
jasně..jak ho vystěhuješ? kam ho vystěhuješ? nemáš právo, pokud nejde sám dobrovolně..zrušit můžeš jen pokud tam nebydlí..nemůžeš mu zrušit TP když tam bydlí..a když se nechce vystěhovat tak ho prostě nevystěhuješ..soudně to trvá měsíce, mezitím ti nebude platit..ty musíš platit hypo, ještě svůj nájem a ještě ti nebude platit..a ty čekáš a čekáš až ti soud dovolí ho vystěhovat z tvého vlastního bytu..vzpamatuj se..zákony chrání hajzly
Ale to že je problém vystěhovat nájemníka nezávisí na tom, zda má v bytě TP. Buď má fakticky kam jít, nebo ne. TP je pouze evidenční věc, při žalobě na vyklizení je irelevantni.
@jkra píše:
Jelikož pronajímám nezařízený byt, tak je mi fakt fuk, co exekutor nájemníkům zabaví nebo ne.