TSH hormon a otěhotnění

Anonymní
6.6.25 12:55

TSH hormon/ otěhotnění

Ahoj, chtěla jsem se zeptat v minulém roce jsem podstoupila hormonalni profil - kde je vse v pořadku dle lekaře CAR. Akorat jsem po roce od vysetreni hormonalniho profilu zjistila jestli nemam spatnou hodnotu TSH hormonu kde me vychází 4,8 dle obvodniho lekaře kde mi rekl ze to je v normě pouze pro zeny ktere neplanuji otehotnět ale pro otehotneni ta hodnota by mela byt nizsi. Máte prosim nekdo zkusenost ze mel takovou hodnotu a nemohl otehotnet?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69032
6.6.25 13:57

Ano, je to na horní hranici normy a pro otěhotnění se doporučuje držet kolem 1-2. Jako příčina neotehotneni to pravděpodobně nebude, ale stejně bych řešila. Klidně s tím obvodakem, měla by na to stačit minimální dávka léků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27710
6.6.25 15:48

Vyměnila bych car tohle by měli vědět a řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.25 17:39

@ka2ka kazdou navstevu v car slysim od doktora ze jsme naprosto v poradku a ze je otazka casu kdy otehotnim. Snazime se 2,5 roku mame za sebou zakladni vysetreni a vse v poradku. Probehla 1 insiminace a jeste 2 me cekaji :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
27710
6.6.25 17:50
@Anonymní píše: Více

no ale tsh máš vyšší než doporučená hranice pro těhotenství :nevim: takže mě osobně by vrtalo hlavou co ještě je podle něj v pořádku a v reálu to zase tak úplně v pořádku není, jako nemusí to být tím ale jeden nikdy neví no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.25 18:05

@ka2ka ja si osobne myslim ze by to mohlo byt tim:/ mohl me na to upozornit jediny na co me upozornil ze mam nizsi AMH na muj vek coz ma pravdu ale neni to nic hrozeho co by branilo v prirozenem poceti potvrdil mi to i gynekolog

• Citovat
  • Upravit
27710
6.6.25 18:16
@Anonymní píše: Více

dojdi si na endo nebo k obvodnímu napíše ti léky, ale musí se to hlídat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.25 18:30

@ka2ka pristi tyden jdu na odbery k obvodakovi takze uvidime