TSP 2015 nervozita z přijímaček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
970
2.5.16 22:05

A na co se hlásíš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1388
2.5.16 22:06

@ivvet Český jazyk a literatura se Speciální pedagogikou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
2.5.16 22:11

Jo, tak tam je podobný hustý počet uchazečů/přijímaných jako na té historii…ale určo ti to dopadne! A jak matura? Tu taky píšeš nebo už máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1388
2.5.16 22:12

@ivvet No mám…už 10 let! :lol: Já se hlásím na kombinované( dálkové) studium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
2.5.16 22:15

Taky jsem dělala VŠ při práci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1388
3.5.16 12:25

Není tu někdo, kdo se taky připravuje? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
4.5.16 11:21

Holky, nemějte obavu TSP - pokud Vám to pálí, o čemž nepochybuju, dáte s prstem v nose 8) Mně stačilo jen procvičovat na čas a opravovat si po sobě předchozí verze a dostala jsem se i na psychologii, tenkrát prezenčně, i na soudního úředníka, dalkově. Hlavně nemít strach a nepanikařit! :) Vychází to tak, že pokud máte jistotu, že máte aspoň polovinu spravne, tak budete mít velmi vysoký percentil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
4.5.16 17:29

@Ifar 8o polovina stačí??? Když jsem doma dělala a věděla 45 z 60, mám šanci na specku? Jinak ty testy co mám uź umím zpaměti. Otázka taky je, na jakou školu ses hlásila. Já na Upol.
Tak ty jsi měla polovinu a dostala ses. Kolik je tedy polovina percentil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
4.5.16 19:05

Tak já teď konkrétně myslela TSP na MUNI. Na UPOLu je hodnocení jiné, i když jsou testy podobné, to by sis asi musela dohledat, tam jsem taky prošla, ale už si nepamatuji, kolik jsem měla a potřebovala. Nedošlo mi, že jsou na UPOLu taky TSPčka. Na muni je to tak, že za každou nesprávnou odpověď je -0,25b, za nezodpovězennou 0b a za správnou 1b.

„Podíváme-li se na statistiky získaných bodů napříč variantami TSP, zjistíme, že i nejlepší uchazeči (percentil 90 a více) dosahují zhruba poloviny celkového počtu bodů. Lze se tedy domnívat, že TSP je velmi náročný. Není možné mít tak široké spektrum schopností a znalostí, abyste mohli vyřešit většinu úloh z TSP správně. “

zdroj: https://www.muni.cz/tsp/strategie#…

Já měla asi 28 správně z 60 a měla jsem 92 percentil. Udělala jsem jen to, u čeho jsem si byla stoprocentně jistá, že je správně a na zbytek se vykašlala, kdyby se s tím člověk pitval, tak to nestihne. Zkrátka cílit na to, co Ti jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
4.5.16 19:39

@Ifar určitě, to máš pravdu, Syn je v Brně psal teď o víkendu, a dle jeho slov to bylo dost těžké. Chápu ho, koukala jsem na ten test. On se hlásí na historii a v testu je velká část spíš technicky založená až jednoduchá. Ale já jsem stavař, technik a je pro mě jednoduché úplně něco jiného než pro něj. Já bych zas vůbec nedala tu sociologii apod.
Proto stačilo těch míň bodů, a bude to tak vždycky, protože nikdo neumí všechno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
4.5.16 19:39

Na UPOLu maj totiž SPF, to mě zmátlo:

„Test je zaměřen na prověření schopností uchazečů úspěšně studovat na FF UP. Je složen z 50–60 otázek členěných do několika skupin, z maximálně pěti nabízených odpovědí je vždy jen jedna správná. Za správnou odpověď se přičítá jeden bod, za nesprávnou, resp. za položku bez odpovědi se počítá nula bodů. Test je zaměřen na prověření verbálního, kritického, analyticko-logického myšlení a společensko-humanitního přehledu. Maximální délka trvání testu je 50 minut.“

Ale nikde se nemůžu dohledat, jak je to s úspěšností, ale předpokládám, že od nejlepšího z dané varianty se odvíjí zbytek uchazečů, takže záleží, jak bystří lidé přijdou na stejnou zkoušku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
4.5.16 19:43

Já jsem na matiku a techniku truhlík :-D Ne, že bych to nechápala, ale dělám tak triviální chyby, že kdybych měla postavit dům, tak druhej den spadne :-D Mám pocit, že oboje přijímací zkoušky jsou hodně podobné, u UPOLu mi přišly možná trochu těžší. Ale to je asi test od testu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
4.5.16 19:47

@Ifar uvidíme, tam jede syn příští víkend :-) Stavět domy je radost, když jsou hotové a pak kolem něj roky jezdíš a pořád vypadá dobře…je to radost :-)
Zkouška v Olomouci je v jeden den pro jeden obor a pořadí je podle počtu získaných bodů v obou testech. Ještě se píše oborový. Alespoň syn bude psát test z historie, v stejný ten jako ten TSP, a taky bude v červnu psát v Brně z historie. V těch historických je stanovený minimální počet získaných bodů pro přijetí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
4.5.16 20:00

@Ifar Na Upolu se za špatné odpovědi nic neodečítá. Je tam 60 otázek na 60 minut. FF a Pdf mají jiné TSP. Na FF je dost matematiky, logiky a kritického myšlení, kdežto na pedárně vyloženě humanitní. Z matematiky tak 2 otázky. Je tam gramatika, určit věty, kt jsou gramaticky správně, poznat ve souvětí, jestli je věta vedlejší předmětná apod. Taky je tam dost historie, kdo co prohlásil, kteří lidé se mohli setkat - spisovatelé, malíři apod. Pak tam jsou otázky typu kdo je zakladatelem psychoanalýzy, osobnosti Marx, Platón, Sokrates, Smith, základy psychologie, práva, vše o EU a nato… ale co jsem se dívala, na MUNI jsou přijímačky těžší. Odečítá se ta čtvrtina bodu a mají navíc jazyk. Na upolu jazyk není. Percentil se asi počítá všude stejně. Ale na Upolu si myslím, že je potřeba vědět víc než polovina. Takže když si doma dělám testy a udělala jsem 42 ot z 60, měla bych teda uspět? Jsem z toho vynervovaná. Už ať je to za mnou. Už se mi o tom zdává. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
4.5.16 20:03

Jo, já dělala oborový test i ústní pohovor na UPOLu a CUNI, na psychologii, stejně tak na MUNI (bez ústního). A můžu říct ze svojí vlastní zkušenosti, že pokud bych měla porovnat přístup k přijímacím zkouškám na UPOLu, CUNI a MUNI, tak se to nedá absolutně srovnat. Je vidět, že MUNI je prostě trochu jinde (nejpřátelštější přístup, žádné zbytečné čekání, obštrukce), CUNI mi přišlo jako hodně velké hogo fogo, ale věřím, že mají asi větší nátřesk a ‚prestiž‘ (na ústní pohovor jsem čekala 1,5 hodiny) a UPOL mi přišel takový smutný, budovy některé dost rozlámané, přístup u ústní zkoušky strašný (žádala jsem o přednostní pořadí, protože odpoledne jsem musela být na zkoušce v Praze a čekala jsem 4!! hodiny - o hodinu a půl víc, než uváděli délku ústních pohovorů). Ale bylo mi prakticky jedno, kam se dostanu :-D Stejně jsem v prvním semestru skončila a teď jedu dálkově :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze