TSP 2015 nervozita z přijímaček
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
V každém případě ale držím všechny palce, ať se syn dostane tam, kam chce a kde je mu to nejsympatičtější! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ifar Kdybych měla dělat přijímačky na FF, tak tam ani nemusím chodit. Bych pohořela. Jsem tímto směrem pitomá. Nesmím nikam, kde je matematika.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klaarynka Hele na UPOLu, to ti asi neporadím, to asi fakt záleží, s kým budeš test psát
Nemají žádnou konkrétní stupnici, takže podle mě vezmou toho nejlepšího z varianty, jak jsem psala, a od něj odvodí ostatní.
MUNI je právě perfektní. Spousta lidí se lekne toho odečítání, ale to je na tom to super! Protože člověk ten test projde cvičení po cvičení a udělá jen to, u čeho si je stoprocentně jistý, že má správně. Pak si spočítá, kolik toho má a když má od 22 - 28 odpovědí v pořádku, tak může klidně myslet opatrně na úspěch a ví, že už nemusí chvátat nebo panikařit a riskovat ztráty bodů. Pokud plaveš v jazyce, nevyplníš ho, ale vrhneš se na něco, co ti opravdu jde (navíc jazyk si můžeš vybrat)! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klaarynka Jsem taky na matiku pitomá (na gymplu nikdy nic lepšího z matiky než trojky, čtyřky na vysvědčení) a UPOL FF jsem zvládla - a pokud si ještě pamatuju a nezměnili to (je to 2 roky zpět), tak jsem i na FF měla otázky nejen matematické.
A na co, že chceš jít? Protože co se tak doslýchám od bývalých spolužáků, tak z psychologie je 20% teorie a zbytek statistika ![]()
(Na specce teda nevím, jak to mají
Zase abych nekecala nesmysly
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ifar Díky, syn chce primárně do Brna na MUNI, já bych chtěla aby šel do Pardubic (jsme z Orlických hor), na Univerzita Pardubice - Ochrana památek + historie. Tam on nechce, že je to moc technické (krapátko kombinované se stavařinou, ale já zas vidím největší možnost uplatnění ![]()
Tak uvidíme. Také má přihlášku na Karlovku (pracuju na ní), ale tam nechce zcela určitě. Ale když prý jinak nedám, tak na přijímačky teda pojede
Ale to skutečně vidím jako to nejprestižnějí ale oborové testy z historie jsou fakt brutus…mají možnost si hodně vybírat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivvet Jo, u památkářů by se měl svatě, to je pravda
Ale ono i s tou historií by to šlo dělat, když bude šikovnej (jako že o tom nepochybuju). Pardubická nemá moc ‚ohlas‘, tak nevím jak by se uchytil (i když to záleží jen na zaměstnavateli a vzhledem k památkám, myslím, že státu to stačí), i když chápu, je to blíž
Ale já třeba taky dojíždím na MUNI až z Náchodska, dříve z Vysočiny, a i když je to občas vyčerpávající, za ten přístup školy ke studentovi to určitě stojí ![]()
Ono v Brně je krásně, o tom žádná, Prahy se bojím dodneška a Olomouc je.. já nevím, já už jsem se UPOLem prostě hrozně zklamala, tak ani nemůžu být objektivní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ifar Specka spadá pod pedagogickou fakultu. Takže jsou tam TSP zaměřené spíše humanitně. Ty na FF na štěstí pro mě nebudu dělat. Já se hlásím na kombinované studium a tam berou ze 150 uchazečů jen 15. Takže si moc naděje nedělám. Bude to o štěstí. Jestli mi padnou otázky a kolik jich přijde lepších/ horších.
Je to sice až 15.6., ale už začínám mít nerva. Na jednu stranu závidím těm na MUNI, že už mají po TSP. Já se hlásila jen na Upol, protože jsem slyšela, že na Upolu jsou k dálkařům lidštější a vycházejí vzctříct. Kdežto na MUNI jsou arogantní a nezájem, když si chce člověk něco přehodit. Prostě z doslechu od více zdrojů, pro dálkaře jedině Olomouc. Já mám Brno o mnoho blíž, ale pověst mě odradila.
Sice budova Upolu nic moc, ale jinak Olomouc je krásná, kdežto Brno je hnus, Vše posprejované, plné cikánů, špinavé, některě části přímo Bronx. Fuj. Olomouc čistá, upravená, historická. Fakt na mě udělala dojem, když jsem tam jela na den otevřených dveří.
U dálkařů je jedno jak město vypadá, nejdůležitější, jací jsou kde profesoři nebo děkanové nebo jak se jim říká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klaarynka Tak to tě moc nepotěším
Studuju dálkově na MUNI, na PrF, vyššího justičního úředníka - přístup naprosto bombovej! Nevim, jak na jiných fakultách, ale na právnický je to klasa. Přístup absolutně vstřícný, těhotná spolužačka si zažádala o dřívější plnění zkouškového, protože má teď v květnu rodit a vyšli jí vstříc. Já mám rodit na konci září a hodlám si taky domluvit individuální plán. Po chodbách je spoustu maminek, profesoři si udělají na každého čas a já jsem z toho fakt unešená. režim studia je mnohem, MNOHEM volnější než na prezenčním, chápou, že lidé, kteří pracují nebo mají děti už tu školu dělají dálkově hlavně kvůli sobě, že na ni nemají tolik času a taky se podle toho tak chovají, já si teda na PrF nemůžu absolutně stěžovat ![]()
Na UPOLu nevim, jak je to s dálkařema, neslyšela jsem nic, já jjsem tam nešla, protože jsem se strašně zklamala s přístupem u přijímaček na FF na prezenční studium. Všichni otrávení jak svahilský šípy. Ale věřím, že na PeDf to může být úplně jinak
Olomouc JE krásná, ale mně se spíš nelíbilo vybavení, už jsem byla vymlsaná z Brna, ale to přeci neni podstatný
Ono záleží člověk od člověka, obor od oboru, fakulta od fakulty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klaarynka No, šlo mi v první řade o přístup. Na ústní pohovor jsem čekala přes 4 hodiny a to jsem je žádala, abych šla přednostně, kvůli jiným přijímačkám odpoledne. Nakonec mě teda po 4 hodinách, unuděnou, naštvanou (už přetahovali termín přijímaček o hodinu a půl a to jsem zdaleka nebyla poslední), pustili dovnitř, chvilku se mě na něco ptali, strašně otrávení, ironičtí a protivní, asi protože se s tím tam musejí patlat. Katedra psychologie stará, komunisticky vybavená budova, člověk se bál na cokoli zeptat kohokoli. Ani mi UPOL nepřišel tak prestižní jako třeba CUNI nebo MUNI, ale to je hodně subjektivní názor
Stejně tak zápis na ty jejich SPFka, dvě hodiny si nás tam ověřovali, záchody jen jedny na celou budovu. Takže ve výsledku test trval polovinu doby, kterou jsem tam vlastně čekala. A zase, stará budova, ošklivý záchody. Třeba jsem měla smůlu na místa a lidi, někdo zase nemusí mít rád MUNI (třeba jako lidé, kteří ti o ní povídali), takže tim MUNI nějak nezastávám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ifar Jasně! Záleží, jak to bude klapat. Pokud se dostanu, bude mi jedno v jaké budu budově. Kdybych byla na prezenčním a na kolejích, tak už bych ocenila vybavenost školy a okolí, kam můžu vyrazit. V Brně bych se večer sama nikam nevydala. Tam je to o hubu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co se týká Brna, jje to prostě větší město, tak se musí počítat i s následkama
V Brně je spoustu nádherných míst jako Svoboďák, Moravák, Veveří, pak kousek od hlaváku, nevim, jak se to tam jmenuje, ale vidíš odsud na celý Brno, Obřany jsou krásný a na druhou stranu tam máš Cejl, plnej cikánů
Praha je taky krásná, když nejdeš tam, kam nemáš
a Olmík je fakt malej oproti Praze i Brnu, asi bude i osobnější a útulnější, to nepopírám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ifar No vidíš, co udělá „doslech“. Tak snad to nebude takový děs ta Olomouc. Já budu v den přijímaček tak vynervovaná, že ani nebudu vnímat, jaké jsou tam záchody.
Co se týče prestiže, nezdá se mi, že by bylo podstatné, jestli je to MUNI, Upol nebo Karlovka. Spíše jde o to, že je důležité být na státní škole. Neuznávám soukromé. Kde si to člověk vlastně zaplatí. Kdybych byla zaměstnavatel, tak by mě nezajímalo, jestli dotyčný/ná studoval v Brně nebo Olomouci, ale jestli jde ze státní nebo soukromé školy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi tak, bývalý studuje na soukromé, celý stavebko v tom utopil a mám takovou obavu, že mu to k ničemu nebude, protože to pro mě osobně (a i pro zamestnavatele) nemá hodnotu
Nebude to děs, já nevím, jak to tam chodí v praxi, jenom vím, jak jsem byla ze všeho otrávená, ale těším se, že se tam dostaneš a vyvedeš mě z omylu
Hlavně nepanikař, mně vždycky, když jsem vystrašená, pomůže rčení : Nejhorší je smrt z vyděšení!
Tak se toho drž a uvidíš, že to uhraješ s prstem v nose
Budu držet palce!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klaarynka píše:
Spíše jde o to, že je důležité být na státní škole. Neuznávám soukromé. Kde si to člověk vlastně zaplatí. Kdybych byla zaměstnavatel, tak by mě nezajímalo, jestli dotyčný/ná studoval v Brně nebo Olomouci, ale jestli jde ze státní nebo soukromé školy.
Veřejné, prosím, veřejné.
Stání škola je pouze UNOB (Brno) a PAČR (Praha).
Jinak držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit