TSP 2015 nervozita z přijímaček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
823
9.5.16 17:38

@anonymouss Tak na mě je 15 hodně moc a 7 taky, takže bych na celoživotko nešla. To bych finančně nedala. Mám obě děti na ZŠ a to už nás dost stojí. Jejich koníčky atd. Za rok syn půjde na gympl, takže dojíždění a kdo ví, co bude potřeba. Taky člověk musí mít doma nějakou rezervu. Prostě je to hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
9.5.16 18:53
@nikol1994 píše:
@anonymouss když jsem se hlásila minulý rok, tak mi psali 10.000 za semestr. A znám někoho, kdo platí 7.000 kč za semestr.

No to právě záleží na oboru, proto jsem se ptala. Teď mají nový sazebník, od března 2016.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
9.5.16 22:22

Dalkove studium je bezplatne do veku 26ti let v pripade, ze uz jste si 6 let nejakym zpusobem na VS neodstudovali. V Brne se pak za senesr plati myslim kolem 18-20 tisic. A ja dojizdim na dalkove do Brna a za druhy semestr jsem tam byla jen dvakrat :) Plus zkouakove sanizrejme a to z za sebou nejaky ten semestr jakozto pracujici mam :) A da se to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
9.5.16 22:42

Já jsem se informovala v Olomouci a tam mi bylo řečeno, že když je mi nad 26, ale ještě jsem nestudovala, mám zadarmo 4 roky a 5. rok si platím. Takže pokud bych chtěla Mgr., tak poslední rok si platím. A to se dá. Ale nebudu předbíhat událostem. Ještě tam nejsem. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
10.5.16 07:10

@Ifar dálkové studium je bezplatné v jakémkoli věku na jakékoli veřejné škole a je to dané zákonem, ne školou.:-) Je to doba akreditovaného studia + 1 rok navíc. Samo pokud už není nějaká doba z bezplatné doby vyčerpaná. Pak se musí platit za přečerpání doby, každá škola má jinou taxu. Vím to zcela přesně, páč jsem studovala dálkově do 40 a neplatila jsem nic :-) Něco jiného jsou pak ty kurzy celoživotního vzdělávání, ty se platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
11.5.16 14:42
@ivvet píše:
@Ifar dálkové studium je bezplatné v jakémkoli věku na jakékoli veřejné škole a je to dané zákonem, ne školou.:-) Je to doba akreditovaného studia + 1 rok navíc. Samo pokud už není nějaká doba z bezplatné doby vyčerpaná. Pak se musí platit za přečerpání doby, každá škola má jinou taxu. Vím to zcela přesně, páč jsem studovala dálkově do 40 a neplatila jsem nic :-) Něco jiného jsou pak ty kurzy celoživotního vzdělávání, ty se platí.

DÍKY! že to nemusím psát sama.
Tohle je takový nesmysl, těch 26 let, a pořád se to drží…

Ještě si zvyknut, že DÁLKOVÉ studium defacto neexistuje (jsou asi jen 2 obory dálkové, v celé ČR), správně je to nyní studium KOMBINOVANÉ (kombinuje prezenční a dálkovou formu) a budu šťastná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
11.5.16 14:48
@Klaarynka píše:
Já jsem se informovala v Olomouci a tam mi bylo řečeno, že když je mi nad 26, ale ještě jsem nestudovala, mám zadarmo 4 roky a 5. rok si platím. Takže pokud bych chtěla Mgr., tak poslední rok si platím. A to se dá. Ale nebudu předbíhat událostem. Ještě tam nejsem. :D

Je to ze zákona.
Ten, kdo nikdy na VŠ v ČR nestudoval, tak má v Bc. studiu 3+1 rok zadarmo (3 je standardní doba studia, takže může o rok přetáhnou).
V navazujícím Mgr. studiu je to pak 2+1 (2 je standard, rok je jako bonus bezplatný).
V případě 5letých Mgr. oborů (třeba učitelství pro 1. stupeň bývá 5leté), je to 5+1.

Vždy je to „stadnardní doba studia navýšena o jeden rok“ - bezplatně.
Pokud nejsou v historii studijní nějaká neúspěšná nedokončená studia na jiných VŠ v ČR, tak je to vždy bezpltaně. Nemá to s věkem nic společné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
11.5.16 14:55

@anonymouss Tak to je super! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
11.5.16 16:01

@anonymouss jj, vím, ale když řekneš kombinované, tak tipuji 80% lidí neví o čem je řeč

my to tak měli přímo nastavené školou na 4 roky, protože by to prý dojíždějící s rodinami jinak těžko zvládali…asi to měli vyzkoušené, páč jsme fakt to Bc. udělali takřka všichni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
11.5.16 20:43

Ano, vim, ze jde o verejne vysoke skoly a o kombinovane studium. Bohuzel mnoho lidi na oba pojmy kouka jako tele na vrata, kdyz nekomu sdelim, ze studuji kombinovanou formou na verejne vs. Mne jste nejaky ten rok do 26 chybi, takze presne nejsem obeznamena, jak to funguje pote, drzela se me verze s rouhle hranici :) Tak se alespon neco noveho dozvim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
12.5.16 08:01

@ivvet @Ifar
Ja vím, to je takový můj tichý boj za terminologickou správnost (trošku OCD) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
4.6.16 10:06

Tak jsem byla nakonec přijata :D jupí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
4.6.16 10:07

@nikol1994 A kam jsi dělala přijímačky? Univerzita - obor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
4.6.16 10:09

@nikol1994 Mě to čeká 13.6. v Olomouci. Berou ze 150 jen 15, tak si iluze nedělám. Je to na kombinované studium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
4.6.16 11:08

Taky mám kombinované.. já to úplně popletla. Měla jsem za to, že to je celoživotko :D nicméně hlásila jsem se na MUNI - pedagogika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze