Tuhé bříško a tlak do spodku

10349
8.11.12 18:01

Tuhé bříško a tlak do spodku

Ahojky, tohle bude spís dotaz na zkusenejsi maminky…Cekam sve prvni miminko, nechci vypadat jako hysterka…Ale uz druhy den mam dalo by se rict v kuse tuhe brisko prirovnala bych to k fotbalovemu mici, obcas to povoli ale malo kdy, pohyby citim…I pres to ze se nenamaham se k tomu pridaly vcera tlaky na spodek parkrat me az pichlo v pochve, a takový pocit na „velkou“.Nevim jestli mam jit radeji k dr. nebo jeslti je to normalni…Nevim jeslti to tuzsi brisko je tvrnuti nijak to neboli jen to obcas neprijemne pne…ale udivuje me jak dlouho vydrzi byt tuhe a to i v klidu…
Dalsi problem mam se spanim…nedoporucuje se spat na zadech ja se ale jinak nevyspim, oper tuhe bricho a az to boli…na zadech bylo taky tuhe ale neboli to…nevim jestli je to prcek nebo to povestne tvrdnuti…Snad poradite dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21614
8.11.12 18:10

Viděla bych to na to tvrdnutí. ale je před víkendem, zaběhni si radši zítra na kontrolu k lékaři, ať tě radši prohlédne a případně dá magnesium. ty tlaky na spodek by mohly být problematičtější. mě se takto rozjížděly oba porody. ale každá to máme jinak a ty máš ještě spoustu času. nechci strašit, to vůbec ne. jen spíš upozornit, abys to nepodcenila. já vím, že spousta z nás řeší všechno možné a nechce běhat s každým píchnutím k lékaři. ale v těhotenství nejde jen o nás, ale i o dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
8.11.12 18:12

@nozu ja beru od 17.tydne Magnosolv rozpustny…Ale to mi nijak nepomaha :think: no ja jsem od minulyho tydne presunuta do rizikový poradny v nemocici, tak jim tam radsi zavolam a zeptam se jestli mam prijit…Predcasny porod je moje nocni mura… :roll: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21614
8.11.12 18:17

Tak budou asi muset nasadit tablety. ten rozpustný je k ničemu. mě taky hrozil předčasný porod - dokonce jsem ve 32 tt ležela 10 dní v nemocnici a měla napíchané kortikoidy na dozrání plic. radši si tam zavolej a domluv se. kor jestli máš problémy. to tě nikdo nebude kárat, že plašíš. je to na místě a je lepší být v klidu, že je vše zkontrolováno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
8.11.12 18:20

@nozu jj zavolam tam zitra..dekuju :)me jde o to abych neplasila byla jsem tam v patek 2. a mam tam jit az 16.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
8.11.12 18:21

Zakladatelko šupajdi k doktorovi a nenech se odbýt, já byla dvakrát s břichem jako kámen… doktor řekl, že jsou to poslíčci, nu a byl z toho předčasný porod. Věřím, že to nic nebude, ale lepší nic nepodcenit. Hlavně odpočívej a nic nedělej :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
8.11.12 18:27

@LadyTommy 8o a v kolikatem tydnu???ja se toho fakt bojim…mala navic neni ani otocena :? pred tydnem pry prodni cesty v poradku ale CS3 to jsem byla v 29.tydnu :roll: nenecham se odbyt..ale moc se toho predcasnaku bojim :( Ptali se me jeslti mam tvrdnuti ja rikala ze nevim co to je, jak to poznam ze mam bricho tuhy skoro porad… :nevim: jenze mi prijde ze kdyz jsem na vysetrovne je vzdycky rapidne mekci nez doma :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5861
8.11.12 18:30

Moje doktorka říká, že v těhotenství je lepší přijít třikrát zbytečně, než jednou pozdě…Tak tam radši zítra zajdi. Přeju, ať všechno dobře dopadne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
8.11.12 18:40

@Snazilka2010 naštěstí je 34+2, takže se narodila jenom maličká, jinak úplně v pořádku a i teď se vyvíjí úplně normálně. Měla jsem to podobně jak popisuješ, nevěděla jsem, co je tvrdnutí a pak najednou ze dne na den to začalo tvrdým břichem vkuse, teda nejdřív to polevovalo když jsem si lehla, ale pak už bylo tvrdé a takové rozbolavělé vkuse. Ještě den před porodem, když jsem byla v porodnici, tak mi dělali monitor a říkali, že to nic není, jen poslíčci. Po monitoru si mě vzala doktorka na prohlídku a hle, branka zaniklá a pomalu jsem se otvírala. Ještě tu noc jsem si myslela, že si tam položím, dají mi magnesium v kapačce a druhý den jdu domů… No a domů už jsme šly ve dvou :) Ale já teda místo abych odpočívala, tak jsem ještě uklízela barák, sadila bylinky… takže mi to asi rozjelo tohle :cert:

ale jestli tě můžu uklidnit, tak spousta kamarádek měla podobné problémy a donosily v pohodě miminka, některým stačil klidový režim, některé ležely v porodnici s občasnýma zastavovacíma kapačkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
8.11.12 18:47

@LadyTommy no ja doufam ze donosim aspon do toho 37.tydne :zed: :zed: to mam jeste cas jsem 29+4 :? :? dneska mi bylo pred den jakz takz dobre tak jsem taky prave uklizela, luxovala vytirala…a ted se desim toho jaka zase bude noc :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
8.11.12 18:59

Ahoj, urcite mazej zitra k dr., minimalne pro jiny, lepsi magnesium, at to jeste vydrzite nejaky ten tyden.. a vyprdni se na vytirani, luxovani a podobny blbiny, spis odpocivej, polehavej.. ja to mela taky tak, ani ne tak tvrdnuti jako spis tlak na spodek + spatnej delozni cipek, brala jsem Magne B6 a musela jsem hodne lezet a idealni nic nedelat, pri jakekoliv aktivite se to rapidne zhorsovalo, stejne tak pri dlouhem sezeni, strasili me dlouho predcasnym porodem, nakonec se narodil driv jen o necele 4 tydny 8) jo a spala jsem prevazne taky na zadech ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
8.11.12 19:02

@jane-e jj oni vsude pisou ze ti dite tlaci na dutou zilu, nebo ze ho pripravujes o kyslik, ale ja proste na boku lezet nemuzu..tak spis jsem bud v pololeze nebo sedim s podeprenymi zady…
Sice vidim jak budou remcat ze zbytecne hystercim…ale nechci nic podcenit…Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.12 19:03

Tak to si teda pěkně riskuješ, kdybys raději ležela, úklid se nezblázní. Opravdu neblbni, myslím to dobře. Sedni si, nohy si dej nahoru a odpočívej. Mě taky tuhlo bříško, ale né tak moc jak tobě a pomáhalo to. A opravdu nic nedělej, ty ty ty :hug:

• Citovat
  • Upravit
10349
8.11.12 19:05
@Anonymní píše:
Tak to si teda pěkně riskuješ, kdybys raději ležela, úklid se nezblázní. Opravdu neblbni, myslím to dobře. Sedni si, nohy si dej nahoru a odpočívej. Mě taky tuhlo bříško, ale né tak moc jak tobě a pomáhalo to. A opravdu nic nedělej, ty ty ty :hug:

normalne bych se na to vykaslala, ale mela mi prijit navsteva se 3.tydennim mimcem a mame doma kocourka tak jsem trosku posolichala…Uz budu sekat latinu…Jsem zvedava co mi reknou… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
8.11.12 19:07

Navic mi dneska kamaradka rekla ze mi kleslo bricho (moje mama to tvrdi taky, ale uz docela dlouho) tak nevim..
Prijde vam to taky tak??? tohle je foceny vcera :think:

Příspěvek upraven 08.11.12 v 19:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí