Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, tohle bude spís dotaz na zkusenejsi maminky…Cekam sve prvni miminko, nechci vypadat jako hysterka…Ale uz druhy den mam dalo by se rict v kuse tuhe brisko prirovnala bych to k fotbalovemu mici, obcas to povoli ale malo kdy, pohyby citim…I pres to ze se nenamaham se k tomu pridaly vcera tlaky na spodek parkrat me az pichlo v pochve, a takový pocit na „velkou“.Nevim jestli mam jit radeji k dr. nebo jeslti je to normalni…Nevim jeslti to tuzsi brisko je tvrnuti nijak to neboli jen to obcas neprijemne pne…ale udivuje me jak dlouho vydrzi byt tuhe a to i v klidu…
Dalsi problem mam se spanim…nedoporucuje se spat na zadech ja se ale jinak nevyspim, oper tuhe bricho a az to boli…na zadech bylo taky tuhe ale neboli to…nevim jestli je to prcek nebo to povestne tvrdnuti…Snad poradite dekuju
Viděla bych to na to tvrdnutí. ale je před víkendem, zaběhni si radši zítra na kontrolu k lékaři, ať tě radši prohlédne a případně dá magnesium. ty tlaky na spodek by mohly být problematičtější. mě se takto rozjížděly oba porody. ale každá to máme jinak a ty máš ještě spoustu času. nechci strašit, to vůbec ne. jen spíš upozornit, abys to nepodcenila. já vím, že spousta z nás řeší všechno možné a nechce běhat s každým píchnutím k lékaři. ale v těhotenství nejde jen o nás, ale i o dítě.
@nozu ja beru od 17.tydne Magnosolv rozpustny…Ale to mi nijak nepomaha
no ja jsem od minulyho tydne presunuta do rizikový poradny v nemocici, tak jim tam radsi zavolam a zeptam se jestli mam prijit…Predcasny porod je moje nocni mura…
![]()
Tak budou asi muset nasadit tablety. ten rozpustný je k ničemu. mě taky hrozil předčasný porod - dokonce jsem ve 32 tt ležela 10 dní v nemocnici a měla napíchané kortikoidy na dozrání plic. radši si tam zavolej a domluv se. kor jestli máš problémy. to tě nikdo nebude kárat, že plašíš. je to na místě a je lepší být v klidu, že je vše zkontrolováno.
@nozu jj zavolam tam zitra..dekuju
me jde o to abych neplasila byla jsem tam v patek 2. a mam tam jit az 16.
Zakladatelko šupajdi k doktorovi a nenech se odbýt, já byla dvakrát s břichem jako kámen… doktor řekl, že jsou to poslíčci, nu a byl z toho předčasný porod. Věřím, že to nic nebude, ale lepší nic nepodcenit. Hlavně odpočívej a nic nedělej ![]()
@LadyTommy
a v kolikatem tydnu???ja se toho fakt bojim…mala navic neni ani otocena
pred tydnem pry prodni cesty v poradku ale CS3 to jsem byla v 29.tydnu
nenecham se odbyt..ale moc se toho predcasnaku bojim
Ptali se me jeslti mam tvrdnuti ja rikala ze nevim co to je, jak to poznam ze mam bricho tuhy skoro porad…
jenze mi prijde ze kdyz jsem na vysetrovne je vzdycky rapidne mekci nez doma ![]()
Moje doktorka říká, že v těhotenství je lepší přijít třikrát zbytečně, než jednou pozdě…Tak tam radši zítra zajdi. Přeju, ať všechno dobře dopadne ![]()
@Snazilka2010 naštěstí je 34+2, takže se narodila jenom maličká, jinak úplně v pořádku a i teď se vyvíjí úplně normálně. Měla jsem to podobně jak popisuješ, nevěděla jsem, co je tvrdnutí a pak najednou ze dne na den to začalo tvrdým břichem vkuse, teda nejdřív to polevovalo když jsem si lehla, ale pak už bylo tvrdé a takové rozbolavělé vkuse. Ještě den před porodem, když jsem byla v porodnici, tak mi dělali monitor a říkali, že to nic není, jen poslíčci. Po monitoru si mě vzala doktorka na prohlídku a hle, branka zaniklá a pomalu jsem se otvírala. Ještě tu noc jsem si myslela, že si tam položím, dají mi magnesium v kapačce a druhý den jdu domů… No a domů už jsme šly ve dvou
Ale já teda místo abych odpočívala, tak jsem ještě uklízela barák, sadila bylinky… takže mi to asi rozjelo tohle ![]()
ale jestli tě můžu uklidnit, tak spousta kamarádek měla podobné problémy a donosily v pohodě miminka, některým stačil klidový režim, některé ležely v porodnici s občasnýma zastavovacíma kapačkama.
@LadyTommy no ja doufam ze donosim aspon do toho 37.tydne
to mam jeste cas jsem 29+4
dneska mi bylo pred den jakz takz dobre tak jsem taky prave uklizela, luxovala vytirala…a ted se desim toho jaka zase bude noc
![]()
Ahoj, urcite mazej zitra k dr., minimalne pro jiny, lepsi magnesium, at to jeste vydrzite nejaky ten tyden.. a vyprdni se na vytirani, luxovani a podobny blbiny, spis odpocivej, polehavej.. ja to mela taky tak, ani ne tak tvrdnuti jako spis tlak na spodek + spatnej delozni cipek, brala jsem Magne B6 a musela jsem hodne lezet a idealni nic nedelat, pri jakekoliv aktivite se to rapidne zhorsovalo, stejne tak pri dlouhem sezeni, strasili me dlouho predcasnym porodem, nakonec se narodil driv jen o necele 4 tydny
jo a spala jsem prevazne taky na zadech ![]()
@jane-e jj oni vsude pisou ze ti dite tlaci na dutou zilu, nebo ze ho pripravujes o kyslik, ale ja proste na boku lezet nemuzu..tak spis jsem bud v pololeze nebo sedim s podeprenymi zady…
Sice vidim jak budou remcat ze zbytecne hystercim…ale nechci nic podcenit…Dekuju
Tak to si teda pěkně riskuješ, kdybys raději ležela, úklid se nezblázní. Opravdu neblbni, myslím to dobře. Sedni si, nohy si dej nahoru a odpočívej. Mě taky tuhlo bříško, ale né tak moc jak tobě a pomáhalo to. A opravdu nic nedělej, ty ty ty ![]()
@Anonymní píše:
Tak to si teda pěkně riskuješ, kdybys raději ležela, úklid se nezblázní. Opravdu neblbni, myslím to dobře. Sedni si, nohy si dej nahoru a odpočívej. Mě taky tuhlo bříško, ale né tak moc jak tobě a pomáhalo to. A opravdu nic nedělej, ty ty ty
normalne bych se na to vykaslala, ale mela mi prijit navsteva se 3.tydennim mimcem a mame doma kocourka tak jsem trosku posolichala…Uz budu sekat latinu…Jsem zvedava co mi reknou… ![]()
Navic mi dneska kamaradka rekla ze mi kleslo bricho (moje mama to tvrdi taky, ale uz docela dlouho) tak nevim..
Prijde vam to taky tak??? tohle je foceny vcera ![]()
Příspěvek upraven 08.11.12 v 19:08