Tumormarker

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.6.10 17:14

Tumormarker

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda některá z vás nedělá v laboratoři a neví, jak je to se zvýšením tumormarkerů ( Ca 72-4 )? O jakou oblast se jedná jsem si zjistila, i to, že při zvýšení může jít o nenádorové stavy, ale zajímalo by mne, jestli je nějaké pravidlo, že např. i u nižsích hodnot se může jednat o nádor, popř. zda při vyšších hodnotách se i tak může jednat o nezhoubné onem. Nebo s růstem hodnoty souvisí i závažnost? Norma má být do 7, mám jí 10, co si o tom myslet?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
neczuz
30.6.10 17:44

Obecně platí, že čím vyšší, tím zavažnější. Ale spíš je to myšleno tak, že pokud se jednomu člověku hodnoty snižují, lepší se stav. Sleduje se s tím spíše úspěch léčby, případně návrat onemocnění. Srovnávat ale hodnoty mezi jednotlivými pacienty a určit tak podle hodnot, zda se jedná o nádor/nenádor moc nejde.

• Citovat
  • Upravit
14064
30.6.10 17:49

To je slinivka a v případě nádoru bývají hodnoty tisíců a desetitisíců, že máš hodnotu deset neznamená nic, můžeš se uklidnit.
A proč ti to nabírali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
30.6.10 19:52

prosimte

• tumormarkery jsou naprosto nespecificky -kdyz zagooglujes, zjistis, ze vyjma PSA jsou vicemene vsechny u vseho. Nekdy jsou spojeny s nekterymi typy nadoru.
  • pritomnost markeru neznamena zadne konkretni onemocneni
  • pouze pokud je u nadoru nejake marker vyrazne (treba 10× a vice) zvysen, nekdy lze pomoci sledovani jeho hladiny sledovat, zda se nador zvetsuje nebo zmensuje
  • tvoje hladina nedava zadny duvod k obavam
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
natulaa
30.6.10 20:06

Tak mi brali markry ca 125,tj na vaječníky a ca 19.9 a to je na dělohu ,ca 125 je hodnota do 35 a já měla,když jsem měla cystu 42 a taky mi řekli,že je to na hranici a že to pohlídají a udělají ontrolní odběry a ty už byly 33 ale je pravda,že opravdu o nádor se jedná,když ty hodnoty jsem třeba 10ti násobně vyšší

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex