Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kdochcekam tak to zas nemusím já..Samota a plaz a válet se. Kdepak..na vlastní pěst budem poznávat přilehlá městečka a starou medinu a pak Frigula, Kartágo, solné jezero, Sahara, a africký kmen Zula…A hotel který jsme si našli je menší, dle recenzí nádherná pláž a hotel je v tuniském stylu..
To se líbí mě..:-)) proto neletim na djerbu.Ja chci poznávat antická města.
@kdochcekam já nebudu cestovat do nebezpečných oblasti..A na delší túry ( Tunis, Kartágo..Sahara..Atd budeme v doprovodu ochranky) dle toho co jsem zjistila jsou Tunisané navíc nekonfliktní a velmi příjemní lidé..Moc se těším až je poznám.:-))
Takže dobrodružství ale bezpečné ![]()
Maledivy jsou jistě úchvatný jako pláž a to je tak všechno…Příští rok zas bude v plánu něco jineho.Ja jsem dobrodruh..
Ale důležité je jak se komu kde líbí…Ať je každý spokojený a to je důležité.
@kdochcekam píše:
To je docela odvážné tvrdit. My jsme jezdili dávno v minulosti a je to hotel od hotelu opravdu rozdíl. Za ty stejné peníze hnusný hotel plný rusů, všude válející se špinavé nádobí se zbytky jídla a prašivé kočky, rozlámaná lehátka, pláž plná vajglů, kravál ožralců celou noc, jídelna smradlavá, jídlo tři druhy na 11 dní opravdu v rámci AI žádný dobrý, natož luxusní servis. Další rok stejná cena, jiná oblast, hotel naprosto luxusní, poloprázdný, jídla výtečná, každý stůj svého sluhu, láhve balené vody všude k dispozici, ticho, klid, bazény, čistá prázdná pláž, černoch nám vždy sám přinesl osušky i matrace…Chce to načíst hodně recenzí. Ale i to je zavádějící, někomu přijde luxusní i to, co pro jiného je levná ubytovna pro ukrajince.![]()
![]()
Moje máma jezdí každý rok. Já už bych nikdy nejela. Je spousta krásných míst na světě a tato arabská kultura se mi z pochopitelných důvodů prostě zhnusila.
A když už Arabové, tak na Maledivách. To doporučuji všem.
já byla v Egyptě dvakrát a v Tunisu také. Vždy v 5* hotelu a nikdy jsem nepoznala to, co tu popisuješ. Faktem je, že jsem se vždy řídila doporučením od známých. Joo, Maledivy, to je jiná sorta, to uznávám, ale tam jsem se ještě nedostala.
@kdochcekam no já na tohle nejsem..Možná jeden den…Ale vážně by mi ostrov nic nerikal
neříkám že pro dost lidí to není ráj..Ale já raději země jako Indie, Čína, Tunisko, Turecko, Řecko..( spojené státy, ale jen ta část kde jsou tornáda) Italie ( Etna je úžasná)…Tráva, kytky, mořský svět..To mě nikdy moc neokouzlilo. ![]()
Ještě možná Irsko a nový Zéland…
@…mišíček18.5 píše:
My jsme byli v loni a v zivote jsem se necitila tak bezpecne…vsude vojaci policajti.na kazdym kruhovym objezdu…v obchodaku vylozit tasky kabelky projeli nas rentgenem.to same na letisti pri vstupu ho letistni haly okamzita prohlidka kabelek a nas.bez toho neni mozne se do letistni haly dostat. super vec. opravdu prisna bezpecnostni kontrola. letos jedem zas. samosrejme uvidime jaka bude situace ve svete
já teda nevím…ale já bych se asi moc bezpečně necítila v zemi, kde jsou všude vojáci a ozbrojenci.Jen tak tam asi nebudou. Mají důvod tam být. Takže se tam asi dá očekávat ledasco.
Jinak je to krásná země, plná památek, jiné kultury…Já tam byla celkem 4× a jsem moc ráda, že jsem to stihla ještě v dobách kdy tam bylo bezpečně.
Já si nemyslím, že bychom byli zas takoví remcalové… měla by sis uvědomit, že i cizí ck mají stejné destinace jako my, a za méně peněz nežli my a pak dostanou to nejlepší ubytování, bohužel je to tak, ale asi je to vina cestovek, kdoví, jaké zaplatí pokoje…a můžu ti říct, že když dám 40 000 na týdne na jednoho a pak spím ve smradlavém pokoji, tak to není dobře..naštěstí je to u moře, takže člověk je spíše venku a večer si musí dát víno, aby tam vlezl a usnul.. ![]()
@…mišíček18.5 píše:
My jsme byli v loni a v zivote jsem se necitila tak bezpecne…vsude vojaci policajti.na kazdym kruhovym objezdu…v obchodaku vylozit tasky kabelky projeli nas rentgenem.to same na letisti pri vstupu ho letistni haly okamzita prohlidka kabelek a nas.bez toho neni mozne se do letistni haly dostat. super vec. opravdu prisna bezpecnostni kontrola. letos jedem zas. samosrejme uvidime jaka bude situace ve svete
Tak tam bych se vůbec bezpecne necítila. Ti vojáci, ochranka tam nejsou pro nic za nicto, ale proto že reálně hrozí nějaké riziko. Bezpečne se cítím jinde, kde kolem nemusí být vojáci
@nika40 Češi jsou ale celkově proslulí..Je to smutný fakt ale v cestopisných stránkách se kolikrát doporučuje pakli umíte dobře anglicky nedávat najevo že jste Čech..Hele chápu někdy co je moc to je moc ale osobně v Řecku jsem se setkala s paní co fakt rejpala za každou prkotinu. V Egyptě a jiných arabských zemí křičí prodejci..czech..No money a další ne moc hezká slova.Dost lidí v recenzích má tripadvisoru si i na nás stěžovali. I když první příčku mají Rusáci a jejich chovani.
Proč se dávají Čechům horší pokoje? Protože jiné země neváhají dávat vysoké spropitné..Bakšiš..Utrácí mnohem více a nosí do země daleko víc peněz..I to Rusko. Čechům se říká svačinový národ..Všude, od Chorvatska až po nevím kde.
Ale notně chtěj luxus.
Neříkám že to má každý a situace se za pár let změnila ale bohužel ještě dnes se dost často vidim jak v zemích kde je Bakšiš jejich kolikrát jediný příjem a národní zvyk a já čtu na orbionu dost často..Nedávám..
Nedivím se že mají zahraniční hosty víc v úctě.
@lucenka v Manchesteru na koncertě..V Německu na adventním trhu, v Paříži na diskotéce, v ulicích,..Na letišti v Bruselu, v klubu na Floridě, na ostrově v Norsku, v Americe kde jsou policajti a černoši poblíž, v kavárnách a restauracích v čechach,..Školy, muzea,..
@kdochcekam tak tam nejezdí a máš to
ono to není jenom o arabech
svačinovy narod nás pojmenovali Chorvati a italove ![]()
@Malike píše:
@lucenka v Manchesteru na koncertě..V Německu na adventním trhu, v Paříži na diskotéce, v ulicích,..Na letišti v Bruselu, v klubu na Floridě, na ostrově v Norsku, v Americe kde jsou policajti a černoši poblíž, v kavárnách a restauracích v čechach,..Školy, muzea,..
A tím jsi chtěla říct co? Že policisté, vojáci útokům nezabrání? Takže není důvod se v takové zemi citit bezpecne?
@lucenka ne tím jsem chtěla říct že je lepší když někdo bere to vážně a stará se o hosty tím že je chrání než když nedokážou ani na blbym koncertě udělat opatření..
Když chtěli nechat vybouchnout bombu na fotbalovém stadionu kde byla čirou náhodou hlídka zvýšená kvůli návštěvě prezidenta, dokázali útočníka sejmout dřív než se to mohlo stát.
@kdochcekam no tys nepochopila víš co jsem psala..kavarny a restaurace jsem narážela na toho českého magora co postřílel ty lidi, škola jsem narážela na ty magory co postrileji jiné. a tu magorku nedavno..A jsou to vlastenci..
Narážím tím na to že rupnout může komukoliv a kdekoliv a Evropa je všechno jen ne bezpečná..A je pak otázka zda toho magora někdo sejme nebo ne.
@Malike píše:
@lucenka ne tím jsem chtěla říct že je lepší když někdo bere to vážně a stará se o hosty tím že je chrání než když nedokážou ani na blbym koncertě udělat opatření..
Když chtěli nechat vybouchnout bombu na fotbalovém stadionu kde byla čirou náhodou hlídka zvýšená kvůli návštěvě prezidenta, dokázali útočníka sejmout dřív než se to mohlo stát.
A představ si, že jsou země, kde ozbrojené složky nemusí veřejně ukazovat zbraně, producírovat se v uniformě po pláži a přesto je tam klid a bezpečno.
@kdochcekam píše:
Já vím kam ráda investuji peníze za dovolenou. A je mi úplně jedno jakou kdo vymejšlí nálepku nebo co…každý národ má nějaké specifikum pro ostatní. Jedině buran takto smýšlí. Ale bezpečnost je pro mě na prvním místě.
Když myslíš
![]()