Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@renap píše:
Proč? Statisticky je daleko větší riziko, že se zabiju cestou na letiště, než že mě sejme terorista v Tunisu.
To je zajímavé. Můžeš sem, prosím, tu konkrétní statistiku, ten pramen, sem překopírovat.
@Burj Chalifa Ne, navážíš se do Čechů, kteří tam jezdí, protože je to levný. A jseš v každé diskuzi, která se týká dovolené v muslimských zemích a ještě nikdy nezapomeneš podotknout, jak je hrozný trávit dovolenou v betonovým komplexu, nebo jak to nazýváš.
A dotazu zakladatelky-kdybych se měla rozhodnout mezi Tunisem a Bulharskem, tak za mě rozhodně Tunis. Bulharsko je o ničem-hnusný moře, nejistý počasí, není tam kam jít, za nás nejhorší dovolená. Ale někomu se tam líbí, že je tam levno a v hospodách vaří guláš s knedlíkem a mluví česky, třeba. Záleží, co od dovolené očekáváte, každý má jiné představy a požadavky.
@Burj Chalifa píše:
To je zajímavé. Můžeš sem, prosím, tu konkrétní statistiku, ten pramen, sem překopírovat.
I velikonocích na silnicích zemřelo 6 čechů. Můžeš to doplnit o počet podříznutých muslimy? Děkuji.
@Burj Chalifa píše:
Jakou statistiku? Kolik čechů zemře za rok na českých silnicích a kolik čechů zemřelo při teroristických útocích? To ti napíšu zpaměti poměr je něco přes tisíc k nule.
@Burj Chalifa píše:
mě to neirituje, fakt ne.Jen se podivuji, proč turisté jezdí do zemí s bezpečnostním rizikem. Ať je to Čech nebo Bavorák.
proč asi? je to tam levný ne
a letos tam pojede jen blázen, pokud si dobře pamatuji není to tak dávno kdy jasně turecký prezident vyhrožoval všem evropanům ![]()
Nejela bych do muslimské země, kde je vyhlášený výjimečný stav. Kde MZV nedoporučuje se pohybovat v oblastech s velkou koncentrací lidí. Takže do Tuniska bych nejela ani omylem.
@lucenka píše:
Nejela bych do muslimské země, kde je vyhlášený výjimečný stav. Kde MZV nedoporučuje se pohybovat v oblastech s velkou koncentrací lidí. Takže do Tuniska bych nejela ani omylem.
asi tak.
http://www.mzv.cz/…estam_1.html
Ne, nejela bych, to už raději v ČR u rybníka.
@Helileli píše:
http://www.mzv.cz/…estam_1.htmlNe, nejela bych, to už raději v ČR u rybníka.
to víš, českej rybník není na FB dost exotickej. ![]()
@Helileli Však jo, když někdo chce trávit dovolenou u nás u rybníka, tak ať, někdo chce lézt po horách, někdo chodit po památkách a někdo holt chce k moři do Tunisu. Je na tom něco divnýho? My milujem moře, byli jsme už všude možně a třeba v Tunisu bylo jedno z nejhezčích moří a nádherná pláž.
Každý to má jinak a nenapadlo by mě rýpat do někoho, kdo si ideální dovolenou prožije v čechách u rybníka.
@renap píše:
@Helileli Však jo, když někdo chce trávit dovolenou u nás u rybníka, tak ať, někdo chce lézt po horách, někdo chodit po památkách a někdo holt chce k moři do Tunisu. Je na tom něco divnýho? My milujem moře, byli jsme už všude možně a třeba v Tunisu bylo jedno z nejhezčích moří a nádherná pláž.
Každý to má jinak a nenapadlo by mě rýpat do někoho, kdo si ideální dovolenou prožije v čechách u rybníka.
tak ono není moc normální jezdit dobrovolně s malým dítětem do země, kde je vyhlášený výjimečný stav. Tak nejspíš proto, se zakaldatelka doškala rýpání ![]()
@renap tak ono v Tunisku teda moře taky nic moc.
Jinak k dotazu…já bych ted taky do Tuniska, Turecka nebo Egypta nejela. Proč lézt do jámy lvové. Jasně, něco se může klidně stát i tady, vlastně kdekoli, ale dle mého tam, v jejich zemi je ta šance dle mého větší.
A navíc…mě nebaví jen ležení v resortu, to bych se zbláznila. Já musím tu zemi prozkoumat, cítit se svobodně a to bych se tam nyní necítila.
@maraida My byli v Mahdii a ta pláž byla opravdu nádherná, bílý písek, kýčovitě modrý moře a spousta mušlí. Jinde v Tunisu prý nic moc, ale tady to bylo fakt krásný. Proto jsme vybrali konkrétně tuto oblast. Jinam bych tam nejela.
Nás třeba ležení v resortu taky moc nebaví, jezdíme hodně po výletech, pokud se dá půjčit auto, třeba v Řecku, tak toho využíváme. Ale když byla dcera hodně malá, tak bylo to válení v resortu ideální.
@renap tak v Mahdii jsme teda nebyli.Byli jsme tam 4×-Hamamet, Sousse, Monastir a Djerba a nikde nic moc teda. A Monastir úplná hrůza. Jinak já nedám dopustit na řecké ostrovy, tam to miluju ![]()