Tupozraké dítě

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
R2
3656
18.3.18 08:11

@LendulkaM zjištěna nějak kolem roku a půl o dvou brýle okluze už dřív ty lepící, ted momentálně nosí okluze na brýlích plstové celý den, a nosí je tedy ve školce i doma potom, jinak taky chodíme na ortoptické cvičení, cvičení se provadí bud v nemocnicích, očních školkách, na různých přistrojích, děti podle vady, dělají různé úkoly, třeba se s naší spojit obrázek dohromady, hledají světýlka a tak, pak pleoptické cvičení, to můžeš dělat i doma, zakryješ jedno oko, a cíleně cvičíš druhé oko, růžnými úkoly na oko ruka, navlikaní koralků, vybarvovaní, nebo kolíky stejné barvy je toho hodně co se dělat, tato činnost by neměla tvrat nějak dlouho, děti jsou většnou s toho unavené, třeba dva krát denně půl hodiny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
18.3.18 20:13

@tini Tak to mě těší, doufám že nám se také podaří dosáhnout dobrých výsledků co nejdříve :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
19.3.18 08:52

@LendulkaM mluvim o tom ortoptickem cviceni, vyhledejte jestli u vas nekde neni.My dojizdeli 40 km a nelituju toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
19.3.18 11:24

@Ivana 85 Ano, na to budeme jezdit každý týden :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
19.3.18 14:31

Promin, jsem nechtela oznacit tebe. Drzim palce at vam to brzy pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
27.8.18 14:15

Dobré odpoledne,
ráda bych trochu „rozšířila“ tuto diskusi, ať neotevírám hned novou…
Mám tupozrakost i dioptrie u obou dětí, jeden na obě oči, druhý na jedno, tomu, co to má na obě se to po roce zlepšuje, ten druhý starší nosí okluzor přes 2,5 roku a nic moc, chodíme na oční cvičení, doma jsem pořídila drobné hračky (skládačky typu seko, puzzle u nás letí pořád, lego také, vybarvují, modelují…) cvičíme „éčka“. Problém je také v tom, že brýle nosit nechtějí, jen pořád nasazuju, leštím a hledám - nejhorší je to venku- to z toho pomalu šílím. Kolik se s tím natrápím a výsledek u staršího skoro žádný.
Jak to řešíte vy u takových loupežníků a odmítačů?
Jak účelně cvičíte oči dama? A co mělo největší výsledky?

Máte nějaké doporučení než jen drobné hračky a „éčka“ a 1× týdně ortoptické cvičení? Ve školce je nosí bez větších problémů, to jsem moc ráda aspoň tak… Ale jestli podkukuje to nezjistím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí