Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj ženy,
mám dotaz, na který tady ani není kategorie
Vybírám si turistický batoh, ale nechce se mi obíhat s dětmi všechny možné sporty a taky nechci investovat třeba 4000,– v profi outdoorovém shopu, proto pátrám v e-shopech. Mám představu kolem 35 l. Teď mám obyč volnočasový, ale potřebuju větší batoh, do kterého narvu termosku, náhradní oblečení pro 2 děti a různé serepetičky, kterých je potřeba s malými dětmi pořád dost. Vůbec nevím jaký. Cenovou hladinu si představuji kolem 1.500,– Jsem ochotná dát max.2000,– protože tyhle věci strašně rychle opotřebováváme, necháváme na svahu v zimě na sněhu apod. A jde mi taky o to, aby byl lehký a dobře nositelný. Poradíte některá?? ![]()
@Serehe Na ty jsem koukala, ale cenově se pohybují kolem 2.500,– to už se mi prostě dát nechce ![]()
@beeerush máme batohy Husky, máme jich několik (různé velikosti, velké i dětské) a jsou docela hodně využívané na horách (teda spíš v létě, ale to je asi jedno), drží už několik let a vypadají stále dobře - mají vymakaná záda - odvětrávání, polstrované popruhy, dílčí kapsy.. vyhovují ![]()
@Moise Díky za tip, tam už je dobrý výběr v dané cenové kategorii! ![]()
Zkuste se mrknout na značku Boll, mám ho 10 let na cvičáku mi leží v blátě a dešti a stále drží. A když ho vyperu tak vypadá i k světu. Jediné co jsem na něm musela během 10 let měnit byl zip, který se rozpadl mojí vinou (snaha zapnout batoh nacpaný víc než se do něj vejde).
@beeerush jo, jen koukni i do obchodu. Nevím jak to dělají, ale kolikrát tam mají jiné, možná starší modely. Plus občas mívají i slevy. Máme toho od nich víc a krom levných karimatek, které nepřežily, tak dobrý ![]()
Boll mame nekolik detskych batuzku a drzi dobre, tak i ty velke by mohly byt kvalitni.
Dobré a finančně dostupné jsou české batohy Doldy. Na turistiku máme dva a váží něco přes kilo a čtvrt? ![]()
Ahoj, my máme konkrétně tenhle: https://www.affekt.cz/…or-35-26443/ - má dost místa na různý pomocníky a i s dětmi mám pocit, že se do něj vejdeme ![]()
Jinak taky jsem chtěla Deuter, líbil se mi barevně, ale ta cena mě trošku odradila…
Taky bych doporučila Deuter, ale je mimo tvou cenovou relaci, tak nebudu doporučivat konkrétní typ. Já ho každopádně mám cca čtyři roky, používám velmi často, našlapala jsem s ním už pár tisíc kilometrů a velká spokojenost. Kvalitní výrobek, vše drží, pořád jak nový (OK, špinavý, ale lze prát v pračce), perfektně drží na zádech,… osobně bych šla zas do téhle značky. Za mě je to koupě, která se vyplatí i přes vyšší pořicovací cenu. Na mé doporučení si ho koupil i kamarád a nemůže si ho vynachválit.