Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj pejskařky,
jedeme příští týden do Krkonoš a máme 4měsíční štěně. Je to kříženec, maminka byla jezevčík na delších nohách, otec neznámý. Má docela dlouhé nohy a vypadá jako štěně retrívra. Ve 4 měsícech váží 5kg.
Můj dotaz zní, kolik toho tak může ujít? Na výlety je docela zvyklá, myslím, že tak 4km už uběhla a celou cestu lítala jak pometlo.
Mám na ní tašku, takže bych ji mohla chvíli i nést. Myslíte, že dá najevo, že už je unavená (bude se courat, sedat si atd.) nebo by prostě lítala pořád.
Může jí dlouhé chození nějak ublížit?
Děkuji za radu a přeju pěkné odpoledne,
Halka
Máme 2 pekinéze a jezdí s námi na všechny dovolené. Jezdíme jen po ČR - Krkonoše, Šumava, Jizerky ap. Fenka je líná a moc nechce chodit, ale pejsek je strašně čilej a výzkumník. 4 km nejsou problém, pokud fenka už nechce chodit, lehá si na zem, tak ji dám do batohu a pokračujem. Důležité je mít sebou misku a vodu. Pokud píšeš, že jeden z rodičů byl částečně jezevčík, tak abyste milému štěňátku na túrach stačili a nezdržovali ho ![]()
@Halka píše:
Ahoj pejskařky,
jedeme příští týden do Krkonoš a máme 4měsíční štěně. Je to kříženec, maminka byla jezevčík na delších nohách, otec neznámý. Má docela dlouhé nohy a vypadá jako štěně retrívra. Ve 4 měsícech váží 5kg.
Můj dotaz zní, kolik toho tak může ujít? Na výlety je docela zvyklá, myslím, že tak 4km už uběhla a celou cestu lítala jak pometlo.
Mám na ní tašku, takže bych ji mohla chvíli i nést. Myslíte, že dá najevo, že už je unavená (bude se courat, sedat si atd.) nebo by prostě lítala pořád.
Může jí dlouhé chození nějak ublížit?
Děkuji za radu a přeju pěkné odpoledne,
Halka
Halko, radu nemám, ale štěňátko upřímně závidím ![]()
P. S. Fotku sem!
No 4 km už ušla, teď plánujeme celodenní výlety, cca 10 - 15 km, samozřejmě přestávky, oběd atd.
Jde mi o to, abych jí nějak neublížila do budoucna, kyčle atd. Pokud se sama řekne, že už nechce, tak jí vezmu a bude to v pohodě. Je ale fakt čipera.
Tady je naše Elza.
Rozhodně bych nenechala štěně jít moc dlouho. Nemají ještě pořádně vyvinuté chrupavky a může jim to poškodit klouby. I když by štěně šlo a chodilo dál, určitě bych to nepřeháněla…jestli vydrží v tašce, tak spíš nést.
Tak 10 km je na 4m štěně fakt hodně. Vemte si, že vy jdete třeba 10 km, ale pes toho nachodí mnohem víc, protože pobíhá ještě okolo vás…
Přejem pěknou pejskařskou dovolenou ![]()
Já myslím, že většina psíků dá únavu najevo. A nést 5tikilového pejska jde dobře.
Možná že jeden den bude běhat jak blázen a druhý den ti odpadne… Dá to znát. Hlavně zbytečně pejska nepřetáhnout, přeci jen je to prcek v růstu. Chození co sama zvládne jí neublíží ![]()
Deset patnáct kila ku už je dost, ale půlku by ujít mohlo. Jestli bude teplo, tak hlavně dávat dost napít, ať se nepredru je. A pak dostatek odpočinku, ať se může redegenerovat
Hezký hafan
Rozhodně doporučuji štěně na výletech trochu šetřit, protože ono ten dlouhý výlet sice možná zvládne, ale druhý den z toho může být úplně mimo, ta únava se může dostavit až o něco později. Tak přeju hezkou dovolenou, my taky bereme psa všude.