Turistika se štěnětem

1762
7.7.13 17:09

Turistika se štěnětem

Ahoj pejskařky,
jedeme příští týden do Krkonoš a máme 4měsíční štěně. Je to kříženec, maminka byla jezevčík na delších nohách, otec neznámý. Má docela dlouhé nohy a vypadá jako štěně retrívra. Ve 4 měsícech váží 5kg.
Můj dotaz zní, kolik toho tak může ujít? Na výlety je docela zvyklá, myslím, že tak 4km už uběhla a celou cestu lítala jak pometlo.
Mám na ní tašku, takže bych ji mohla chvíli i nést. Myslíte, že dá najevo, že už je unavená (bude se courat, sedat si atd.) nebo by prostě lítala pořád.
Může jí dlouhé chození nějak ublížit?
Děkuji za radu a přeju pěkné odpoledne,
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
73
7.7.13 17:22

Máme 2 pekinéze a jezdí s námi na všechny dovolené. Jezdíme jen po ČR - Krkonoše, Šumava, Jizerky ap. Fenka je líná a moc nechce chodit, ale pejsek je strašně čilej a výzkumník. 4 km nejsou problém, pokud fenka už nechce chodit, lehá si na zem, tak ji dám do batohu a pokračujem. Důležité je mít sebou misku a vodu. Pokud píšeš, že jeden z rodičů byl částečně jezevčík, tak abyste milému štěňátku na túrach stačili a nezdržovali ho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
7.7.13 17:23
@Halka píše:
Ahoj pejskařky,
jedeme příští týden do Krkonoš a máme 4měsíční štěně. Je to kříženec, maminka byla jezevčík na delších nohách, otec neznámý. Má docela dlouhé nohy a vypadá jako štěně retrívra. Ve 4 měsícech váží 5kg.
Můj dotaz zní, kolik toho tak může ujít? Na výlety je docela zvyklá, myslím, že tak 4km už uběhla a celou cestu lítala jak pometlo.
Mám na ní tašku, takže bych ji mohla chvíli i nést. Myslíte, že dá najevo, že už je unavená (bude se courat, sedat si atd.) nebo by prostě lítala pořád.
Může jí dlouhé chození nějak ublížit?
Děkuji za radu a přeju pěkné odpoledne,
Halka

Halko, radu nemám, ale štěňátko upřímně závidím :srdce:

P. S. Fotku sem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
7.7.13 17:37

No 4 km už ušla, teď plánujeme celodenní výlety, cca 10 - 15 km, samozřejmě přestávky, oběd atd.
Jde mi o to, abych jí nějak neublížila do budoucna, kyčle atd. Pokud se sama řekne, že už nechce, tak jí vezmu a bude to v pohodě. Je ale fakt čipera.
Tady je naše Elza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
7.7.13 17:38

To je krásnej pejsek! :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
7.7.13 17:39

Rozhodně bych nenechala štěně jít moc dlouho. Nemají ještě pořádně vyvinuté chrupavky a může jim to poškodit klouby. I když by štěně šlo a chodilo dál, určitě bych to nepřeháněla…jestli vydrží v tašce, tak spíš nést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
7.7.13 17:41

Tak 10 km je na 4m štěně fakt hodně. Vemte si, že vy jdete třeba 10 km, ale pes toho nachodí mnohem víc, protože pobíhá ještě okolo vás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
7.7.13 17:45

Přejem pěknou pejskařskou dovolenou :mavam:
Já myslím, že většina psíků dá únavu najevo. A nést 5tikilového pejska jde dobře.
Možná že jeden den bude běhat jak blázen a druhý den ti odpadne… Dá to znát. Hlavně zbytečně pejska nepřetáhnout, přeci jen je to prcek v růstu. Chození co sama zvládne jí neublíží :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
napresdrzku
7.7.13 17:54

Deset patnáct kila ku už je dost, ale půlku by ujít mohlo. Jestli bude teplo, tak hlavně dávat dost napít, ať se nepredru je. A pak dostatek odpočinku, ať se může redegenerovat

• Citovat
  • Upravit
5010
7.7.13 18:23

Hezký hafan :palec: Rozhodně doporučuji štěně na výletech trochu šetřit, protože ono ten dlouhý výlet sice možná zvládne, ale druhý den z toho může být úplně mimo, ta únava se může dostavit až o něco později. Tak přeju hezkou dovolenou, my taky bereme psa všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný