Turneruv syndrom (mozaika)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
8.9.09 21:46

Jo, a cela procedura otehotneni trvala 4 mesice od prichodu do CAR :)

• Citovat
  • Upravit
334
8.9.09 22:29

Anonymní, víš co je zvláštní? Mám víc kamarádek co maj děti z darovaných vajíček a ta podoba tam fakt je:))) kdoví jak to funguje, a co všechno se při vývoji zapojí!
Každopádně znám tolik dětí z darovanýho materiálu a věchny jsou rozkošný a šikovný..i já pro sebe měla v záloze plán darovaných vajíček…kdyby vše selhalo..jenže k tomu holt člověk musí dospět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
9.9.09 12:47

Anonymni, me nejde ani tak o podobu fyzickou, jako spis o to, ze vznikne neco co bude casti me a casti manzela. Proste takovou nasi skladacku. Me nejde o to mit jakekoli dite ale dite, ktere bude casti z nas. A kdyz to nepujde tak proste nebudeme mit zadne. Me je necelych 30, takze mam pred sebou jeste spoustu pokusu a nekolik roku snazeni. Az mi bude 35 tak treba budu mluvit jinak.

Pepen, mela jen 9 z 11 vajicek kvalitnich. To je podle me slusny. To bylo z kratkym protokolem. Ted chci zkusit dlouhy protokol, tam to byva s vajickama jeste lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.9.09 15:59

Ahoj Bubli,
tos na to kapla, opravdu si myslim, ze pak budes mluvit jinak :)
Vzdyt by to byla obrovska skoda, zrici se toho mit deti, kdyz tu ta moznost je, samozrejme zkus co se da a ja myslim, ze sanci na vlastni miminko mas slusnou.
Ja jsem tedy jednoho potomka z vlastniho vajicka jeste stihla, takze mozna proto se mi to ted lehce mluvi, ale my jsme opravdu s darovanym nemeli zadny psychicky problem. Opravdu to za to stoji, nezahazuj tu sanci, at jednou nelitujes. Pak se ve 40ti dozvis, ze tamti znami meli darovane vajicko a tamti darovane spermie, a Ty si treba reknes „ze ja husa tenkrat. …“ :) (to Ti teda nechci nadavat:) )
Prozit tehotenstvi a porod je neco jedinecnyho, to Ti nenahradi ani synovci a netere ani pejsek.
To by ses divila, kolik paru darovanych bunek vyuzije. Vzdyt preci alespon z poloviny „Vase“ bude, a rodice jsou Ti, kdo vychovavaji a staraji se !!
Drzim palce a dej vedet, jak valcis.

Pepen - no, ja si to porad rikam, ze to prece neni mozny, ale on je fakt celej ja, chichi, zrovna dneska jsem to slysela od sousedky :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
9.9.09 16:02

A zase ja jeste jednou (vzdycky si vzpomeny ad post) -
kdyz mne rekli, ze uz zadny vajicka nemam, myslela jsem, ze se snad slozim. Vydejchala jsem to a rozhodla se behem tydne. Vubec jsem nepochybovala, ze do toho jdu. Zapsali si me v CAR do poradniku, a vis co to bylo za radost, kdyz jsem takhle jednou sla z prace na obed a volala mi sestricka ze do mesice maji pro me vajicko ? :) myslela jsem, ze budu snad tancovat po chodniku.
 ahoj

• Citovat
  • Upravit
334
9.9.09 22:00

Anonymní, já to vidím na sobě, že člověk prostě spoustu věcí přehodnocuje v průběhu času…i u nás to tak bylo. Kdyby mi někdo na začátku našho snažení řekl, co všechno odkýváme, taky bych nevěřila.
můj můž taky potřeboval čas, aby odkýval darovaný spermie..nakonec to teda dopadlo jinak, ale stejně ta genetická základna v každým je tak široká, že stejně to dítě může být po xtým dědečkovi z 5. kolena, kterýho už si nikdo nepamatuje.Ale to tak nějak vidím až teď, když ty děti mám.
A mám i kamarádku, co má darovaný obojí a holčička jedna (má dvojčátka) je celá ona, fakt že jo, nevěřitelný.

Bubli, přeju ať ti to co nejdřív vyjde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
10.9.09 08:53

Ahoj holčiny, můžu vám sem vtrhnout?
Pepen, chtěla jsem se tě zeptat, ty píšeš, že už jste se připravovali na darovaný spermie a nakonec máte děti vlastní? Můžu se tě prosím zeptat, jak se to nakonec povedlo? Můj manžel má hodně špatný SPG a při prvním ivf se nám oplodnilo pouze jedno vajíčko:-( Mám strach, že nám nakonec nic jinýho nezbyde, ale smíření s tím teď rozhodně ještě nejsme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
10.9.09 09:36

Manadrinko,
u nás to byl taky katastrofální spermiogram, z 1. IVF bylo velmi krátký těhotenství, pak potrat, měli jsme i zamraženo, no ale nakonec nic, pak 2.3. ivf neúspěch, pak jsem šla na nativ, tam ale nebyl transfer vůbec, embryoložka se vyjádřila, že se ani nediví, a co chceme s tak špatným spermiogramem, že to bylo jasný( a to jsem se strašně naštvala, proč nám to teda neřekli dřív, že je to k ničemu).

Už po 3. IVF jsem navrhla dárce, že je to pro mě přijatelná varianta, muž, že potřebuje čas. Tak jsme o tom nemluvili, za pár měsíců za mnou přišel, že do toho půjde. Ale stejně jsme ještě předtím zkusili ten nativ (teda spíš minim. stimulaci), to byla poslední kapka, řekl, že už to neche zkoušet s vlastníma.
Tak jsem začla chodit na inseminace s dárcem. Celej rok, každej měsíc a nic z toho. To už bylo z mé strany tak trochu zoufalství..
změnila jsem centrum, řekla si, že ještě zkusím IVF s minim. stimulaci tak dvakrát (a s dárcovskejma spermiema), když se nebude dařit, tak darovaný vajíčko a pak už prostě nic.
No a dr nás tehdy překecal, ať zkusíme zase po nějaké době udělat spermiogram, že se to mění, když to bude vypadat přijatelně, tak že by to zkusil oplodňovat půl na půl. Tak jsme ho poslechli, a dopadlo to tak, že máme dvojčata, a u ledu ještě 1 vlastní a 2 „cizí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
10.9.09 09:56

Pepen, ty toho máš teda za sebou… ale s dobrým koncem, to je paráda. Já mám docela strach, protože u nás při první ivf našli jednu jedinou pohyblivou spermii!!! Přijde mi to fakt divný, ne dvě nebo tři, ale jen jedna. Při dalších pokusech se budeme modlit, aby vůbec něco vylovili :( Asi taky změníme CAR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43072
10.9.09 10:44

jsem slysela, ze se dela oplozeni pri IVF i tak, ze se smicha darcovske sperma a vlastni, takze je moznost vlastniho ditete, ale nevi se. prijde mi to docela dobre - nevim jak na psychiku muze, jestli je pro nej lepsi nadeje, nebo jistota ciziho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
10.9.09 12:57

Mandarinko, no je to sázka do loterie, u nás taky jednou byly doslova ojedinělý spermie, a vlastně všechny bez progr. pohybu. Sice se nám vajíčka oplodnily, i tři došly do blastocysty, no ale nic z toho.
Myslím, že je dobrý se na tuhle variantu tak trochu připravit. Samozřejmě to není jednoduchý, ale fakt co mám kamarádky, kde to takhle je, tak jim ty rodiny fungujou. Ono jak se to mimčo narodí, tak už je pak všechno jinak.

Pudlo, tohle se občas dělá, ale slyšela jsem jen u IUI, u IVF se to spíš odděluje. Myslím, že na psychiku chlapa to není to pravý ořechový. Já u posl. IVF jsem si vybírala, který chci zavést, dr mi to taky schválil, že je lepší to oddělit. Pak je to jasný, buď vlastní nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
10.9.09 16:39

Pepen, koukam, ze si taky prosla svym. Ale o to sladsi je ta odmena na konci. U nas to nastesti s tim spg neni az tak katastrofalni porad se alespon nekolik set tisic dobrych najde, sice sami lenosi co se nehybou progresivne, ale na oplodneni to staci.

Mandarinko, byli jste uz u urologa? Pro chlapa to neni prijemne vysetreni ale obcas dokaze odhalit pricinu spatneho spg. Taky manzelovi udelali na genetice vysetreni cysticke fibrozy a dalsich mutaci, ktere mohou ovlivnit spermatogenezi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43072
10.9.09 19:43

pepen to je snad jasne, ze kdyz mas vlastni i cizi embrya, ze jako prvni zavadis vlastni, ne? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
10.9.09 21:58

Pudlo, mohla jsem zvolit mix, tak jsem to myslela, jako že vlastním moc nevěříš vzhledem k předchozím neúspěchům…nebo třeba kdybych měla jen jedno vlastní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
11.9.09 08:45

Bubli, byli, teda jen manžel:-) A tam mu napsali doporučení na ultrazvuk, SPG a hormonální profil a ještě k praktikovi na cosi. Takže aspoň v tomhle ohledu se něco děje. Tak to musí všechno oběhat, podle vyšetření urologa to vypadá na varikokélu, proto jde na ten ultrazvuk. I když podle toho, co jsem četla, ani operace varikokély nemusí pomoct. Naštěstí je manžel v tomto ohledu v pohodě, nebrání se, nemusím ho tam tlačit.
Bubli, já taky nechápu, proč vás hned nutí do dárcovských spermií, když píšeš, že tvůj manžel je na tom celkem dobře?? O PGD toho moc nevím, ale asi bych se poptala i několika doktorů na jejich názor a na základě toho se rozhodla. Rozhodně bych to zkoušela dál s „vlastním“ materiálem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí