Turneruv syndrom (mozaika)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5545
10.9.09 16:39

Pepen, koukam, ze si taky prosla svym. Ale o to sladsi je ta odmena na konci. U nas to nastesti s tim spg neni az tak katastrofalni porad se alespon nekolik set tisic dobrych najde, sice sami lenosi co se nehybou progresivne, ale na oplodneni to staci.

Mandarinko, byli jste uz u urologa? Pro chlapa to neni prijemne vysetreni ale obcas dokaze odhalit pricinu spatneho spg. Taky manzelovi udelali na genetice vysetreni cysticke fibrozy a dalsich mutaci, ktere mohou ovlivnit spermatogenezi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
10.9.09 19:43

pepen to je snad jasne, ze kdyz mas vlastni i cizi embrya, ze jako prvni zavadis vlastni, ne? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
10.9.09 21:58

Pudlo, mohla jsem zvolit mix, tak jsem to myslela, jako že vlastním moc nevěříš vzhledem k předchozím neúspěchům…nebo třeba kdybych měla jen jedno vlastní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
11.9.09 08:45

Bubli, byli, teda jen manžel:-) A tam mu napsali doporučení na ultrazvuk, SPG a hormonální profil a ještě k praktikovi na cosi. Takže aspoň v tomhle ohledu se něco děje. Tak to musí všechno oběhat, podle vyšetření urologa to vypadá na varikokélu, proto jde na ten ultrazvuk. I když podle toho, co jsem četla, ani operace varikokély nemusí pomoct. Naštěstí je manžel v tomto ohledu v pohodě, nebrání se, nemusím ho tam tlačit.
Bubli, já taky nechápu, proč vás hned nutí do dárcovských spermií, když píšeš, že tvůj manžel je na tom celkem dobře?? O PGD toho moc nevím, ale asi bych se poptala i několika doktorů na jejich názor a na základě toho se rozhodla. Rozhodně bych to zkoušela dál s „vlastním“ materiálem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
11.9.09 09:29

Mandarinka manzel mel taky podezreni na varikokelu, tak jsem sedla na google a vygooglila, ze operace v dospelosti skoro zadny smysl nema. tak jsme ho netrapila. Spg se zlepsil sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
11.9.09 10:07

Pudlo, já právě taky slyšela něco v tom smyslu, tak uvidíme, zbytečně bych ho tam asi nehnala, ale člověk pořád doufá, že jo. A jak se u vás SPG zlepšil, dělali jste pro to něco konkrétního? Protože u nás asi jen vitamíny nepomůžou, prostě někde je velkej problém, při 1. spg bylo 0.3 mil, při ivf už jen 0.2 mil/ml. Spermie tam jsou, ale nepohyblivý a tudíž asi špatný, protože k oplození nedošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
11.9.09 11:20

Hele klasika, vitamíny, trenýrky, zákaz horkých koupelí - ale u nás to až tak strašný nebylo, takže to mohlo být spíš přirozené zakolísání. My měli nízkou pohyblivost (10% s progresivním pohybem), ale zato luxusní počty, což se prej nevykompenzuje … stejně jsme skončili na IVF kvůli mejm trubkám.
Vám se neoplodnili ani pri ICSI?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
11.9.09 13:05

Právě že ne. Já měla 7 zralých vajuch a když jsem si tehdy volala, tak řekli, že problém je ve spermiích. Našli prý jednu pohyblivou a zbytek nepohyblivé, ICSI provedli u všech 7 vajíček, ale jen jedno se oplodnilo, zřejmě tou jedinou pohyblivou spermií. Embryoložka mi řekla, že když se spermie nehýbe, tak nepoznají , jestli je živá nebo mrtvá… Takže manžel nějaké spermie má, ale možná mrtvé. A i to jediné embryo bylo 5. den teprve 6ti buněčné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
11.9.09 13:55

Tak to je teda blbý, to by možná i za tu operaci stálo, i kdyby se to mělo zlepšit jen trochu. Nebo nějakou TESE, MESA? To je jak se odebírají spermie přímo z varlete biopsií - a ušetřit si tu varikokélu. Co radili v CAR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
11.9.09 14:11

No, už před ivf manžela poslali na urologii, byla tam dlouhá čekací doba, mezitím jsme absolvovali ivf a při konzultaci mě potom hned chtěli hnát na další. já si vyloženě musela říct, že chceme, teda spíš manžel, nějaký vyšetření, než se poženeme do dalšího. ptala jsem se i na mesa, tese a doktorka mi řekla, že to vidí jako zbytečný, že by zřejmě zisk spermií byl plus mínus stejný jako ten počet, který získali tou centrifugací či jak se to jmenuje, co se dělá před ivf. při tom chirurgickém odběru je jich zase spousta nezralých, tak prý to vyjde nastejno. nikoho jiného jsem se na to neptala, ale určitě budu konzultovat víc doktorů, abych si udělala obrázek. na netu jsem toho taky moc nenašla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
11.9.09 16:06

No tak to asi zná nejlíp - jinak vitamíny pro muže se dají koupit v šíleně drahém preparátu profertil, nebo namíchat po jednotlivých tabletách - to vyjde asi na 10 tablet denně, což obvykle muži odmítají. Můj poměrně ochotně polykal, jen si zredukoval počet na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
14.9.09 19:05

Tak tohle je odpoved z Repromedy, zase me nalomili jit do PGD: „V případě jakékoli početní nebo strukturální abnormity chromozomů je vyšší pravděpodobnost vzniku embryí s abnorním karyotypem. Takto postižená embrya se pak v děloze nezahnízdí nebo zahnízdí a velmi brzy skončí jejich vývoj, klinické těhotenství tedy buď vůbec nevznikne nebo dojde k potratu plodu. Šance na otěhotnění s užitím vlastních vajíček reálně existuje, jen bych doporučila provedení IVF doplnit o genetické vyšetření embryí, tzv. preimplantační genetickou diagnostiku (PGD), které mezi embryí odhalí embrya s chromozomální odchylkou a dovolí do dělohy přenést pouze embrya zdravá. Přenos pouze zdravých embryí Vám navýší šanci na vznik těhotenství. Bez provedení PGD a znalosti genetické výbavy embryí mohou být do dělohy náhodně přenesena embrya geneticky nezdravá s minimální šancí na zahnízdění a na vznik zdárně se vyvíjejícho těhotenství.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
14.9.09 20:14

Bubli, já s nima ve tvým případě souhlasím, ikdyž jinak moc dobrý mínění o repromedě nemám, ale je to vpodstatě to, co jsem ti psala hned na začátku. Prostě u vás je opravdu vyšší riziko vzniku genet. špatnýho embrya, a PGD byste tím předešli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
14.9.09 20:31

Pepen, vim, ze je vyssi, ale jak moc mi nikdo nerekne. Bojim se toho, ze embrya zasah pri PGD nevydrzi a nic nam nezbude. Porad vaham, jestli do PGD jit nebo ne. Do patku se musim rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
15.9.09 12:47

Já ti nevím, ale co mám kamarádky, tak ty embrya co byly geneticky ok, většinou neodpadly ani po PGD..drtivá většina jich rostla dál.

A ty už seš v procesu? Držím pěsti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A dej vědět, jak ses nakonec rozhodla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí