Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, dneska večer jsem našla 14měsíční dcerce nějakou tvrdou bouličku v třísle. Co to může být?
Ahoj…to bude zvětšená mízní uzlina…může to být kvůli nějaké reakci těla…neměla virózu? pro svůj klid si zajdi k dr. nemusí to být nic vážného, ale může, já jsem díky zvětšeným mízním uzlinám na krku u tehdy skoro dvouletého syna včas podchytila mononukleózu, ani nemusel držet dietu.jsem vet. sestra, tak mi to bylo divné, že se mu tak zvětšily…já sama mám od dětství zvětšené příušní uzliny a to vždy když mám rýmu, není to nic vážného…ale je lepší to nechat vyšetřit. malé vezmou krev a uvidí se… ![]()
Tříselná kýla by měla být ale měkká. Určitě si zajděte. Přeji Vám ať je vše v pořádku. ![]()
Jo a v tříslech jsem měla taky zvětšené uzliny…vždy když jsem měla nějaký zdr. problém…ale nic vážného, neboj určitě to bude ok, ale určitě jí nech vyšetřit
Asi to bude zvětšená uzlina. může se zvětši v důsledku infekce. buď celkové nebo místní- třeba zarostlý nehet nebo škrábanec.
někdo má takové zatvrdlé uzliny normálně. já mám zvětšenou v podpaží. manžel má zase tvrdou vzadu na krku.
nemusí to nic znamenat, ale určitě je lepší když to ukážeš doktorovi
Není po nemoci, nic jinak nepozoruju, jedině nějaký skrytý zánět, naposledy měla rýmu o vánocích
tak snad to nic nebude, člověk má o ty dětičky takový strach ![]()
@Sefa Nebyli jste na očkování do zadečku nebo stehna?? Mě se to udělalo po očkování na tetanus - sestra mi to píchla jako do boku a pak se mi zvětšily uzliny v tříslechm
Nee, malá má 14 měsíců, takže naposledy byla očkována v lednu do nožiček na roční prohlídce
@Sefa píše:
Nee, malá má 14 měsíců, takže naposledy byla očkována v lednu do nožiček na roční prohlídce
příčiny zvětšených uzlin - je jich mnoho, od banálních po horší, každopádně bych to nepodceňovala a pádila k lékaři, takhle stejně nic nevymyslíš.