Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
A co máš přímo za kus?Já když dělám z plece,tak za hoďku už je skoro měkký ![]()
vydržet, já dusím kuřecí tak něco přes hodinu, vepřové 90 minut až 2 hodiny
… s veprovym nemam vela skusenosti, ale nepomohlo by soli az v zavere? niekedy to solenie robi divy…
Jestli je to kýta, tak ta jen tak nezměkne. Takže dusit,dusit…
Já maso solím až je to hotové.Je to asi kýta,tchán mi to donesl ať to udusím,ale radši bych udusila něco jiného
tak návštěva bude muset čekat.
Já kýtu nikdy nedusím vcelku. Vždycky ji nakrájím na plátky, proužky, kostičky - podle toho, co k ní dělám a potom dusím (většinou je nejpozději do hodiny měkká) ![]()
Tlakáč taky nepoužívám, bojím se ho:-)) Dusím normálně v hrnci, čas těžko odhadnu, ale vím, že někdy dusit tři hodiny nestačí…prostě maso je tvrdý, asi ze starýho zvířete, nebo nevím proč.
Když nakládám maso na gril, dávám tam panáka vodky aby bylo měkoučké (a fakt je to maso křehoučké a výborné a alkohol vůbec nejde cítit)
Ale těžko říct jestli by to fungovalo i u dušení ![]()
Holma píše:
Tlakáč taky nepoužívám, bojím se ho:-)) Dusím normálně v hrnci, čas těžko odhadnu, ale vím, že někdy dusit tři hodiny nestačí…prostě maso je tvrdý, asi ze starýho zvířete, nebo nevím proč.
Tlakáč mi právě kdysi bouchnul,málem letěl oknem ![]()
Vepřové maso třeba na segedín taky dusím aspon hodinu a snažím se ho ještě krájet na mini kostičky. Chci si koupit papinák, tak je to rychlé.
Maso změkne když do nádoby přidáme nerezovou lžičku. ![]()
Ahoj holky,dusím vepřové maso,a mám ho pořád tvrdé.Tlakáč nepoužívám.Existuje nějaký trik aby změklo?Dusím ho tak hoďku,a je tvrdé jako kámen.